#onmondayswewearskirt - økonomi og feriesnak

#onmondayswewearskirt – Hvad gør vi, når det går alt for godt med det hele?

Jeg har lige fået en time til at sætte maden i gang og skrive mandagsindlægget. Se, traditioner kan noget, hehe. #onmondayswewearskirt forpligter, og jeg var helt med på den, da Uffe foreslog, at han lige kunne cykle en tur med ungerne i ladcyklen, mens jeg kunne få skrevet et lille indlæg :-D. Ja, det er også kun 11. eller noget gang, at de har været ude de stakkels børn :-P. Vi nyder virkelig, at vi ikke har nogen planer, for vi ved, at når dagen først er startet, så skal den nok blive fyldt med leg, kaos og uventede oplevelser. Haha, vi endte i Muniras SFO, selvom hun har ferie, fordi vi lige fik aftalt at hente én fra klassen, som var dernede. Jeg tog Isak med om formiddagen for at hente kammeraten, og tænk at de så bare legede dér. Det er meget sjovt at prøve at være sammen med børnene et sted, hvor man bare plejer at efterlade dem. De har så meget, de vil vise én, og de synes, at det er så sjovt, at mor også får set alle hjørnerne, hulerne og legetøjet. Munira glæder sig allerede til at starte i SFO’en igen, hvor hun skal have farmor med og lege sammen med hende :-D. Så kan de også passe hende farmor for de penge, vi betaler dem! :-P.

Vi føler os godt slidte på det sidste, seriøst, og jeg har ikke rigtig haft nogen former for energi om aftenen/natten til at skrive. Selvom det er mega hyggeligt, skønt og fedt, at man ikke skal tænke på madpakke og aflevere ungerne om morgenen her i ferien, så er det også hårdt at have alle tre hjemme. De skal jo spise konstant, skiftes, sove, og lige søvnen er en udfordring, når både Isak og Nora sover til middag med 2 timers mellemrum :-D. Vi har tit valgt at skippe Isaks lur, hvis vi overhovedet skulle planlægge noget uden for hjemmet, og han har absolut intet imod det – han hader jo at sove :-).

Ej, jeg skal lige dele en god nyhed med jer! Koblingen på bilen, jeg fortalte jer om sidste uge, og som skulle koste os over 8000 kr., er dækket af garantien! Ja, det betyder, at vi ikke skal betale for det – åh, hvor er det fedt! Uffe lavede sjov med, at vi så kunne bruge pengene på noget andet, nu vi allerede “havde fået dem ud af øjnene”, som man siger på tyrkisk og meget direkte oversat, haha. Nej tak, men vi kunne ikke lade være med at sende lidt penge til trængende, når vi nu var sluppet for at betale de 8000 kr. Jeg ved ikke med jer, men herhjemme er det blevet lidt af en tradition, at når vi føler, at det går lidt for godt med det hele, både fysisk, mentalt og økonomisk, så føler vi, at vi er nødt til at takke på en anden måde end “bare” en tør taknemmelighed for alt det, vi har. Vi kan godt bruge lidt for mange penge på materialistiske materialer, og det er som om, at vi lige skal have samvittigheden med også. Ej, det lyder måske lidt mærkeligt at sige det på denne måde, men vi har det bare meget bedre med vores materialistiske forbrug, når vi også sørger for at tænke på dem, der ikke har råd til samme. Nu skal det ikke lyde som om, at vi slynger om os med penge til højre og venstre, men det handler bare om at være bevidste omkring fordelingen af vores forbrug. Vi føler virkelig, at jo mere vi giver, jo mere får vi, og den tanke kan vi rigtig godt lide. Lidt ligesom, at alt kun kan blive bedre af at dele det med andre. Har I det også sådan?

Udover haveprojekterne, vi pt. er ved at bruge penge på, så kom vi faktisk for noget tid siden på ideen om at kombinere vores København-tur i næste uge med en Sverige-tur, hvor vi tager til Astrid Lindgrens landsby i Småland (udtales Smooeland, det svensk! :-P), hvor det skulle være vildt fedt at se levende bog-figurer fra forfatterens bøger som Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberg. Ja, altså ikke den ægte version vel, bare nogle, der har klædt sig ud som dem og trisser rundt i en hyggelig landsby. Vi har stadig ikke booket hotel, men regner stærkt med at overnatte der, fordi det er 3-4 timers kørsel fra København, og bliver lidt for hektisk med en endags-tur. Har nogen af jer været der? I må meget gerne komme med anbefalinger af gode hoteller/hytter i området eller steder i nærområdet, som man absolut bør se. Vi regner med at køre ud til kysten østpå, så det kan også være lidt uden for Vimmerby, hvis I kender til noget fedt :-). Det er altid rarest med andres anbefalinger!

