Vi bagte for Palæstinas børn :-)

Mississippi mud pie med friske figenstykker

Jeg har slet ikke haft tid til at skrive på bloggen de sidste par dage, da der har været en masse opfølgningsarbejde i forbindelse med velgørenhedseventet, og jeg er endnu ikke færdig. Vi er jo faktisk ikke helt færdige med indsamlingen, og jeg håber, at vi meget snart kan vise jer videoen fra dagen. Nizar som sidder med videoredigering har desværre lidt for mange ting om ørerne for tiden, så det har trukket lidt ud. Jeg har fået dagene til at gå med oprydning efter eventet, aflevering af overskydende sponsor-ting, endnu mere oprydning, familiebesøg fra Århus, en tur forbi Lejre høstmarked, Frilandsmuseet og Barresøgård. Kender I den gård?

Hvis ikke, har I mulighed for at besøge den næste måned, som er sidste gang for i år, så skynd jer! Åh, burde næsten have et indlæg om den, men tror ikke at jeg når det, så du kan læse mere om den her. Du får den bedste friskpressede æblemost, lækkert nybagt brød og gårdens egen honning – og selvfølgelig en masse dyr og dejlig naturlegeplads for børnene og meget mere!

Vi havde som sagt besøg fra Århus og denne gang var det min svigermor, der kom forbi. Når man har noget lækker mørk chokolade fra Chocolate and Love bliver man selvfølgelig fristet til at bage en rigtig chokoladetung cremet chokoladetærte, nemlig Mississippi mud pie!  Jeg brugte 71% chokolade-varianten af Chocolate and Love, som hedder Filthy Rich og glæder mig til at prøve den med 80 %-varianten også. Med friske bær og som noget nyt – friske figenstykker blev tærten virkelig lækker, da de små figenkerner gav en god kontrast til den meget ensartede konsistens tærten ellers har.

Mine æg var meget store, hvorfor kagen blev højere end hvad den plejer og ihvertfald ikke dårligere! Husk dog, at den skal bage i noget længere tid, når æggene er så store! Her kommer opskriften:

mississippi mud pie

Tærtedej
3,75 dl hvememel
2 spsk kakao
140 g smør
2 spsk flormelis
2 spsk koldt vand

Fyld
175 g smør
4 dl brun farin
4 æg
4 spsk kakao
150 g mørk chokolade
3 dl piskefløde

Fremgangsmåde
Dejen: Bland kakao og mel sammen og gnid smørret ind i melet med fingerspidserne til det ligner smuldret brødkrumme. Tilsæt flormelissen og vand og saml dejen sammen og sæt det i køleskab i ca. 15 min.

Forvarm ovnen til 190 grader. Rul dejen ud på et meldrysset bord og beklæd et tærtefad eller springform med den. Læg et stykke bagepapir oveni og fyld op med tørrede bønner eller kikærter. Bag bunden i 15 min, fjern bønnerne og bag igen videre i 10 min.

Fyld: Pisk smør og sukker luftigt sammen og pisk æggene i en ad gangen sammen med kakao. Smelt chokoladen og pisk det i æggemassen sammen med fløden.

Skru ovnen ned til 160 grader. Fordel fyldet over den forbagte bund og bag tærten i 45 min. Hvis du som sagt har brugt nogle meget store æg, skal tærten bages i længere tid. Lad tærten køle helt af (helst natten over). Pisk fløden og fordel den over tærten. Pynt med blåbær, hindbær og friske figenstykker eller bare revet chokolade 😉

mississippi mud pie chokoladekage

Opskriften har jeg fra en tærtebog, der hedder “Tærter” af Louise Gardener.

 

2 kommentarer

  • Gulo

    Det ser meget lækkert 🙂 det må jeg prøve og lave den , men hvad str springform/tærtefad brugte du ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Esra

      Hej Gulo. Jeg brugte en springform, der er 24 cm i diameteren. Jeg har andre gange også brugt en firkantet bradepande, som så er lidt større og det gør absolut intet, at stykkerne er mindre. Så er der også til flere ;-). Giv den endelig tiden til at bage – synes ikke at den kan få for meget.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi bagte for Palæstinas børn :-)