Vær ikke en kylling

Peanutbutter i kage? Mit store eksperiment :-D

Jeg har længe haft lyst til peanutbutter, da jeg faktisk ikke har smagt det sådan rigtigt, men tit hørt at det skulle smage lækkert. Så er det egentlig lidt sjovt, at jeg har haft lyst til det, når jeg ikke engang kender smagen. Kan nu sagtens forestille mig det.

Så fik jeg købt et glas, og jeg var virkelig spændt, for nu havde jeg jo gået og bildt mig selv ind, at det var så lækkert. Ja, og det var det da også, men synes samtidig, at det godt kunne blive lidt for meget. Smagen er meget intens af jordnødder, og det er, som om det klistrer i ganen, når man tager lidt for meget. Jeg kan i hvert fald ikke smøre samme tykke lag på, som jeg plejer med nutella :-D.

Der gik ikke lang tid, så tænkte jeg på andre måder at spise det på. Og så gik der ikke så lang tid, før jeg tænkte på noget med kage – stor overraskelse, hva? :-). Jamen ja! Jeg kastede mig ud – sådan rigtigt, for jeg fulgte ingen opskrifter. Vi var lige kommet tilbage fra Århus, så vores køleskab var næsten tomt, og der var heller ikke mel og heller ikke sukker! Det var faktisk vildt sjovt, for jeg var i rigtig eksperimentere-humør. Isak sov selvfølgelig – ellers er der intet af det, jeg har skrevet, som ville give mening :-). Jeg tænkte, at en kombination af banan og peanut lød lækkert, men banan? Heldigvis havde jeg smækket de overmodne bananer i fryseren, inden vi tog til Århus. Og mel? Det første, jeg tænkte, var at finmale mandler og bruge det i stedet for mel, men mandler havde vi heller ikke! Jeg kom så i tanker om, at jeg havde gemt mandelresterne i fryseren fra sidste gang jeg lavede mandelmælk! Tænk altså, alt det genbrug! Jeg ved ikke om det er dét, der har gjort kagen vildt luftig – altså at mandelmelet var så “tørt” og uden saft. Jeg vil nu mene, at du også kan bruge almindelige mandler, som ikke har været blendet op med vand, som man gør, når man laver mandelmælk. I øvrigt vildt nemt, lækkert og sundt at lave mandelmælk.

peanut butter kage 4-66-5 8-5

Jeg vil lige kort skrive om, hvordan det gik i lørdags på Frederiksberg Kurbad, hvor vi fra 17.50-21.30 befandt os i paradis med bl.a. svømmetur, saunagus, boblebad, og saltvandsbassin og fik smurt os ind i forskellige produkter fra Moroccan Hammam. Noget af det vildeste er altså at se hvor meget dødt hud, man har, når man masserer sig med Kessa-handsken! Som mange kalder det: lange viskelæder-stykker! Og alle de snacks, vi fik imellem de forskellige behandlinger – haha, ja jeg tænker på maden, typisk mig. Jeg fortryder slet ikke, at jeg fik prøvet det igen. Du kan eventuelt læse mere om det lige her. De holder eventet igen 16. maj og 23. juni, hvis du skulle få lyst. Jeg vil sige: Gå ikke glip af det ;-). Du kan læse og købe billetter på Moroccan Hammams hjemmeside. Nøj, hvor jeg nød at være helt alene og bare dykke og svømme og få pulsen lidt op, og så var der én, der spurgte om jeg var professionel svømmer :-D. Så fik jeg også lige presset lidt praleri ind 😉 KAGEN! ->

Klar parat!

2 stk æg
50 g makroner
50 g brun farin
1,5 stor eller 2 små frosne bananer (går ud fra, at man også kan bruge ikke-frosne)
1,5 spsk vand
100 g finmalet mander (jeg brugte som sagt rester fra mandelmælk, som er mere tør)
50 g mørk chokolade
1 spsk peanutbutter
½ tsk vanilje
½ tsk bagepulver
½ tsk natron

Pynt:
4 spsk peanut butter
2 store spsk nutella
75 g mørk chokolade
1,5 spsk frysetørret solbær (kan undgås)

Bag!

  • Pisk æggene (2 stk) i en skål. Jeg har en røremaske, som jeg bare sætter til at piske, mens jeg vejer øvrige ingredienser af – så nemt!
  • Knus makronerne (50 g) let i hånden og bland det sammen med æggene og pisk videre i ca. 1 minut.
  • Tilsæt brun farin (50 g) i æggemassen og pisk indtil massen bliver meget luftig og stor (ca. 4-5 min).
  • Tilsæt natron (½ tsk), vaniljepulver (½ tsk) og bagepulver (½ tsk).
  • Vend mandelmel (100 g) i massen med en ske sammen med peanutbutter (1 spsk) og hakket chokolade (50 g).
  • Blend bananerne (1,5-2 stk) i en minihakker sammen med vand (1,5 spsk). Det er i øvrigt den sundeste is, du får, når du blender frosne modne bananer – bliver virkelig cremet og jeg spiser det tit på den måde som is, fordi det er så smart og smager vildt godt, især med lidt vaniljepulver!
  • Vend de moste bananer i til sidst og rør forsigtigt rundt.
  • Hæld dejen i en springform (D=22) med bagapapir i bunden og bag kagen i 30 minutter ved 175 grader (hold øje, måske går det hurtigere hos dig ;-))

Pynt
Fyld en sprøjtepose eller frysepose med 4 spsk peanut butter (hvis frysepose, så husk at klippe enden over med en saks 😉 ). Prik store huller i kagen, når den er kølet af og sprøjt peanutbutter i hullerne (ca. 8 huller). Smør nutella på kagen. Smelt chokoladen (75 g) og smør det ovenpå nutellalaget på kagen og drys eventuelt frysetørret solbær over til sidst.

Kagen er vildt luftig og “våd”, og det er faktisk det, jeg er vild med ;-). Håber din også bliver lige så god – jeg ved som sagt ikke, hvordan den bliver, hvis man bruger friske bananer og mandler, som man ikke har brugt til at lave mandelmælk, men skriv endelig, hvis du prøver det! Så bliver det sjovt at se, om det bliver en advarsel eller anbefaling :-D.

Du kan følge mig på Instagram og se flere billeder: @2verdener
Like min Facebook-side her.
Følg mig på Bloglovin’ her, så du kan få en mail, når der er nyt på bloggen 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vær ikke en kylling