Mit bedste bud på opbevaring af tørklæder/hijab!

Ramadan – tid til fordybelse

Dagene inden Ramadan plejede vi i min barndom at gøre Ramadan-rent i hjemmet. Selvom det ikke var det sjovest at få lov til som barn, var det en måde at komme i stemning på og jeg husker det egentlig som en meget hyggelig tradition. Med seks pigebørn kan du nok forestille dig, at vinduespolering, vask af alle gardiner, strygning, støvsugning og støvtagning foregår ret effektivt og hurtigt og lidt sjovt – med lidt ballade og masser af skænderier :-).

Herhjemme er det ikke blevet til stor-rengørings-dage (kommer nok når Munira og Isak bliver lidt ældre!), men mere til en masse tanker om, hvordan vi kan få skabt en Ramadan-stemning i hjemmet. Vi er kommet til forskellige ideer, og hvis du har flere, så kom endelig med dem! I l løbet af Ramadan-måneden vil vi:

– trække et kort fra Hadith-æsken (på billedet) og læse det højt op. Hadith er fortælling om hvad profeten Muhammed har sagt eller gjort, så man kan blive inspireret til, hvordan man bliver et bedre menneske.

– klippe-klistre Ramadan-pynt vha. denne bog og tage på Eid-dekorationsværksted på Davids Samling og få pyntet lidt herhjemme.

– tage en tur i vores opgang med kage til vores naboer sammen med Munira.

– få besøgt eller ringet til nogle af de ældre rundt omkring.

Er der andre praktiske ting, man kan lave med sine børn? Måske nogle Ramadan-småkager, men må lige finde ud af hvilke, der ihf. skal blive til en fast børnetradition.

Rigtig god Ramadan og husk budskabet:

Donér til de fattige og trængende, vær venlig overfor de unge og forældre og respekter de ældre og pas på de forældreløse, som profeten Muhammed sagde.

3 kommentarer

 • Nurgul

  Hvor er hadith samlingen, købt henne ? :))

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Kære Nurgul

   Den er faktisk fra dengang min mand boede alene, men jeg har set den i Zahra Boghandel, hvis du kender den butik? Den ligger på Blågårdsgade 51 på Nørrebro 😉

   Håber du finder den.
   /Esra

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] bagning, og så så det også finere ud, når vi skulle gå rundt med den til naboerne. Som skrevet her, vil vi i løbet af Ramadanen være lidt bedre til at dele af vores mad med naboerne. Munira syntes […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit bedste bud på opbevaring af tørklæder/hijab!