Giv dit barn lov til at drømme

Bedste kanelsnegle i Danmarks historie!

Ja, jeg elsker faktisk historie og mest 2. verdenskrig – nok fordi, det er det eneste, man hørte om i gymnasiet og derfor nemt kunne score en god karakter i – det gjorde jeg i hvert fald til terminsprøven og troede af den grund, at jeg måtte være historielærer. Så kom den rigtige eksamen, hvor jeg trak lav- og højkonjunktur i Danmark, og jeg overlevede knap nok :-(. Så nej, historielærer blev jeg ikke, men tror, at jeg har skabt noget historisk bagværk og er sikker på, at det vil gå som guf i historietimerne! Pjat pjat – men ærligt, hvis man kan være begge ting på én gang ;-).

Jeg dedikerede min dag igår til at være i køkkenet (satsede på at Isak sov hele dagen! 😀 – det blev til en halv time :-D) og endelig få omskrevet øjemål til en rigtig opskrift på de her lækre kanelsnegle. Jeg plejer nemlig bare at bruge cirkamål, men tænker, at det matematiske i mig fortjener lidt pleje og omsorg, og “det gik så ud over” de bedste kanelsnegle. Jeg elsker også, når der er kanel og muskatnød i selve dejen, men her tager vi den helt rene ægte kanelsnegl i Danmarksklasse.
Og der findes vel ikke mennesker, der ikke kan lide kanelsnegle? Det håber jeg ikke, for så har jeg godt nok taget fejl af menneskeheden, og det må være min opgave at lave om på det NU. Og det kan jeg, for når du har taget dig lidt sammen og købt noget gær, smør og brun farin, så er du klar til at bryde alle fordomme i hele verden.

Hvis du har set opskriften på byens bedste boller, så vil du prøve at bilde mig ind, at det er brød, jeg er igang med at lave, men jeg vil nu mene, at det siger mere om bollerne end om  kanelsneglene :-D.

Idag var i øvrigt en meget spændende dag! Havde lidt sommerfugle i maven, og Uffe syntes, at det var noget pjat, for hvorfor skulle man også være nervøs, når man skal stå foran et stort kamera, stativer, lampe i forgrunden og og to fremmede, der dirigerer frem og tilbage med én?? DR har lavet en “minifilm”, mens jeg står i køkkenet, og mere kan jeg ikke sige, og det er slet ikke for at prale eller noget, og det er ikke noget stort eller noget, MEN jeg havde bare lige brug for at dele mine sommerfugle i maven med jer :-). Jeg har lagt et billede på Facebook (husk at “synes godt om” ;-)), så I kan se lidt af, hvad der foregik :-).

KLAR PARAT!:

Dej:
50 g gær
2,5 dl mælk (meget gerne sødmælk :-))
150 g smør
1 æg
1/4 tsk salt
50 g sukker
510 g mel

KanelRemonce:
200 g blødt smør
160 g brun farin
3 spsk kanel

1 stk æg til pensling og flormelis og vand til glasur!

bedste kanelsnegle
Okay, måske er jeg lidt sjov og beklager, hvis du får kvalme og er ved at blive svimmel af det her, men jeg skulle lige prøve at lege med mit nye stativ, og det er er ikke perfekt, og det bliver det jo ikke med et barn, så jeg prøver bare. Sig endelig til, hvis du ikke synes det fungerer. Vil nødig have, at du skal tage en søsygpille, hver gang du skal lave kanelsnegle :-D.

BAG!
Smelt smør (150 g) i en lille gryde og hæld derefter mælken (2,5 dl) heri, så det hele bliver lunkent. Opløs gær (50 g) i smør/mælk-blandingen i en stor skål (jeg bruger røremaskine og kan ikke forestille mig andet!). Bland salt (1/4 tsk), sukker (50 g) og æg (1 stk) i og rør godt rundt. Til sidst blander du mel i lidt efter lidt. Afhængig af æg-størrelsen skal du bruge 500-510 g mel. Dejen skal ikke klistre på fingrene, men heller ikke være helt hård.
Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.

Gør remonce klar ved at blande det hele sammen med en ske og og lad det eventuelt stå lidt i køleskabet, så det ikke bliver for flydende.

Rul dejen ud i et rektangel på ca. 30 x 40 cm (tykkelse på ½ cm) og fordel remoncen ud på hele fladen. Rul dejen sammen til en pølse på den lange led. Skær pølsen ud i 12 stykker (på billedet har jeg lavet flere, men gør det ikke! Der skal kun være 12 TYKKE stykker) og læg dem over på en bageplade (med bagepapir selvfølgelig og læg det yderste af spiralen under kanelsneglen). Tryk kanelsneglene lidt flade med dine fingre og lad dem efterhæve i ca. 15 min med et viskestykke.
Pensl kanelsneglene med et sammenpisket æg og bag dem i midten i oven på 200 grader i ca. 15-20 minutter.

Jeg kan jo godt lide at eksperimentere, så jeg prøvede at lave dem mindre denne gang, men har fået bekræftet, at de er meget bedre, når de er tykke! 12 stykker på én bageplade er perfekt og syndigt :-). Når de er så tykke og tætte på hinanden, kan remoncen nemlig ikke flyde ud, og de bliver meget mere bløde og luftige, selvom de har stået flere dage! (i en lukke pose ;-))

lækre kanelsnegle

Lige mit Instagram-billede fra igår 😉

Du kan følge mig på Instagram på @2verdener og min nye private profil @esra.ap
Like min Facebook-side her.
Følg mig på Bloglovin? her, så du kan få en mail, når der er nyt på bloggen ?

2 kommentarer

  • Helle

    Tror du der sker noget ved at den hæver længere end 30 min?

    De ser gode ud! Vil kaste mig ud i at lave dem i dag 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Giv dit barn lov til at drømme