Lidt mere om legestue på plejehjem her i Valby! Frisk tilbage fra ferie! :-)

At bo på et “halal-hotel”! Şah Inn Paradise i Tyrkiet :-)

Vi gjorde det! Vi rejste med to børn! I maj måned og til Tyrkiet. Det er aldrig sket før :-D. Isak er lige fyldt 1 år og kan ikke rigtig gå, så vi var forberedte på, at han skulle kravle rundt alle steder! I lufthavnen med al den ventetid, i flyet på den smalle gang, på hotellet i restauranten og måske på gaderne i Tyrkiet – ja på alt det snavs med bakterier og det hele. Uffe og jeg er heldigvis meget afslappede omkring hans færden på ulækre gulve – jo mere han bliver udsat for, jo mere lækker bliver han – udrustet til at klare verdens grusomheder, stærk og immun :-D. Hvad jeg derimod kan frygte er de tophygiejnebevidste tyrkeres reaktion omkring, at vi bare kan finde på at lade ham kravle rundt, og tro mig – vi lavede næsten ikke andet end at bede tyrkerne om at sætte ham ned på gulvet igen og fortælle dem at det var okay. Folk var meget overraskede over vores holdning og havde virkelig ondt af Isak. Alt fra tjenerne på hotellet til underholdningsaktørerne sprang væk fra deres arbejde og løb over til ham for at redde ham fra bakterierne :-). Selvom jeg synes at det er lidt overdrevet, finder jeg det samtidig meget sympatisk, at de ansatte har så meget sympati over for børn, og den opmærksomhed fik han også fra unge drenge i busserne, selvom der var flere meter imellem os. Måske er det bare Isak, der har en magneteffekt, men ingen tvivl om at tyrkere er mere åbne og opmærksomhedsgivende i det offentlige rum, når det handler om børn, de synes er kære, og bare springer over til dem. 

Jeg laver to indlæg om vores tur i Tyrkiet, da jeg gerne vil lave en en mini-guide til must-see steder i Istanbul, og derfor får Istanbul sit helt eget indlæg ;-).

SÅ! Hvad er det særlige ved Sah Inn Paradise i Antalya? Faktisk er det mere korrekt at kalde det “ferie-landsby”, da det ikke er et hotel, men en “tatilköyü”. Og se, det gør en kæmpestor forskel, som jeg kommer ind på. Allerførst: Vi bestilte opholdet igennem Alternativ Rejser, som min søster fortalte om, og tænker du hvad en alternativ rejse er? Ja, for sådan én som mig betyder det, at jeg kan smide tørklædet og noget af tøjet og få en masse D-vitaminos – er nu mest interesseret i farven :-D. Jeg kan have et kæmpe område, hvor jeg kan svømme i badetøj med mine børn, spille bold og dyrke andre aktiviteter i fred og ro, kun med tøser. Kvinder og mændene har nemlig hver deres område med swimmingpool, boldaktiviteter, sauna, hammam, massage, frisør, fitness osv. Selvfølgelig tager man ikke på ferie, for at sidde mand og kone hver for sig, og derfor var det også vigtigt for os, at der var et fælles-område, hvor man som familie også kan være sammen og se sine børn have det sjovt i vandet, og det kan man! Mændenes område er faktisk fællesområdet, men for mænd, der gerne vil svømme og solbade i fred og ro, er swimmingpoolen på den anden side af broen reserveret uden at det rigtigt står nogen steder, men som man lidt fornemmer :-D.

www.alternativ-rejser.dk er de her såkaldte “halal-feriesteder” i Tyrkiet samlet på dansk. Og nej, det betyder ikke, at man dagen lang æder halal-mad :-D. Hvor er det fedt med sådan en side, for jeg husker fra min ugifte tid, hvor besværligt det var at skulle ringe til et tyrkisk nummer, anstrenge mig til at tale fin dialekt, udfylde formularer og overføre penge til en udenlandsk konto og tænke på kurs og gebyrer osv. Alt det bøvl slap jeg for – tak! 😀

