Himmerigsmundfulde - og tiden der fløj væk

Nu’ det Eid igen!

Igen forstod jeg ikke, hvad der blev af Ramadan-måneden. Der var så meget, jeg ville nå, og jeg må ærligt indrømme, at det altså ikke er blevet til det store, da jeg har haft Munira hjemme det sidste stykke tid. Vi ville have lavet en masse dekorationer efter bogen “Eid-pynt” af Laila Muhareb Udby, men det blev mest til farvelægning af skabelonerne (fik dem scannet ind og printet ud), hvilket også var rigtig hyggeligt. Vi fik også købt lidt ind i Søstrene Grene for at pifte lidt mere op i entréen.

entre Eid pynt dekoration

Eid pynt dekoration entre

Normalt samles hele familien til morgenmad hos forældrene, og for vores vedkommende skifter det lidt, om vi er i Århus eller København første Eid-dag. I år var der ikke tvivl om, at vi skulle være i København, da min mor og de fleste af mine søstre var ude at rejse, og det gav ikke mening at tage til Århus 1. Eid-dag. Min lillesøster og manden kom derfor til København, og vi samledes hos min tvilling for at spise morgenmad sammen. Jeg havde glædet mig sådan og haft sommerfugle i maven, fordi vi skulle fejre Eid på en anden måde. Jeg havde så travlt dagen inden Eid, fordi jeg skulle bage kager og tænke på pakning, da vi skulle til Århus 2. Eid-dag og holde lidt ferie hos svigermor. Det var rigtig hyggeligt hos min tvilling med alle børnene, og for første gang prøvede jeg at spise “rigtig” mad til morgenmad, da min lillesøsters mands familie fra Århus, som har turkmenske rødder, plejer at spise en ret med hvide bønner og kød og en blanding af kylling og mandler til morgenmad på 1. Eid-dag. ( Det var nok mere en smagsprøve :-))

Eidmad kurufasulye hvide bønner

Jeg troede ikke, at vi skulle få den traditionelle dessert, nemlig baklava, da det jo er min mor, der plejer at lave det, men min lillesøster var stået tidligt op om morgenen og havde lavet det i en hurtig version! Virkelig smart, hvis man ikke er til det helt store projekt. Jeg skal nok skrive en opskrift, når jeg får tid, men kort sagt, er det bare færdigkøbt dej (filodej-agtigt), malet hasselnødder og smør. Til sidst hældes der noget sukkervand over det.

baklava eid bayram

baklava eid bayram

baklava

Mmm, og min lillesøster havde bagt nogle kokosmuffin til os heelt fra Århus og pakket dem fint ind i cellofan. Og så til sidst de bananmuffins jeg eksperimenterede lidt med. Der kom blåbær/citron-topping på 🙂 (Opskrift kommer snart):

muffinforme

bananmuffin muffinforme

bananmuffin

Rigtig glædelig Eid til alle dem der fejrer det! 🙂

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Himmerigsmundfulde - og tiden der fløj væk