Om at sige hej til fremmede og gå i teatret med sin svigermor

KONKURRENCE – Vind opskriftsbogen “Mit tyrkiske køkken” af Rukiye Benli

KONKURRENCEN ER SLUT – Ville ønske at I alle kunne få en bog som gave :-). Vinderen blev Amanda Pedersen. Du har modtaget en mail. 

Ingen grund til forvirringen – nej det er ikke mig, der i al hemmelighed har udgivet en bog om tyrkiske opskrifter :-). Der er flere, der har vist stor interesse, når jeg har delt billeder af tyrkiske retter både her på bloggen, men også på Instagram (@esra.ap og @2verdener), så når der så ligefrem bliver udgivet en bog om tyrkisk mad, og forfatteren til den, nemlig Rukiye Benli, er så sød at forære et styk, så skal det annonceres! 🙂

Jeg har selv fået fingrene i bogen og har virkelig været spændt på at se, hvilke tyrkiske retter Rukiye (som jeg i øvrigt ikke kender personligt, hvis du nu skulle tro, at alle med tyrkisk oprindelse kender hinanden :-D) har indkapslet i sin bog, for jeg har selvfølgelig selv et forhold til tyrkisk mad, og har da en ide om, hvilke retter jeg selv ville ønske, at jer folk derude skulle kende og lære at lave selv. OG jeg må nok sige, at Rukiye har formået at ramme meget bredt! Alt fra de lettere retter som salater eller dip til sværere traditioneller retter, hvor det også kræver lidt håndkunst, har hun leget med i bogen. Udover selve opskrifterne er der også en fin introduktion til det tyrkiske køkken og en oversigt over basisingredienser og de typisk anvendte krydderier i det tyrkiske køkken – både på dansk og tyrkisk! Ja, det kan jeg godt lide, for min mor har altid brugt de tyrkiske termer for de krydderier, hun bruger, og selvom jeg med tiden har undersøgt den danske term for de forskellige krydderier, så er det altid til diskussion både med venner og familie, når det kommer til krydderier, hvad de nu hedder på dansk.

Så hvis du vil have fingrene i opskriften på lahmacun (tyrkisk pizza), yesil biber dolmasi (grøn peberfrugtsdolma), icli köfte (fyldte bulgurboller), mercimek köftesi (linsefrikadeller), börek (tyrkisk lasagne) og MEGET mere, så læg en kommentar lige hernede ?, så er du måske den heldige vinder, når jeg trækker lod på mandag d. 6. juni kl. 20, når børnene er puttet :-D.

Hvis du skulle være så uheldig ikke at vinde, kan du jo smugkigge på den bedste pris på bogen på bog.nu.

 

Sidste år blev min blog 2verdener.dk nomineret til “Årets bedste blog” hos Børn i Byen. Jeg håber, du igen i år vil hjælpe mig med at blive nomineret – det kan du gøre her.

Billede1

Du kan følge mig på Instagram på @2verdener og min nye private profil @esra.ap.
Like min Facebook-side her.
Følg mig på Bloglovin? her, så du kan få en mail, når der er nyt på bloggen.

87 kommentarer

 • Karen Lundtofte

  Det tyrkiske køkken er efter sigende det tredje bedste i hele verden efter Frankrig og Kina.
  Jeg er helt enig. Der er så mange lækre retter. Det bedste er et stort tyrkisk morgenmadsbord.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jamila Yasin

  den bog kunne jeg da godt tænke mig at vinde – jeg æææælsker nemlig tyrkisk mad:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie-Louise

  Jeg elsker at smage mad fra hele verden. Men jeg må rødmende indrømme at jeg faktisk ikke kender det tyrkiske køkken, så jeg krydser fingre for at jeg er den heldige der kan få en ny smagsoplevelse. Det mad du poster ser ihvertfald vildt lækkert ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tarkoflen

  Jeg gad så godt få inspiration til et for mig helt nyt køkken, altså i hvert fald nyt i mit eget køkken

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sibel

  Please!!!! lad mig være den heldige!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Deniz Polat fernandez brøgaard

  Det ville være så fedt at vinde denne kogebog

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Ser vildt lækkert ud

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sumayyah

  et spinkelt håb… kom for sent til timen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emine

