Måske du også vil købe økologisk gær fremover
Har du nogensinde tænkt over, hvad forskellen på konventionel gær og økologisk gær er – udover prisen? Måske har du ligesom mig ikke helt kunnet forholde dig til det, da det er de færreste af os, der er inde i, hvordan gærproduktionen foregår, og det er lidt svært at gennemskue, hvad økologien går ud på. Sådan bliver den konventionelle gær lavet:
Konventionel gær
En gærkultur fodres med roemelasse, som er et restprodukt fra sukkerindustrien. Roerne er dyrket ved brug af sprøjtemidler. Gærkulturen tilsættes ammoniak, ammoniumsalte, svovlsyre, fosfor, flydende kvælstof, syntetiske vitaminer og tilsættes et syntetisk anti-skummemiddel. Vandet fra gærproduktionen udskiftes to gange i processen og er så forurenet, at det betegnes som svært nedbrydeligt.
Økologisk gær
Gærkulturen fodres med økologisk roemelasse. Det er forbudt at rense det kemisk og som anti-skummemiddel bruges solsikkeolie. Vandet fra gærproduktionen kan genanvendes.
Oplysningerne har jeg fra denne blog, denne blog (bogen, der bliver henvist til, kan du læse om her).
Mht. spildevand er jeg igang med at få nærmere oplysninger herom og vil derfor opdatere indlægget løbende. Jeg vil pointere, at jeg med indlægget ikke siger noget om at slutproduktet, altså gæren er farlig ift. de kemikalier, der bliver brugt. Selvfølgelig er den konventionelle gær ikke farlig på den måde, men jeg vil bare gøre folk opmærksom på selve produktionen af den konventionelle gær, og her bruger man altså kemi. De ovennævnte kemikalier er, som det også bliver nævnt som kommentar på bloggen her, kemi, som også bruges i andre madvarer og er nødvendigvis ikke farlige. Det er slet ikke det, jeg tager stilling til i mit indlæg. Jeg vil blot oplyse, at man bruger kemi i produktionen, modsat den økologiske version.
Gør dig selv en tjeneste og køb økologisk gær. Prisen på det økologiske gær er kun dyrt sammenlignet med den konventionelle – ikke hvis du sammenligner med hvor lidt gær du bruger i din dagligdag, og hvor meget du skåner dig selv og naturen 😉
Økologisk gær er lidt længere tid om at hæve, men sundere.
For at tage billedet, var jeg nødt til at købe den “forurenede” gær? Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal gøre af den. Vil du have den?
Jeg er nomineret til Børn i Byens pris som “Bedste blog”. Klik herunder og stem på 2verdener inden 10. oktober 2015, hvis du synes, jeg skal vinde 🙂
Du kan følge mig på Instagram på @2verdener og min nye private profil @esra.ap
Like min Facebook-side her.
Følg mig på Bloglovin? her, så du kan få en mail, når der er nyt på bloggen ?
You’re welcome. :-). Hvorfor kan man egentlig ikke se mine smileys? Mystisk.