Når man føler uretfærdighed

Temperaturen på bakkerne og Illums Bolighus

0411

Det kører for tiden på højtryk her på bakkerne – ej altså det med bakkerne er jo sådan lidt for sjov, ik? Jeg blærer mig ikke over at bo her, men gør faktisk lidt grin af det, hvis du ikke helt har fanget den. Og jo, her er altså bakket, men jeg bryder mig ikke om at glorificere området, da jeg ikke tror, at det er meget bedre end mange andre steder. Jeg har været i søvnunderskud de sidste par dage, hvilket er grunden til lidt inaktivitet her på bloggossen. Jeg er ved at stoppe amningen om natten, så jeg kan få lidt fred i min seng uden alt for mange søvnafbrydelser. Det betyder, at jeg skal stå foroverbøjet ind over tremmesengen og holde Noras sut fast omkring hendes mund, så hun kan nøjes med den og sove videre. Og det er altså hårdt! Jeg er typen, der elsker min søvn, når jeg endelig får lagt mig i sengen lidt for sent om natten – ja, det er måske også dét, der er problemet, men heldigvis snapper jeg lidt om dagen også, så det går lidt op. Men hold op det virker! Det med sutten, altså. Nora vågner meget mindre i løbet af natten og kan nøjes med sutten, og har kæmpe appetit til havregrøden om morgenen, fordi hun ikke er blevet pumpet med brystmælk i løbet af natten. Det kan altså stærkt anbefales at tage sig sammen til at få styr på sine nætter, og hyggen omkring amningen kan du stadig beholde om dagen, hvis du altså ikke kan undvære den :-P. Jeg føler nærmest, at jeg har fået et nyt liv. Til gengæld fatter jeg ikke helt, hvordan Nora var endt ved siden af mig på sengen i nat. Uups :-).

Ugen har taget lidt hårdt på os med en masse nye vaner. Isak er startet i en ny vuggestue eftersom Aarhus Kommune er i gang med at lukke en række mindre institutioner for så at slå dem sammen til større institutioner i bygninger, de selv ejer (så vidt jeg har forstået). For Isaks vedkommende betød det faktisk, at han kunne komme i en spritny institution, der er bygget ved den gamle Nordgårdskole, nærmere Væksthuset. Selvom vi normalt godt kan lide nye ting, valgte vi at få ham i en anden vuggestue, for vi fik desværre ikke helt indtrykket, af at de har styr på rammerne på Væksthuset, og vi tænker, at der kommer til at gå noget tid, før de kommer på plads. Og selvfølgelig ved vi, at sådan noget tager tid, og man skal give det en chance, men vi har i forvejen udsat Isak for en del tumult i forbindelse med vores flytning fra København til Aarhus og foretrak denne gang et sted, som vi ved fungerer og har et rigtig godt rygte. Og de får varm mad til frokost! Og FRISKbagt brød og 95 % økologisk frugt! Ahmen altså! Jeg er overlykkelig over at skulle slippe for at smøre madpakke til to børn og for tanken om, at de får varm mad, og at alle børnene får det samme. Isak er lidt kræsen for tiden, og jeg tror, at det giver børnene en helt anden indstilling til mad, når de får det samme, og alle skal “behandle” maden på samme måde – at alle har det samme at vælge, og at de får serveret det der er, og bliver inspireret af hinanden til at spise op – ja, jeg er altså lidt optimistisk, hva? :-).

En helt tredie ting er, at vi har fået sat dobbeltdør op i køkken-alrummet i stedet for det store vindue, som I har kunnet følge med i på Instagram. Vores nye barn :-D. Lidt efter vi flyttede ind i huset her i år, syntes vi simpelthen, at der manglede en udgang til den anden side af huset, hvor eftermiddagssolen kaster sine varme stråler – mest om sommeren :-). Og det kunne da også været fedt med en træterrasse, og der gik faktisk ikke så lang tid, fra vi fik ideen med det hele, til vi fik fat i en tømrer og murer og fik sat gang i projektet. Og hold da op, det er en udfordring – måske fordi vi ville spare på udgifterne og derfor selv miksede et hold af tømrer, elektriker, maler og murer i stedet for at få ét firma til at gøre det hele (hvor kunne det have været lækkert). Og en dør der tager 4 måneder om at komme. Puha, respekt til alle jer der får bygget hus. Det er en sikker test på om éns ægteskab kan holde eller ej, vil jeg næsten sige med de få grå hår, jeg har opdaget, jeg er ved at få. Desværre må I lige vente med at se billede af døren, for jeg har tænkt mig at afslutte indlægget med to eller tre andre ting, der også kan give mig grå hår.

Vi var så heldige at få passet nogle af vores unger af svigermor og bruge børnefri-tiden til at gå i byen. Jeg skulle selvfølgelig lige ind i den nyåbnede Illums Bolighus, og, ja, jeg skriver “jeg”, for Uffe opgav det meget hurtigt med klapvognen, da han så hvor mange mennesker, der var. Det blev derfor en hurtig smutter ind i den flotte flotte bygning, som virkelig har sin charme både udvendigt og indvendigt. Jeg bliver virkelig glad indeni over at se, hvor flot min by udvikler sig med nye spændende spisesteder som Street Food og Central Food Market. Stor ros til Illums Bolighus, men jeg kan dog ikke lade være med at nævne, at jeg håber, at de får færre kunder eller styr på deres ventilation – især på de øvre etager. Jeg må nok sige, at det er lidt snedigt af dem at opstille rulletrapperne på sådan en måde, at man er nødt til at gå hele vejen udenom, hvis man skal fortsætte ned eller op. Du kan nemlig ikke bare stå på den samme side og bare gå nedad. Snedigt? Ja da, for du falder selvfølgelig over de fine ting, når du skal gå over på den modsatte side og bliver fristet til at stoppe op og kigge mere :-D. Bredden på rulletrapperne kræver vist i øvrigt, at jeg stopper med at spise mere meget kage – de er nemlig meget smalle ligesom dem i København, og det har selvfølgelig sin charme også. Og hey, jeg ved ikke om de læser mit indlæg, dem i Illums, men jeg håber godt nok, at de har en god ulykkeforsikring eller medarbejdere, der står og griber folk ved den overgang, jeg taler om, for jeg så ikke andet end snublende kunder over forhøjningen på gulvet. Se billedet, så er du advaret og godt klædt på til Illums Bolighus i Aarhus! Aarhus – fremtidens by. Aarhus – Europæisk kulturhovedstad 😀 MIN by! 🙂

Godnat!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man føler uretfærdighed