Nåå, jeg vil lige presse vores Aalborg-oplevelse ind meget kort, som vi var på i lørdags. Vi har en Isak, der er helt besat af tog, og da min storesøster havde nogle gratis billetter til Aalborg Zoo, fik vi hurtigt den gode idé at tage toget til Aalborg for at gøre det på en anderledes måde. Isak var helt oppe at køre. Det var så sødt, da han kom helt tæt på toget og satte hånden på det, kiggede på mig jublende i hele kroppen og sagde: Se, jeg har rørt toget! Det bedste var faktisk, at jeg var afsted alene med Isak og Munira i toget. Jeg havde dem helt for mig selv, fordi Uffe kørte derop sammen med Nora og farmor – totalt luksus! :-). Jeg synes helt klart, at Zoo’en i Aalborg er meget bedre end den i København. Faktisk er jeg ikke særlig glad for Zoo. Jeg har en underlig blanding af følelser af begejstring og tristhed, fordi jeg får så ondt af dyrene. Især de større og ikke Danmark-venlige af slagsen som isbjørnen, kamelen, giraffen, løven og mange flere. Både fordi det virker så unaturligt og ER unaturligt for dem at være under dansk klima – ja, jeg forstår faktisk ikke helt, hvordan de kan tåle det. Nogen, der kender forklaringen? Og sådan en stor isbjørn, der står foran dig på så lidt plads og bare dingler hovedet og kroppen til højre og venstre i helt samme takt og tone, tager sgu lidt den der fascinations-oplevelse.
Og i øvrigt tusind tak for jeres café/spisestedsanbefalinger i Aalborg. Vi endte på Abbey Road, fordi en sød følger på Instagram (tak, Ida) lavede en fin indskudt sætning, om at der var en stor indendørs sandkasse for børn derinde, og det var så ikke i selve caféen, men i Nordkraft, som ligger ved siden af, at sandkassen ligger :-D. Klokken var alt for mange, og da vi endelig kom ind på caféen, og så, at der var god plads til tre trætte børn, og et rigtig fint menukort og lækre kager på disken, jeg blev fristet af (men ikke købte!), så blev vi derinde :-). De havde en stor tavle, hvor børnene kunne tegne med kridt på, og det var et hit sammen med øvrigt legetøj og farveblyanter/papir.

Men venner, jeg nåede selvfølgelig ikke at overholde min tid, fordi den laksefars ikke helt steger sig selv til laksedeller, så nu sidder jeg faktisk, efter børnene er blevet puttet, og skriver videre. Jeg skal også nå at vaske hele terrassen nu, så jeg vil overlade jer til en masse skønne maxi-nederdele i anledning af #onmondayswewearskirt :-D. Der kører udsalg for tiden, så selvom nogle af nederdelene er fra dyre mærker, vil jeg klart anbefale jer at tjekke udsalgsprisen! Er huset på venstre side ikke bare fint? Jeg tog selv billedet af det i Odense, da vi gik en tur mod byen fra min lillesøsters hjem. Hun bor tæt på byen, og har den mest hyggelige sti ned mod byen med disse fine huse :-).

Rigtig god mandagsaften til jer <3

mandagsnederdel-skirt

Reklamelinks: 1. DOROTHY PERKINS // 2. MAX & CO. // 3. TOPSHOP PETITE //
4. DAY BIRGER ET MIKKELSEN //5. CLOSET // 6. CATHRINE HAMMEL

2 kommentarer

 • Christina dyrmose

  Vi har været i Astrid Lindgrens verden 6-7 gange med vores børn. Vi elsker det sted. Man kan sagtens bruge to dage der. Så hyggeligt et sted med musik, sang, leg, ro og hygge…. Vi har flere gange boet på Spilhammar camping. Men det ligger lidt vist ca. 15-20 km vest for Vimmerby. En rigtig svensk campingplads med god badesø… I nærheden ligger også bulderby og katholt fra filmene. Det er også steder der er et besøg værd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   Det var da vildt mange gange, og med så mange gange, må det betyde at I har været meget glade for. Glæder mig! Åhh, jeg er ved at søge på opholdssteder, og mest i form af hoteller for at gøre det lidt nemmere for familien, når vi nu har små børn, og det kun er én overnatning, vi regner med. Synes det er rart at blive forkælet med lidt svensk morgenmad (hvad det så end er :-D). Bulderby og Katholt, det lyder som et sted, vi også må køre forbi! Tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#onmondayswewearskirt - økonomi og feriesnak