Hvor blev fjernbetjeningen nu af igen?

Trøffelkugler – genbrug kagerester!

Jeg havde glædet mig rigtig meget til dagen igår, fordi min nevø og niece fra Århus og søster og svorger fra Sverige skulle komme. Vi skulle derfor alle (også min tvillingesøsters familie) samles hos os senere på eftermiddagen, men inden da tog vi lige århusianerne en tur til Roskilde. Vi elsker at køre en tur til Roskilde en gang imellem og gå lange ture, hvor vi så selvfølgelig ender ved havnen ved vikingeskibene og så op igennem byparken til domkirken.

Vi var heldige at se et brudepar lige uden for domkirken, og selvfølgelig blev det sværere at få Munira væk derfra. Apropos brudepar – forleden da vi gik igennem Frederiksberg, så vi et brudepar, som stod ved et busstoppested og ventede på bussen! Det var lidt sjovt at se. Håber at de havde råd til den! 😉

Da vi kom hjem, var min lillesøster og svorger kommet og hun havde trøffeldej med, som vi satte os til at forme. Jeg havde selv bagt en browniecheesecake og tænkte med det samme, at der nok var lidt for meget dessert. Det viste sig også, at jeg havde ret, så Munira og min nevø tog idag lige en tur i opgangen og ud på legepladsen og fik delt lidt ud til naboerne .

trøffelkugler

Trøffelkuglerne smagte bare så godt – klart, når min søster også havde smeltet mørk chokolade i og blandet en kage med pistacienødder i den! Ja, opskriften kommer ikke med de eksakte mængder, da det “bare” handler om at blande alle mulige gode rester af kage sammen. Min svorger havde så godt nok også bagt en chokoladekage, for at øge mængden og få den til at smage mere af chokolade. Kort:

En hurtig og nem chokoladekage
Rester af andet kage, f.eks. banankage, jordbærkage, gulerodskage
Hakket og smeltet chokolade
Abrikos- eller appelsinmarmelade
Kakao

Det hele æltes og trilles ind i kokosmel.

trøffel romkugler

Det er virkelig en fantastisk udsigt, man har fra havnen i Roskilde, og to billeder blev det lige til med en halvsulten Isak 🙂

roskilde havn

roskilde havn

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor blev fjernbetjeningen nu af igen?