Ramadan - tid til fordybelse

Byens bedste boller

Imorges fik jeg bagt disse lækre boller, som har gæstet vores ovn meget, siden jeg mødte Uffes faster. Da jeg lavede dem i Århus og vi fik besøg af faster, var det så sødt, da hun tog en bid og hun helt overrasket sagde: “De smager jo bedre end, når jeg selv laver dem”.

Det var jeg godt nok beæret over, da det jo er hendes opskrift og det er rigtigt, de smager bare så godt og Uffe elsker dem. Jeg tænkte, at jeg måtte fylde fryseren lidt, så Uffe har til, når han skal spise til Sahur-tid (Inden solopgang), selvom de nok ikke mætter særligt meget, men lidt må der jo gerne være til det “usunde”.

Her kommer den “hemmelige” opskrift på fasters “Byens bedste boller”:

150 g margarine
2,5 dl mælk
50 g gær
50 g sukker
1 æg
1/2 tsk salt
2 tsk kardemomme (kakule)
rosiner
ca. 500 g mel

1 æg til pensling

Smelt margarine og hæld mælken heri. Rør gæren i blandingen og tilsæt sukker, salt, æg, salt, kardemomme og rosiner. Rør til sidst mel i blandingen indtil dejen bliver fast og elastisk og ikke klistrer på hænderne. Lad dejen hæve i ca. 20 min.
Form dejen til små boller (de hæver meget) og lad det hæve tildækket i ca. 20 min. Pensl med æg (jeg foretrækker kun æggeblommer) og bag i ca. 10 min eller indtil de får farve ved 200 grader.

Hvis jeg skal smide dem i fryseren, bager jeg dem ikke helt færdigt, da jeg godt kan lide at varme dem op i ovnen, lige inden de skal spises, og så får de ikke for meget.

Du kan følge mig på Instagram: @2verdener
Like min Facebook-side her.
Find mig på Bloglovin’ her.

4 kommentarer

 • Amarah

  Jeg husker dine boller fra unitid. Og laver dem selv i ny og næ. Men hvor er det godt med din hjemmeside Esra , for jeg ku ikke finde opskriften længere så tænkte du nok havde den herinde og det havde du jo !

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Hvor er du sød Amarah – jeg tænker da også tit det samme :-D. Glemmer ikke engang Uffe tog på indkøb til en ret, og købte ingredienserne ved at slå det op på bloggen :-). Det er da smart!
   Vi har det godt her bortset fra den sygdom, jeg stadig går lidt med. Håber alt vel hos jer!
   Knus!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fadime

  Hej. Ka jeg godt bruge smør istedet for margarine? Jeg bruger nemlig kun smør/olivenolie i køkkenet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • esra

   Hej! Ja, det kan du sagtens. Jeg synes bare, at bollerne bliver ekstra luftige med margarine og forstår godt, at du helst vil bruge smør. Jeg har prøvet det med smør og tror egentlig, at det vigtigste er, at der ikke skal for meget mel i. Der bliver kun købt margarine herhjemme, når disse boller skal bages – bruger nemlig heller ikke margarine selv ellers. Glæder mig til at høre om, hvordan de bliver 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ramadan - tid til fordybelse