  Krydser fingre

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina Jensen

  Jeg elsker det Tyrkiske køkken. Især efter at have boet et halvt år i landet. Ville være fantastisk at blive bragt tilbage gennem lækkert mad fra kogebogen. Tak for en dejlig blog!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Tak Kristina! Dejligt at du kan lide bloggen. Er ked af at du ikke vandt bogen 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mooska Barakzai

  Jeg vil meget gerne denne bog fordi har spist tyrkisk mad et par gange og synes det er bare lækkert.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv Hansen

  Ha ha ha så kunne selv jeg finde ud af det i 11. Time. Den ser stadigvæk rigtig lækker ud og mange gange tillykke til Rukiye! Det er altid dejligt med god inspiration fra et køkken, der stadig ikke får den opmærksomhed, det fortjener

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Ville ønske at vinde den da min mand er tyrkisk og vil glæde ham og familien med retter fra hans hjemland ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Andersen

  Ih hvor vil det være skønt at vinde din bog

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Wauw, den ser virkelig god ud den bog. Den vil jeg virkelig gerne vinde. Jeg savner inspiration i mit køkken, og kan ikke blive ved med at tage på tyrkisk restaurant, nu må jeg selv lære det 😉
  Tak for en virkelig god blog Esra, du er en fornøjelse at følge, også på Instagram.
  Kh Sara

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Tusind tak for de fine ord om min blog – det varmer! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gülhem

  Kunne rigtig godt tænke mig sådan en god kogebog

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sana Khan

  Jeg elsker kogebøger, og denne her vil være perfekt til samlingen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ferdaniye Altunbas

  Fedt med en lodtrækning på en lækker opskriftsbog – jeg ville glæde mig over at få fingrene i den

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Vad Christensen

  Jeg faldt over dine tyrkiske kartoffelgrøntsags frikadeller på chrichri.dk. De var vildt lækre og ville med glæde prøve flere spændende tyrkiske retter af hvis jeg vandt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anders

  Normalt spiser vi ikke tyrkisk mad. Det kunne derfor være super fedt, at få udvidet vores mad horisont. Det kunne være dejligt at se tyrkisk mad på vores spisebord også 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone Jespersen

  Så fik jeg også lagt en kommentar herinde 🙂

  Men ville elske at give mig i krig med nye og spændende opskrifter! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Semra

  Jeg har fulgt dig længe, synes virkelig at du er inspirerende

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Tusind tak for dine fine ord om bloggen – det varmer virkelig! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Grete Blach

  Ville glæde mig så meget at vinde den. Jeg er vild med at lave mad og lader mig med glæde inspirere af madopskrifter fra “hele verden”. Jeg havde skønne tyrkiske kollegaer da jeg arbejdede og de introducerede det ægte tyrkiske.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Meryem

  Krydser finger

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle Kantsøe

  Ville elske at vinde den bog da jeg er helt tosset med tyrkisk mad, og godt kunne tænke mig at lave lidt mere tyrkiske mad end det jeg i forvejen kender

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nesrin salale

  Uhmm den vil jeg gerne vinde, lækkert med tyrkisk mad. Så kan jeg også afprøve nogle retter i ramadanen hihi

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ville være skønt at få mange nye retter at lege med

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda Pedersen

  Nøj den ville være lækker at vinde!
  Vi spiser tit tyrkiske retter herhjemme men kører altid fast i de samme retter, så det ville være dejligt med lidt ny inspiration 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vinnie

  Vi elkser tyrkisk mad hjemme hos os, men desværre har vi ikke mange opskrifter til at starte ud med, hvorfor bogen ville være en fantastisk start for os 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Skønne billeder du lægger op – inspirerende billeder af skøn mad – med skønne farver og flotte linjer! Vil elsker at få denne bog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melisa

  Den vil jeg utrolig gerne vinde

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sümeye

  Den bog vil jeg rigtig gerne vinde

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Vi elsker tyrkisk mad herhjemme. Bogen vil gøre min søn lykkelig 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elvira

  Ih, ville rigtig gerne have bogen. Jeg er stor fan af tyrkisk mad og bogen ser virkelig god og inspirerende ud! Det ville være lækkert at have den derhjemme på køkkenhylden, klar til brug 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Bomholt

  Dén ville jeg gerne vinde!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gülzar Demir

  Det er da en bog, som jeg bør eje for at udvide min horisont for det tyrkiske køkken! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Feyza Nohutcu

  Håber håber håber

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Ville vildt gerne vinde og få genopfrisket smagen af min barndoms klassefester

