Har du hørt om DR's nye strategi? JEG er i hvert fald "med i den"! :-)

Isak på søvn-sut-bryst-afvænning på én dag? Han kan ikke være min søn! Kagen har vi til fælles :-)

I fredags var der pigehygge hos mig, og ja, det skulle selvfølgelig blive en fed aften med denne kage, sovende børn og Uffe, der havde glædet sig til at stikke af på en café med en bog. Vejret var jo fantastisk om dagen, så jeg nød det med en stille og rolig indkøbstur og regnede med at Isaks formiddagslur kunne bruges til at sidde på vores lokale café og fejre 1000 følgere på Instagram ved at anbefale en anden instagrammer, som blev til Cakeliving, som i øvrigt har en lækker konkurrence på bloggen lige NU om et overdådigt kagebord til to personer på Suhrs Højskole, Kbh K – udløber mandag d. 13. april kl. 19.25! – skynd dig! (håber nu at jeg selv vinder :-D). Isak sprang selvfølgelig formiddagsluren over, og jeg fik købt alt for meget ind og blev nærmest nødt til at dele ud af det fra barnevognskurven på vejen hjem på Gammel Køge Landevej :-D. Spøg til side – jeg var virkelig i godt humør, og da jeg også lige skulle ind i Netto, fordi jeg selvfølgelig havde glemt det vigtigste, spurgte jeg venligt den hjemløse mand foran Netto, om han lige kunne holde øje med sovende Isak. JA, sagde han, og jeg spurgte, hvad jeg skulle købe med til ham, hvortil han svarede jublende “cola!” :-D. I mit hoved var det en sulten hjemløs, der nok ville bede om noget brød-agtigt , men et øjeblik glemte jeg nok, at han også “bare” er et menneske, der kan have lyst til lidt fest :-). Han takkede og takkede, og jeg var glad – også fordi vi endte med at bestille pizza til aftensmad for at udnytte tiden udenfor mest muligt og ja, SÅ blev det aften!

Ud over alt det brok fra veninder over at man ikke kan finde parkering i vores boligområde, en lysvågen Isak, der havde bestemt sig for at gå på afvænning med sutten og bryst liiige den aften, og som nægtede at sove, så var det da en okay aften, hvis man sådan skal se tingene fra den gode side. Nej, jeg forstår virkelig ikke, hvad der er sket med ham – på én dag! Uffe havde nået at læse lidt i sin bog og var så sød at komme tidligt hjem for at gå en tur med Isak sent på aftenen :-(. Siden i fredags har han ikke rigtigt villet sove om formiddagen, som han plejer, og han vil absolut ikke kendes ved sut eller bryst. Er min søn begyndt at blive for stor? Flere tænder? Kan ikke helt genkende ham, og nej, kan da heller ikke rigtigt tro, at jeg – jeg mener han – bliver 1 år næste måned! Det er bare så skræmmende. Ja, måske er han bare ved at blive for stor til at det baby-halløj?

Mens Isak bliver ældre, kører jeg omvendt kurs og lod barnligheden overvinde i går på legepladsen, hvor jeg smed jakken og endnu værre stod med bare tæer på naboens altan, da jeg var til fødselsdag om aftenen, da hun selvfølgelig skulle pakke gaver op på altanen på grund af det gode vejr, så jeg sidder nu med ondt i halsen og svag krop og tænker, at man aldrig rigtig bliver klogere – jeg gør i hvert fald ikke :-D. Og kan det blive bedre, når ens søster skriver at hun har lavet for meget lahmacun, så Uffe kunne hente noget, hvis vi ville have til aftensmad, inden hun delte det ud til andre. JA tak!

Det var nok også en lidt for vild weekend, og hvor er jeg begyndt at tænke meget på vores ferie i næste måned – ja, tænk at det er maj måned næste måned! Kan virkelig ikke følge med i tiden. Og kagen??