Nu synes jeg selv, at det er en fordel, at jeg kan tyrkisk og fedt at Munira kunne forbedre det tyrkiske sprog på et andet niveau, da alle ansatte har tyrkisk som modersmål, men det betyder ikke, at du ikke er velkommen, hvis du ikke kan tyrkisk. Du skal bare være forberedt på, at aktiviteterne bliver afholdt på tyrkisk, underholdning på tyrkisk, men helt ærligt så betyder det ikke det store, især ikke hvis man slår sig sammen nogle vennepar og tager derned for at bringe tid sammen og slappe af i vand og få noget sol. Det er jo ikke for det store kulturmøde, at man tager på sådan et hotel.

Jeg havde faktisk indstillet mig på at ofre mig selv, for dette ophold var mest tænkt for børnenes skyld, og jeg troede at vi bare skulle være samlet som familie på fællesområdet, men det endte med, at Munira og jeg smuttede over i kvindernes del og hyggede os vildt meget, mens Uffe gik lange ture uden for hotellet, når Isak sov de to gange om dagen, så på den måde udnyttede vi tiden rigtig godt. Frokosten spiste vi sammen de første par dage, men Munira havde fundet gode venner, og da der også er en café i kvindernes område med et mindre udvalg af frokost (RIGELIGT!), blev vi bare i dette område. Aftensmaden spiste vi selvfølgelig sammen hver aften.

Det gode ved sådan et all-inclusive hotel er, at du er sikker på at få noget mad HELE tiden, og det er skønt, når man har børn, at man ikke skal betale hver gang man tager drikkevarer. Sodavands- og kaffeautomaten står til fri afbenyttelse, og du kan f.eks. hele dagen drikke tyrkisk kaffe, som man selv skal spørge tjeneren om, da det bliver lavet specielt til én og heller ikke koster noget. Nedenfor har jeg lige skitseret et eksempel på en dag i forhold til maden (nu lyder jeg meget madfikseret :-):
– Morgenmad i restauranten til kl. 11
– Kæmpe frokost 13-14.30 i restauranten, ellers mindre udvalg ved bassinerne
– The/kage-tid ved bassinerne 15-17
– Aftensmad i restauranten kl. 18.30-21
– Minitivoli åbner ved 20-tiden
– Underholdning/minidisco med børn hver aften 21.30-22 (sange på tyrkisk)
– Underholdning for voksne i form af teater, folkedans, cirkus og børnene bliver selvfølgelig med, 22-23
– Live musik i parken med hygge og tyrkisk kaffe mm. 23-
– Natmad, hvor der også bliver lavet frisk tyrkisk pizza til suppen 😀

Mini-disco er højdepuktet for børnene – de elsker at gå op på scenen sammen og synge og danse. Det var også fedt, at der næsten hver dag ved 11 eller 15- tiden var sjove og lærerige aktiviteter for børn, hvor de f.eks. leger med dej og laver småkager (med handsker og hårnet, for tænk nu, hvis der kom bakterier i dejen! :-D) eller får læst bøger op og har forskellige temaer, ansigtsmaling mm.

Det var faktisk meget tilfældigt, at vi valgte at rejse i maj, og hvor var det bare en god beslutning! Vi skulle faktisk have rejst med to af mine søstres familier i juli, og det er jo også meget hyggeligt, når man er flere, men da vi så prisforskellen, og hørte om det fine vejr i Antalya på 32 grader, og vi ikke er styret af skoleferieperioden, så tænkte vi, at dét måtte vi prøve. Vi betalte nemlig kun 49 euro/nat i stedet for 99 euro. Man betaler ikke for børn under 6 år, og flybillettere er halvt så dyre, så var vi solgt!. Når man bestiller igennem www.alternativ-rejser.dk betaler man ikke mere for hotellet, end hvad man ville have gjort, hvis man bestiller igennem hotellets egen side, og det er jo fedt, at man kan kommunikere på dansk, også i forhold til bestilling af transport til og fra hotellet, og de er meget gode til at “følge” ens rejse og tage imod feedback. Det tager ca. 1½ time med taxa fra lufthavnen til hotellet og koster 65 euro. Derudover kan man også hentes og køres til lufthavnen med hotellets bus, som kører til hotellet hver dag kl. 14 og til lufthavn kl. 10 for 30 lira (80kr)/person. Vi prøvede begge dele, og jeg vil sige, at hvis flytidspunktet passer med hotelles busafgang, er der gode penge at spare, hvis man  er én lille familie som os. Turen i bussen var ligeså behagelig og passede helt perfekt, når vi skulle flyve kl. 14 med indenrigsfly.