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haleema Uppal

  Jeg vil elske at vinde denne bog, da min mand er tyrker og jeg ville elske at lave tyrkisk mad til ham 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hulya

  Den kunne være rigtig lækker at vinde.. Er selv tyrker og elsker at lave mad men synes det er træls hele tiden at skulle finde opskrifter frem på nettet. Så med denne fremme er der måske også en god anledning til min mand vil lave mad

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rabia

  Den skal stå på min hylde 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Zeynep

  Håber

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • K-V

  For mange år siden var vi til et skolearrangement i vores søns klasse, hvor Gülay havde tyrkiske pizzaer med.
  De smagte DEJLIGT, og jeg fik opskriften af Gülay.
  Den opskrift er blevet slidt i laser, og jeg kunne godt tænke mig at få inspiration til flere tyrkiske retter- derfor vil jeg SÅ GERNE vinde kogebogen❤️!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Åh ked af at du ikke vandt bogen, men hvis du vil, så har jeg også opskriften på tyrkisk pizza her på bloggen – du kan søge i søgefeltet – ellers køb Rukiye Benlis bog 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Pedersen

  Jeg vil rigtig gerne vinde bogen, så min kollega og jeg kan skiftes til at lave en ret, som vi tager med til vores frokost på jobbet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annemette

  Det Vil være fantastisk at vinde sådan en lækker kogebog. Så jeg kan invitere mine skønne tyrkiske naboer på tyrkisk mad.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elizabeth Toran

  Pick me! 🙂
  My daughter is half Turkish, so I need to learn how to cook for her!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susa arac

  Jeg vil gerne vinde til min veninde Maria Kristensen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Uh. Hvis jeg vandt den vill jeg prøve at kaste mig ud i at invitere mine tidlige tyrkiske kollegaer på mad….efter at have prøvet retterne af et par 1000 gange

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yesim

  Uuuuhhh, den vil jeg gerne have fingrene i

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Jensen

  Den vil jeg virkelig gerne vinde. Jeg elsker at lave mad og vil så gerne blive klogere på det tyrkiske køkken. Min datter på snart 15 år er tit i køkkenet selv. Med denne kogebog kan vi udfordre os selv og smage noget af den fantastiske mad som Tyrkiet kan byde på❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane Maltesen

  Mit køkken er åbent for andre kulturer – også det tyrkiske.
  Det vil glæde mig at stifte bekendtskab med det tyrkiske køkken og bringe flere grøntsager ind i vores danske hverdag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ELSKER tyrkisk mad, og derfor ville det være fantastisk at vinde den kogebog. Jeg er sikker på den vil blive slidt op 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inge-Lise Damgaard

  Den bog vil jeg rigtig gerne vinde. Har lige været i Istanbul, hvor vi nød de tyrkiske retter. Ellers er det mest, når jeg besøger min datter og hendes familie i Aarhus, at vi får tyrkisk tale away. Det kan vi desværre ikke få her i Hjørring. Heldigvis får jeg lidt tips til tyrkisk inspirerede retter fra min datter, som er lærer på en muslimsk friskole, som som har nogle kolleger, som gerne deler ud. Jeg krydser fingre for lidt held

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej den bog kunne jeg helt vildt godt tænke mig 🙂 Tyrkisk mad ser altid SÅ lækkert ud og smager så godt! Uh håber jeg vinder 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth Bach

  Min mand og jeg har en lejlighed i Oba i Tyrkiet vi elsker at gå på market og handle, det kunne være rigtig dejligt med en bog med nogle gode opskrifter så vi kunne prøve at lave de tyrkiske retter

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg vil meget gerne vinde den bog, – den lyder spændende

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pinar

  Håber ,at jeg vinder denne spændende bog

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nilgün Simsek

  Kunne rigtig godt tænke mig en ny opskriftsbog

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Noshaba

  Den kunne jeg godt tænke mig at eje, elsker nemlig tyrkisk mad.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg vil elske at få fat i den bog! Jeg elsker det tyrkiske køkken og vil elske at ku lave det her hjemme! Er virkelig gået død med inspiration, så måske bogen ku friske maden op her hjemme

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kübra Bk

  Den vil jeg elske at have ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • aliye

