Mississippi mud pie med friske figenstykker

Spred duften af japankvæder i dit hjem

Du har sikkert set disse japankvæder (japon ayvasi, chaenomeles japonica) rundt omkring i villahaver langs fortove, og i stedet for bare at gå forbi busken med kvæderne, burde du plukke nogle og tage dem med hjem – eller i det mindste stikke næsen i dem og nyde duften! :-). De kan bruges til at lave kvædemarmelade eller kvædebrød, men hos os pynter de nu mest og spreder den blideste, blødeste, behageligste duft!

2 kommentarer

  • Özge

    Uha, jeg kan huske, der var et hav af dem, ude foran mit barndomshjem. Det var foerst senere jeg fandt ud af at de hed “kvaede” og at de rent faktisk kunne bruges til noget. Men dem jeg husker var mere grönlige. Jeg foreslaar, hvis man vil lave marmelade, at man ikke blander dem sammen med aebler, da kvaeden skal koge i meget laengere tid 😛 Det var min förste fejl…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Esra

      Ja, de var også overalt, hvor vi boede, og det var først, da jeg så, at min svigermor bruger det som duftspreder, at det gik op for mig, at de kan bruges til noget. Vidste du, at de indeholder mere C-vitamin end citroner? 😀 Det er da lidt vildt, synes jeg. Jeg skal helt sikkert prøve at lave marmelade – tak for tippet ;-).

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mississippi mud pie med friske figenstykker