I forhold til fly til Antalya, vil jeg lige sige, at det var så lækkert at vi fløj direkte og ikke mellemlandede, som mange flyselskaber gør. Vi fløj med SunExpress, og Isak sov heldigvis det meste af tiden, selvom det var svært at få ham til at falde i søvn, når han ikke havde sin tremmeseng! :-D.

Nå, men Esra kom til sagen, som jeg tror mange af jer på Instagram har spurgt til. Fordele og ulemper? Jo, jeg prøver med korte sætninger her, også om ting man skal være opmærksom på og med lidt sammenligning med andre kendte “halal”-hoteller, da det er noget folk på hotellet snakker meget om:

– Total fedt at det ikke bare er et lille område med kun hotelbygningen og swimmingpool, men at det er som en minilandsby med masser af grønne områder, fine blomster, kiosk, læge, moske, høns der går midt i det hele og græsser. Det er grunden til, at man ikke bliver hurtigt træt at stedet i forhold til f.eks. Club Familia. Jeg har været der to gange, og førstegangsoplevelsen er fin, men man bliver lidt træt af at skulle op og ned at trapper for at komme til kvindernes område. Det var de flestes holdning, at det største plus ved Sah Inn Paradise, er at der er så grønt.
– Man bor i små rækkehusværelse med altan, og det fungerede rigtig fint, at vi bare kunne stille vores klapvogn ved døren og gå ind. Man kan dog også bo på første sal.
– Jeg vil ikke prale af hygiejnen på værelserne. Der bliver gjort rent dagligt, men vi kunne godt se, at det var gået lidt for stærkt nogle gange. De er dog meget søde, når man så beder dem om at gøre tingene. Det var også det folk talte om, at værelserne her ikke er særlig store, og virker meget lukkede. Alle disse forholde skulle være meget bedre i Adenya og Bera med kæmpe store værelser. Omvendt vil jeg så sige, at vi jo næsten aldrig var på værelserne, da det hele foregår udenfor :-).
– Kvindeområdet er ret stort med mulighed for sportsaktiviteter og tagterrasse til solbadning og god café, hvis man ikke vil over i restauranten for at spise frokost. Hvis man vil i kontakt med sin mand, kan man få personalet til at levere beskeder over højtaleren og gode forhold til at få puttet sit barn i et rum med tremmeseng/køjeseng. Jeg brugte dog altid Uffe :-D.
– Stort strandområde, hvor man kan solbade uden tøj, men ikke gå i vandet, da det ikke er lukket helt af ved vandsiden. Jeg havde faktisk heller ikke behovet for at være på stranden, da Munira elskede rutschebanen og de venner, hun havde fået sig ved swimmingpoolen, så vi var ikke på stranden så tit. Sandet er fint, men ikke det fineste 🙂
– Husk badering, ellers kan det købes i kiosken for ca. 40 kr.
– Noget af det bedste jeg gjorde, var at købe en burkini! Hasema, som det hedder på tyrkisk og jeg købte inden vi tog afsted her. Der er mange slags, og jeg købte en ekstra stor størrelse, for at være sikker på, at den ikke sidder stramt. På tilbud kan du få det for ca. 150-200 kr. Nogle dage gik jeg bare rundt med burkinien helt indtil aftensmaden. Dejlig let og nem at tage af og på, og så gør det jo ikke noget, hvis den bliver våd. Virkelig genialt!. Jeg havde badetøjet på under, så hurtigt kunne gå ind og ud af kvindeafdelingen, hvis jeg skulle. Det bedste var nok, at man ikke skulle tænke på at være fin og gå rundt med for meget tøj – kun om aftenen 🙂
– Vær opmærksom på at man ikke må have telefon med på kvindeafdelingen. Der er security-folk, der opbevarer den for dig ved indgangen, så du skal have lavet klare aftaler med din mand inden du går ind! Ej, man kan altid lige få den, men det er ved indgangen, så du skal frem og tilbage.
– Fedt med “børnehave”/børnepasning, men der er jo næsten ikke der afleverer deres børn om dagen, da de jo er på ferie for at være sammen med dem. Ville ønske at de tilbød opsyn af sovende børn om aftenen, så man kan være lidt alene med sin mand og gå lidt rundt, mens ungerne sover :-D.
– Internettet virkede ret dårligt på værelserne, men okay udenfor. Der er en internetcafe, hvis du ønsker stabilt internet, men skal selv betale for det.
– Vær opmærksom på at din tallerken forsvinder MEGET hurtigt i restauranten, hvis du ikke holder øje. Jeg ved ikke, hvad det er, men det irriterede mig vildt meget, at man ikke lige kunne gå fra sit bord uden at den halvfyldte tallerken var blevet taget. De er lidt for unødig effektive 😀
– Alt maden er selvfølgelig halal og der serveres ingen alkohol
– Jeg vil foretrække at rejse om foråret eller efteråret, da der er alt for mange mennesker om sommeren og alt for varmt. Jeg hørte fra folk, at det kunne gå ud over rengøring og irriterende med kø til maden, men det finder vi jo ud af, når mine søstre tager afsted i juli ;-).

