Koldskål med alt muligt

Nye traditioner i hjemmet i forbindelse med Eid

Jeg har de sidste par Ramadan-måneder gået og tænkt over, hvordan jeg kan få skabt lidt Ramadan-stemning herhjemme og har tit tænkt på noget klippe-klistre-halløj, da jeg elsker det kreative, og fordi det er en hyggelig ting, man kan lave sammen med sine børn.

hygge eid dekorationer pynt

Der er nemlig ikke tradition for den slags i forbindelse med Ramadanen, som der er med jul, hvor man klipper hjerter og fletter stjerner mm. Jeg fik derfor nærmest sommerfugle i maven, da jeg så et opslag i min datters børnehave, om at man kan komme på Eid-værksted på Davids Samling tre søndage i Ramadanen og blive inspireret til Eid-pynt! Det er sammen med Laila Muhareb Udby, som har udgivet bogen “Eid-pynt” – den første klippeklistrebog med Eid-pynt på verdensplan. Du kan læse mere om arrangementet her. Vi tog derover den første søndag og det var så hyggeligt og selvfølgelig ret lækkert, at der var sørget for al materiale i form af forskellige papir, saks, smykker, hobbyknive osv. Mens jeg sad og hyggede mig med Munira, gik Uffe rundt i byen med Isak – jeg havde selvfølgelig sørget for, at han var godt mæt forinden.  

Det var egentlig ret dejligt, at have alenetid med Munira, for jeg synes aldrig, jeg er helt mig selv over for hende, når Isak også skal passes, men på denne måde, følte jeg virkelig, at jeg var rigtig sammen med hende. Vi købte selvfølgelig bogen nede ved receptionen og kom hjem og kastede os over de forskellige skabeloner og scannede dem. Jeg var virkelig overrasket over, hvor god Munira er til at klippe de forskellige figurer – kan de virkelig det i den alder? 🙂

Nedenfor kan du se nogle af de billeder jeg fik taget på dagen:

hygge eid dekorationer pynt

hygge eid dekorationer pynthygge eid dekorationer pynthygge eid dekorationer pynthygge eid dekorationer pynthygge eid dekorationer pynt

2 kommentarer

 • Semiha

  Det lyder super hyggeligt ud. Alle os muslimer bør indføre sådan en Ramadan-tradition for børnenes skyld 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Ja, det gælder bare om at være lidt kreativ 🙂 Måske kunne du hækle en Ramadan-kalender? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldskål med alt muligt