Under min barsel med Isak (2014) gik jeg tit forbi Langgadehus Plejecenter i Valby – ja dengang vi boede i hovedstaden Københavnos. Det var stort, nyt og flot, men tomt. Jeg fik ideen om at starte en legestue op derinde, fordi jeg syntes, at det var dumt, at de gamle sad derinde alene, når vi på barsel også gik og følte os ensomme. Jeg gik derind, talte med forstanderen, søgte nogle penge og fik sponsoreret legetøj med mere. Torsdag d. 25. juni 2015 åbnede Danmarks første legestue med rytmik på plejecentret i Valby. Et sted hvor beboerne kommer til festsalen og kigger på og leger med, når forældre på barsel kommer forbi med deres babyer. Dørene står åben hver torsdag kl. 13, selvom jeg ikke længere bor der, og den første halve time er der sang og leg med en rytmiklærer. Se mere på Langgadehus’ egen hjemmeside, eller læs mere om min første tur på et plejecenter, og hvordan idéen blev til virkelighed lige herunder.

Smil, Else, jeg er hos dig!

Åbning af Danmarks første legestue på et plejecenter – en succes! 🙂

Hvorfor blev legestuen på plejecentret til virkelighed? Lyt med i Radio24syv, hvor jeg fortæller om “fra tanke til handling”

Læs her hvorfor og hvordan du starter en legestue på dit lokale plejecenter

Så flyttede vi jo til hjembyen, Aarhus i november 2015. Jeg gik på barsel med Nora (2016), søgte puljemidler igennem Sundheds- og Ældreministeriet, for hvor kunne det være fedt, hvis jeg kunne skaffe mig en deltidsstilling til etablering af legestuer i Aarhus. Pengene røg ind på kontoen d. 11. juli 2017, og i november 2017 var jeg klar til at skyde de udvalgte 10 plejehjem i gang i Aarhus efter samarbejde med forstanderne og oplevelsesmedarbejderne fra de pågældende plejehjem. På hjemmesiden www.legpaaplejehjem.dk kan du se hvilke 10 plejehjem, der er med i projektet og læse mere om baggrunden for legestuerne på plejehjem.
Legestuerne foregår som åbent hus samme dag på ugen hver uge og kræver ingen tilmelding. Jeg håber, at legestuerne kan være med til at åbne mere op for plejehjemmene, være med til at danne relationer og glæde på tværs af generationer. Nedenfor kan du læse nogle af indlæggene relateret til legestuerne i Aarhus.

Lad os varme op, venner – alle hænder og alle ben – de 10 legestuer på 10 plejehjem

Vi er klar! 10 legestuer på 10 plejehjem i Aarhus – møde mellem generationer, smil på læber, gratis rytmik og kaffe – hver uge

Åbningen af første legestue på plejehjem i Aarhus – LYKKE