  Jeg håber at jeg vinder . Kazanmayi cok isterim

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette W. Nielsen

  Åh, jeg drømmer om at gå til aftenskole i Tyrkisk mad. Hvor ville du gå ud og spise i Århus for at få ‘rigtig’ og veltillavet tyrkisk mad? Det er lidt en udfordring at finde, i hvert fald i Århus C. Ville være skønt at vinde bogen og så vil jeg selv gå i gang 🙂

  God sommer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Kære Henriette
   Er ked af at du ikke vandt bogen. Åhh der er jo ikke rigtig restauranter i Danmark, der laver alle de lækre tyrkiske traditionelle retter desværre :-S. Det meste er grill-mad. Må lige tænke over det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke carlsen

  Ej hvor ville det være fedt med sådan en bog. Voksede op på Reginehøj i 8200 og legede med en masse venner fra Tyrkiet og når vi legede på kryds og tværs i opgangene, blev der ofte serveret lækre tyrkiske rettet for os unger. Mums, det er barndomsminder når man kunne dufte sig frem til lækre sager og vi var heldige unger i 80’erne. Jeg vil krydse fingre og så håber jeg på det er tyrkisk køkken, der skal serveres næste gang barndomsveninderne mødes❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Den ville jeg rigtigt gerne vinde. Elsker at lave og spise tyrkisk mad.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siham

  Uuh det lyder så spændende med alle det tyrkiske navne på retter.

  Det ville være skønt at vinde bogen <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dilara

  Jeg kunne helt sikkert bruge den mad, for selv om du nævner at man er af tyrkisk afstemning og med godt forhold til det tyrkiske køkken ville det ikke skade at udvide sin horisont. Jeg ville egentlig gerne læse mere om det tyrkiske køkken, som jeg egentlig ikke har filosoferet så meget over, men bare fuldt blind med 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Aicha emini

  Det ville være super skønt at vinde den. Da jeg elsker turkisk mad og ikke lige har de store penge at gøre godt med til nye bøger.

  Jeg håber virkelig jeg er heldig denne her gang insha’Allah ❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Arzu

  Jeg jåber at jeg vinder.. selvom man kender mange af dem, så er det gode ved en kogebog at de er lavet med konkrete mål. Så det ikke bsre er et glas olie mv

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uzma Latif

  Assalamu alaikum Esra.
  Jeg elsker tyrkisk mad. Det ville være skønt at vinde bogen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Wa aleikum salaam kære Uzma

   Tusind tak, det håber jeg også 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Ville så gerne vinde denne opskriftsbog og overraske min tyrkiske mand med hans hjemlands lækkerier – og vores to døtre ville også elske at lære at lave tyrkisk mad som deres bedstemor laver det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Den vil jeg gerne vinde 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anette elming nielsen

  Den lyder rigtig spændende og ville da være dejlig at vinde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Hvis jeg er så heldig og vinde opskriftbogen “mit tyrkiske køkken”, så kan jeg blære mig overfor min tyrkiske mand og svigerfamilie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sofie

  Uh, den bog kunne jeg da godt tænke mig at vinde – jeg æææælsker nemlig tyrkisk mad! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne Hansen

  Dén vil jeg da rigtig gerne vinde. Det er mange år siden jeg sidst har lavet tyrkisk mad, og min søn især (som er halvt tyrkisk) efterlyser det tit. Jeg husker ikke så godt og derfor har jeg ikke haft mod på at kaste mig ud i at lave de retter jeg kan efter min hukommelse. Jeg savner yoghurt og linsesuppe, jeg savner en god bulgur, jeg savner vinbladsdolmerne og jeg savner salaterne. I det hele taget savner jeg bare den stemning der er i en tyrkisk familie omkring maden – det er fantastisk. Så, skulle jeg være heldig at vinde så har jeg rent faktisk en mulighed for at lave noget der smager rigtigt. Det ville være super dejligt 🙂 I øvrigt, tak for dig og din familie, I er helt fantastiske. Fulgte jer i tv og efter det, her på bloggen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Kære Hanne
   Er ked af, at du ikke vandt bogen. Mmm fik da også lige lyst til alle de retter, du nævnte. OG tak for de fine ord om vores familie. Dejligt, at du vil følge med herinde 🙂
   Sommerlige hilsener
   Esra

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ville elske at vinde bogen, da min mand er tyrkisk, og elsker at lave tyrkisk mad. Der må være en del retter i bogen, som er nye for os begge 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at sige hej til fremmede og gå i teatret med sin svigermor