Tyrkisk linsesuppe (Mercimek Çorbası)

Pavlova – lækker sommerdessert

Jeg troede lige, at Isaks søvnrytme var på plads, men tog helt fejl, da jeg fik sat mig på en café, for at kigge på nogle af de billeder, jeg har taget på det sidste ? og han selvfølgelig vågnede ? lige da min kaffe var færdigbrygget, og jeg var klar til at sætte mig ned. Er det kaffen, de kan dufte? :-). Det blev ikke bedre af, at WiFi ikke virkede og det meste af tiden så jeg nok meget sjov ud.

Det var nu ret hyggeligt, da Isak endelig faldt i søvn, men jeg skal ærligt indrømme, at en café ikke er det bedste sted at få skrevet noget ned – ihf. ikke når højttalende mennesker sidder op ad én og taler om lidt for private oplevelser.

Som jeg skrev om i indlægget om ribs (lidt skuffende oplevelse), havde jeg købt ind til pavlova i weekenden. Jeg husker virkelig ikke, hvor mange gange jeg har bagt denne lækre dessert på det sidste – især har den været et hit, når venner kom på besøg for at se Isak (selvfølgelig ikke hver gang!). Alle har været helt vilde med den, og det gode er jo, at den er super nem at lave, og der er masser af mulighed for at variere den. Opskriften er fra Odense Marcipans hjemmeside, men jeg laver den lidt nemmere :-D. Hvis du ikke har eddike, kan du nemlig sagtens undvære det. Den er med til at gøre marengsbunden og marcipanen mere sprød. Det er en god ide, at løsne marengsbunden fra bagepapiret lige så snart at den er afkølet, så den ikke kommer til at sidde helt fast. Jeg har erfaret, at æggehviderne skummer meget mere, når man bruger pasteuriserede æggehvider, så det er faktisk det, jeg bruger hver gang, selvom det jo ikke er nødvendigt. Jeg hakker også mørk chokolade over flødeskummen, og hvis man vil, kan man også hakke mandler i bunden eller lave en hindbærflødeskumscreme i stedet for bare flødeskum.

Klar parat:
1 dl æggehvider
150 g flormelis
125 g marcipan

Fyld:
2,5 dL fløde
Blandede sommerbær: Jordbær, blåbær og hindbær i alt ca. 500 g.
50 g hakket mørk chokolade
Flormelis til drys på toppen

Bag:
Pisk æggehviderne (1 dL) halvstive sammen med halvdelen af flormelis (75 g). Tilsæt derefter resten af flormelis (75 g) og pisk færdig til en fast hvid skum.
Riv marcipanen (125 g) i marengsen og rør forsigtigt rundt med en ske.

Læg marengsen på en bageplade med bagepapir og form en cirkel på en diameter på ca. 20 cm (den bliver fladere og større, når den er færdigbagt). Bag i 30-40 minutter ved 150° C (hvis du bedre kan lide, at marcipanen “tørrer” og kommer til at smage at brændte mandler, så giv den lidt mere tid). Sæt den til køling på en rist.

Umiddelbart inden servering pynter du med flødeskum (2,5 dL), hakket chokolade (50 g) og bær (500 g). Drys med lidt flormelis til sidst på toppen!

Velbekomme!

pavlova marcipan verdens nemmeste dessert

Du kan følge mig på Instagram på @2verdener og min private profil @esra.ap
Like min Facebook-side her.
Følg mig på Bloglovin? her, så du kan få en mail, når der er nyt på bloggen ?

6 kommentarer

 • […] Uffe jo som altid holder farvel-tamtam for sin praktikant, og selvom det bare er til kage, nemlig denne her lækre og nemme pavlova (derfor laver jeg den :-D), så har jeg gemt lidt af farsen, så jeg kan servere en lille portion a […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eda

  Mums! Glæder mig til at afprøve opskriften – den ser rigtig, rigtig lækker ud 🙂
  Ps: dejligt at se jer i dag og holde min lille prins Isak :-*

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Erkan var også vild med den, ik? Glæder mig til at høre, hvordan den bliver når du laver den ;-). Og ja, endelig fik jeg set dig! Elsker spontane aftaler 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eda

   Ja canim, har bagt den i dag og tro mig, vi har spist over halvdelen (kun mig og Erkan). Da vi skulle bryde fasten i aften, var vi begge to så utålmodige – skyndte at spise vores mad (lasagne plus suppe) for at gå videre til desserten haha 😀 dejlig oplevelse 🙂 tak for opskriften! Kan virkelig anbefale den til alle og enhver.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • meryem

  Har lavet den som dessert idag til iftar. Jeg troede at der ikke ville være plads til den efter maden… meen nøj hvor var den bare god! Og dejlig let! Fantastisk kage, tak for tippet

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Ja, der er altid plads til pavlova. Ej, glemte at skrive at jeg blander vanilje i flødeskum, når jeg pisker det. Giver en dejlig frisk smag – må hellere få det skrevet ind. Dejligt at høre at I nød den ;-). Håber at I har lidt rester til idag også ;-).

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tyrkisk linsesuppe (Mercimek Çorbası)