Der er sikkert andre ting, men hvis jeg nogensinde skal udgive det her indlæg, må jeg stoppe her. Spørg endelig til specifikke ting eller kom hjertens gerne med din egen oplevelse, hvis du har været på Sah Inn Paradise, da det her kun er min oplevelse;-).

Alt i alt var det en rigtig fin oplevelse, og vi tager helt sikkert derned igen med venner eller familie, og helt sikkert uden for sæson, da det er billigere og rigeligt varmt! 😀

Billedspam kommer nu!: (Taget med min iPhone)

Sah Inn Paradise Sah Inn Paradise

Sah Inn ParadiseVar som sagt vild med de her høns, selvom man nogle morgener kunne høre dem kl. 6! 😀
Sah Inn Antalya Sah Inn AntalyaDer var faktisk også 3 etagers rækkehuse, nu hvor jeg ser på billederne :-D. Fint med altan til lige at hænge det våde tøj op, og der gik selvfølgelig ikke mere end 1 time, så var tøjet tørt!

Sah Inn AntalyaDet her er mændenes område.

6-6 6-910-13
Det her er fælles-området 😉

6-17Restauranten i baggrunden.
sah inn Nemt at holde øje med ungerne i burkini! 😀

sah inn sah innNæsten hver aften var der “live” mad, så man kunne få lækre traditionelle tyrkiske retter helt friske! Til venstre er manden igang med at lave “pide”, tyrkisk halvlukket pizza med enten mozarella ost eller blanding af hakket kød og ost. Til højre er det de her sprøde og søde “lokma”, som er halvflydende dej, man presser og former til en kugle, steger i olie og lader det kort svømme i sirup, mmmm! Er helt vilde med dem!
sah inn sah inn

sah inn6-15De er jo helt skøre med udskæring af frugt og grønt! 😀

sah inn sah innTurkish style småkage-party! Munira er meget optaget!
sah innAktiviteter LIGE for mig!!! Ik spørg hvor jeg ramte 😀
2-7sah inn sah innMasser af friske salater hvis man ikke er til tyrkisk mad! sah inn sah inn8-134-14 10-92-23sah inn 6-11sah inn2-26 sah inn 10-10Traditionelle tyrkiske desserter er virkelig lækre, men når det kommer til lagkage = dansk!  sah inn baklava sah innsah inn

Eksempel på underholdning om aftenen – de var så gode!!

