Husløg - Sempervivum og KAGE :-)

Oreo-lime-cheesecake med blåbærpynt :-)

Selvom jeg er på barsel og nyder hverdagene med Isak, glæder jeg mig vildt meget til weekenderne, hvor hele familien kan stå op sammen, og Uffe ikke skal skynde sig på arbejde. Man bliver helt fristet til at bage, og det er nok mest fordi, at vi skulle have gæster (stadig folk, som skal se Isak :-D), at jeg kastede mig ud i bagning igår. Det er altid spændende med nye opskrifter, og denne cheesecake havde jeg faktisk bagt sidste uge, men den blev spist så hurtigt af familien, at jeg ikke nåede at tage billeder. Jeg er var dog ikke i tvivl om, at jeg nok skulle bage den igen, og lang tid gik der ikke :-).

cheesecake lime oreos

Den skal ikke bages i ovnen, men den skal stå natten over, og faktisk er den endnu stivere, hvis den får lov at stå 1,5 dag. Virkelig lækker cremet og lidt syrlig cheesecake! Jeg er blevet inspireret af denne, men har lavet lidt om:

Bund:
2 ruller Oreos
40 gr smør, smeltet
1 spsk kakao (kan sagtens undværes)

Fyldet:
300 gr hvid chokolade
4 past. æggeblommer
3 spsk. flormelis
250 gr mascarpone
200 gr cremefraiche (18 %))
2,5 stk øko. lime, saft og skal heraf
1,5 dl piskefløde
1 tsk vanilje

Pynt:
Blåbær, en halv håndfuld hvid chokolade 🙂

Fremgangsmåde:
Smelt den hvide chokolade i en gryde ved svag varme. Knus Oreo-kiksene i en stavblender/minihakker og bland dem med det smeltede smør. Blandingen trykkes ned i en smurt springform (diameter ca. 24 cm, så bliver den mellemhøj)
Pisk æggeblommerne og formelis sammen til en lys og skummende masse. Pisk heri mascarpone, cremefraiche, lime og limeskal.
Flødeskummen piskes for sig og vendes i ægge-mascarponemassen. Den afkølede hvide chokolade vendes i og hældes over Oreo-bunden. Lad kagen stå natten over i køleskabet og gerne mere.

Pynt med blåbær inden servering og smelt den hvide chokolade hurtigt på følgende måde: Put chokoladen i en frysepose og bind en knude. Sæt chokoladedelen i et glas kogt vand, så chokoladen smelter (det går nemlig meget hurtigt). Klip en lille del af den spidse ende af posen og sprøjt massen ud over kagen i skrå baner.

Har lige spist det sidste stykke! Tak for alle jeres likes og interesse for kagen på instagram :-).

Velbekomme!!

cheesecake oreos lime

Noget vildt er sket! Jeg er nomineret til Børn i Byens pris som “Bedste blog”. Klik herunder og stem på 2verdener inden 10. oktober 2015, hvis du synes, jeg skal vinde (du er samtidig med i lodtrækning om lækre præmier 🙂

2.6

Du kan følge mig på Instagram på @2verdener og min nye private profil @esra.ap
Like min Facebook-side her.
Følg mig på Bloglovin? her, så du kan få en mail, når der er nyt på bloggen ?

   

7 kommentarer

  • Jane Pedersen

    Den ser så lækker ud!
    Hvor mange personer, er der mon til?

    Mvh Jane

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Esra

      Kære Jane

      Det er den også! 😉 Og faktisk vil jeg anbefale, at den lige kort kommer i fryseren, hvis man vil have den mere fast og ikke har noget imod, at den bliver lidt is-agtig. Jeg vil sige, at den er til 10-12 personer. Det kommer meget an på, hvor store stykkerne skal være 😀

      Vh
      Esra

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephine

    Hurtige spørgsmål:
    Smelter fryseposen ikke, hvis du sænker den ned i kogende vand?
    Bruger du også det hvide mellemlag i Oreo-kiksene eller kun kiksen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Esra

      Hej Stephine
      Nej, fryseposen smelter ikke, og det går faktisk ret stærkt med at få smeltet chokoladen, især hvis du har hakket det i forvejen, men det behøver du ikke engang ;-). Bare vær sikker på, at al chokoladen er smeltet, så du ikke kommer til at sprøjte klumper ud.
      I forhold til kiksene, så bruger jeg det hele. Sjovt nok bliver det hele sort, når du blender det, så man lægger slet ikke mærke til, at den hvide creme også er med – men det er den altså ;-).

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eda

    Den er stivnet og er super lækker! Tak for opskriften kære Esra…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eda

    Mums:-) Så har jeg bagt kagen! Er det meningen at fyldet skal være “flydende”? Den er i køleskabet nu:-) knus

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Esra

      Uhh spændende ☺️ glæder mig til at høre om det! Ja, fyldet er faktisk lidt flydende, men stivner med tiden

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Husløg - Sempervivum og KAGE :-)