Lav lækker cremet karamel med kondenseret mælk – men synes du også, at det smager af mælk?
Du har sikkert set det før. Den lidt mærkelige metode til at lave lækker karamel (dulce de leche) på, hvor man koger en lukket dåse kondenseret mælk i 2,5-3 timer i en gryde. Munira snakker ikke om andet for tiden og med Uffe, der kan spise kage hver aften, har jeg altså kogt 3 dåser på én gang! :-D. Synes du også at det smager af mælk og er ikke så glad for smagen? Jeg tror, at det er fordi…
Ja, hvis du har lagt mærke til det, så står der, at man skal koge dåsen i 3 timer! Jeg synes, at 3 timer er meget, og jeg har faktisk erfaret, at karamellen bliver alt for tyk og får en smag af mælk, som overdøver smagen af karamel. Den tykke konsistens er selvfølgelig god til kager, f.eks. banoffee pie, som kræver en tyk konsistens, da det ellers flyder ud, men hvis det bare er som tilbehør til f.eks. brød eller andet, så behøver du kun koge dåsen i 1,5 time! Jeg har faktisk også prøvet at lave banoffee pie, med sådan én, og det gik helt fint 😉
Det er virkelig lækkert – en cremet karamel uden at røre rundt eller noget. Da vi havde Uffes kollegaer på besøg, havde jeg bagt banoffee pie (indlæg kommer :-)), og de havde altså ikke hørt om det her karamel, så jeg tænkte, at det var på sin plads, at lave et indlæg om det!
Du tager en dåse kondenseret mælk eller tre, og så har man en undskyldning for at bage. Herhjemme blev det til banoffee pie, cookies med karamelfyld og som pålæg på brød i løbet af 1,5 uge :-D.
Nå videre.. husk at lægge dåserne ned på siden i gryden, så de kan trille – på den måde undgår du, at det sprøjter overalt, når det koger ;-). Dåserne skal være dækket med vand hele tiden, og hold øje med at vandet koger stille og roligt.
Man kan jo få kondenseret mælk i de fleste supermarkeder, men hvis du vil have det billigere (15 kr. frem for de 20 kr), så kan du købe det hos en “etnisk” grønthandler 🙂
Har du andre gode forslag til, hvad man kan bruge karamellen til, så skriv det endelig i kommentarfeltet nedenfor – det vil jeg blive glad for! :-).
Mmmm! 🙂
Jeg er nomineret til Børn i Byens pris som “Bedste blog”. Klik herunder og stem på 2verdener inden 10. oktober 2015, hvis du synes, jeg skal vinde 🙂
Du kan følge mig på Instagram på @2verdener og min nye private profil @esra.ap
Like min Facebook-side her.
Følg mig på Bloglovin? her, så du kan få en mail, når der er nyt på bloggen ?
Hej.
Hvis man vil lave karamel til fyldte chokolader, hvor længe vil du så anbefale man koger dåsen? ☺️
Mvh Michelle