Lav din mandelmælk selv - SÅ nemt!

Hjælp de trængende i en kold tid – risengrød på søndag kl. 13-16 på Blågårds Plads :-)

Vi har aldrig fejret jul hjemme hos mine forældre, men jeg mindes synet af et juletræ og nogle gaver, som vi fik i min barndom – af hvem? Efter at have arbejdet i nogle år, så min far skønheden og muligheder i Danmark og ønskede også at få sine brødre til landet. Jeg kan huske, at når vi besøgte min onkels daværende danske kone i december måned, var der juletræ i hendes hjem, og vi fik også nogle gaver af hende. Det er svage erindringer, og med min onkels skilsmisse og dermed den afbrudte kontakt til et dansk hjem, blev det sidste gang, vi kom så tæt på et juletræ.

I dag plejer vi at “fejre” julen med min svigermor, og jeg kan mærke, hvor meget det handler om kernefamilien. Man dyrker og plejer familien med lækker middag og gaver – ikke kun juleaften, men fra 1. december – hvis ikke før. Butikkerne går amok i julepyntning, småkagerne bages, julelys på gaderne spreder hygge, og folk får nærmest stress over de gaver, de skal nå at købe – ikke kun til juleaften, men til adventskalenderen. Vi lever jo nærmest i en tid, hvor vi resten af året ikke har tid til familien – en tid, hvor begge forældre arbejder størstedelen af dagen. Til gengæld har vi råd til at oversvømme vores børn med gaver, når tiden til det kommer – julen. Selvfølgelig er det ikke alle, der har råd til det, og jeg er klar over, at jeg pensler det hele meget groft, men forstå mig ;-).

Jeg tænker nogle gange tilbage på, hvordan julen gik fra at være OK til at være det “fremmede” i vores hjem i forbindelse med min onkels skilsmisse. Selvom vi boede i Skovgårdsparken (kald det Gellerupparken), havde vi mange danske naboer, og jeg kan godt undre mig over i dag, hvorfor vi aldrig kunne komme ind på den anden side af døren en juleaften? Måske forstår jeg det i dag, når jeg sidder med svigermor juleaften og kan se, hvor meget man helliger sig kernefamilien, plejer den og lader nærmest ikke andre udefrakommende forstyrre den – nu hvor man endelig har formået at samle familien? Jeg er ikke pessimist, men har jeg ikke lidt ret i, at vi som danskere – med de livsvilkår vi er underlagt – nogle gange tænker lidt for meget på den enkeltes behov og bliver lidt egocentrerede, selv når vi netop plejer familielivet?

Nå, men Eid er altså fuldstændig det modsatte. På Eid-dagen giver man ikke besked, man dukker bare op – ringer på, besøger hinanden – uventede gæster kommer, og jo flere jo bedre. Er der ikke stole nok, finder man en plads på gulvet. Det er en dag, hvor man tager tid til at besøge naboer, venner og de ældre. Det er egentlig ikke så meget kernefamilien, som plejes, men alle de andre – alle dem der netop har brug for at blive tænkt på – de fattige, de hjemløse, de forældreløse mv. Hvor vil jeg hen?

December er en kold tid, som vi formår at gøre varm med alt det lys, der bliver tændt, pynten og julestemningen i supermarkeder og hyggen med julefrokoster, men lad os ikke i al julegaveræset glemme dem, der netop har brug for julehyggen og samværet. Lad os i en kold tid pleje venskabet, naboskabet og “menneskeskabet” 🙂

Kom derfor og gør en mørk tid til en lys søndag d. 14. december kl. 13 på Blågårdsplads på Nørrebro, hvor vi med nogle venner vil stå og tænde for gasblusset, lade gryderne koge med risengrød og hjælp os med at sprede glæde og varme, hvor vi inviterer de hjemløse og trængende til decemberhygge 🙂

Tag endelig en lille gryde risengrød med hjemmefra, som du kan hælde over i vores store gryder og vær med til at varme de hjemløses hjerter. Går du forbi en hjemløs, så sig det endelig ti ham/hende!

Et stort tak til SchowTech Aps i Slagelse for at stille gasblus og gasflasker til rådighed samt Schlüntz festudlejning i Brøndby for gryderne – helt gratis!! Det er SÅ dejligt at se, hvor gavmilde folk kan være!

Læs her om, hvordan dagen gik.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lav din mandelmælk selv - SÅ nemt!