Jeg er vild med denne her kage, fordi man bare kan gøre den lækker på alle mulige forskellige måder, alt efter hvad man lige har derhjemme. Kagedejen er virkelig luftig og bliver ikke tør. Ingredienser finder du fra dette indlæg. Jeg skulle prøve noget andet, så jeg eksperimenterede med en anden størrelse end den originale. I stedet for at bage den i en lille form, brugte jeg en større springform i størrelsen 24 cm i diameter. Jeg delte den på midten og havde i stedet for tre bunde kun to bunde, så jeg kunne komme mascarponecremen imellem de to bunde og øverst på toppen. Den skulle kun have 24 minutter ved 175 grader :-). Vi havde nogle gode appelsiner herhjemme, så jeg brugte en hel appelsin, sprøjtede lidt på bundene og flåede nærmest små stykker ud og fordelte jævnt på nederste lag og dryssede med lakridspulver fra Johan Bülow :-D. Mascarponecremen kom jeg ovenpå appelsinstykkerne, hvorefter jeg lagde den anden bund på og fordelte resten af mascarponecremen til sidst. Toppen pyntede jeg med hakket chokolade og frysetørrede solbær – det giver nemlig en god syrlighed, og det fungerede perfekt med lakrids!

chokoladekage lakrids

Og lige tilbage til Isak. Er der andre, der har oplevet noget lignende?

Du kan følge mig på Instagram og se flere billeder: @2verdener
Like min Facebook-side her.
Følg mig på Bloglovin’ her, så du kan få en mail, når der er nyt på bloggen 😉

9 kommentarer

 • […] Det er fra kl. 11-15, og jeg håber, at jeg får tid til at bage denne her gode chokoladekage i denne variant, som de kan sælge. Du kan se mere på deres Facebook-side og den begivenhed, de har oprettet […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eda

  Lige præcis. Jeg skrev egentlig bare, at man aldrig kan vide, hvad årsagen er til baby græder. Da Eymen på et tidspunkt græd konstant, hørte jeg uendelig mange forskellige årsagsforklaringer fra folk 🙂 gid de kunne fortælle det selv, hehe. I øvrigt, du hentyder vist til mig mht. parkerings brokkeri. Jeg er nok bare uheldig hver gang, hvis jeg selvfølgelig er den eneste der brokker mig 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Åh ja, gid de bare selv kunne fortælle det. Jeg kan ikke komme over, at det hele bare skete på én dag. Jeg synes heller ikke rigtig, at jeg har fået så meget ud af at spørge folk, for der er ingen, der rigtig har en forklaring :-D.
   Hehe, tænk at man ikke kan skrive noget om ens gæster uden at blive afsløret :-P. Ej, du var jo ikke den eneste. Det er værst, når en gæst kommer to timer efter, og nærmest bruger besværet med parkering som undskyldning 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Derya

   Er det mon mig du tænker på Esra?
   Jeg kom jo 2 timer senere, men det var bestemt ikke pga parkeringen jeg blev forsinket 🙂 Men ja det gør det ikke bedre at man så skal bruge et kvarter på at finde en parkeringsplads 🙂
   Tak for lækker kage og godt selskab.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Ja, lidt :-P. Ej, det var nok mest for selv at brokke mig over parkeringen :-D. Det var bare en lidt mærkelig aften med Isak – virkelig utroligt, at han skulle vælge den dag med at stoppe med sutten. Han vil ikke tage den mere, og nu skal man bare lade ham være i fred, når han vil sove. Har lige lagt ham i tremmesengen og gået, OG der er STILLE :-). Fint nok. Selvtak og ses!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eda

  Jeg kan ikke forstå, hvor halvdelen af min kommentar blev af. Så surt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Ej, øv – så irriterende, når det tekniske driller. Jeg kan ikke se noget herinde 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eda

  Hej Esra. Jeg vil først og fremmest sige endnu engang tak for en fantastisk aften. Det var så hyggeligt 🙂 og den kage…. Åhhh uforglemmelig blød og svampet bund med sådan en dejlig mascarponecreme samt den fantastisk lakrids eftersmag. Mmmm. Mega lækkert

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Hej Edacim! Ja, fantastisk og meget interessant med Isak. Jeg kan stadig ikke komme over, at han liige den aften stoppede med at bruge sut. Han har ikke taget den siden! Og han vil heller ikke rigtig sove i barnevognen. Nu lægger jeg ham i tremmesengen PÅ MAVEN, og så falder han bare i søvn. Meget mærkeligt! :-).
   Det var rigtig hyggeligt på trods af alt det bøvl med ham – børn altså :-P. Og den kage.. Må lave den igen 😀
   Knus!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har du hørt om DR's nye strategi? JEG er i hvert fald "med i den"! :-)