Hernede kan du se billeder uden for hotellet, som er taget af Uffe på hans gåture med Isak 😉

2-82-2 2-32-4 2-5 2-6

Du kan følge mig på Instagram på @2verdener og min nye private profil @esra.ap
Like min Facebook-side her.
Følg mig på Bloglovin’ her, så du kan få en mail, når der er nyt på bloggen 😉

11 kommentarer

 • Mette

  Det ser super lækkert ud. Jeg har et spørgsmål, kan jeg komme der, er ikke muslim ? Og skal jeg gå tildækket? Eller kan jeg gå med fx lange bukser, t-shirt og løst langt hår ? Her tænker jeg selvfølgelig i fælles området, super fed blog bye the way

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   Hej Mette.
   Alle er velkommen, men man skal ikke regne med, at man får lov at gå rundt i bikini i fælleområdet 🙂 Lange bukser og T-sirt og løst hår – yes! 😉
   Tak for de ord!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hej, ved indlægget er af ældre dato men har et par spørgsmål hvis du har tid:-) Jeg blev indspireret af dit indlæg sidste år og vidste faktisk ikke at disse hoteller fandtes, mange tak for det. Det er helt sikkert pengene værd i forhold til en alm charterrejse. Vi blev nysgerrige på hvad alternativ rejser var og endte med at købe en rejse gennem dem sidste sommer med stor tilfredshed. Vi overvejer at rejse i efteråret men vil lige høre ang den fælles pool/mændenes pool på dette hotel, der hvor vi var sidste år var der nemlig en “rigtig” fælles pool hvor vi som familie kunne være sammen hele dagen. Jeg har forstået at set er tilladt for kvinder at være ved mændenes pool men ikke bade. Vi vil gerne være sammen det meste af tiden. Hvordan er det, akavet eller er der flere kvinder der gør det? Er der børnepool hvor både mænd og kvinder må være? Og ang shopping… Hvor langt skal man hvis man vil shoppe lidt? Ved det ikke lige ligger i nærheden af noget.
  På forhånd tak.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Hej Sara
   Fedt at I fik prøvet et hotel sidste år. Det der er med mændenes pool her er, at den er ved et fællesområde, som man tit kommer til at gå igennem, hvis man skal over til sit værelse, og det er også helt fint, men jeg tror ikke at de er så glade for at man står lige ved poolen og “leger” med, mens far og barn er i vandet. Det er en god ide at spørge Sinan fra Alternativ Rejser, for han ved det nok bedre. Det er i hvert fald helt sikkert, at du ikke kan bade sammen i fællesområdet. Der er så børnebassinet, som ikke er vildt stort, og der var det meget normalt at alle forældre sad og var sammen med barnet. Jeg var også i det for at holde øje med børnene, mens Uffe kiggede på, men spørg Sinan, for tingene kan godt ændre sig.
   I forhold til shopping så kommer det an på, om du synes 1 time er langt væk. Det syntes vi, og da det var første gang vi var der, og vi alligevel også skulle til Istanbul, så droppede vi shopping dér. Der bliver dog arrangeret ture til Antalya, som man kan tage til, men så afsætter du en hel dag til det. Det er bestemt også en god ide, hvis man er der mange dage. Vi nød bare at være på selve hotellet, men stedet uden for hotellet er meget øde. Der skulle være bazarer i den nærmeste by, som er 5-10 km derfra, mener jeg, men det kommer meget an på hvad for noget shopping, du tænker på :-).
   Håber I kommer afsted. Spørg endelig, hvis der er noget 😉

   Søde hilsener
   Esra

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Istanbul-delen, og faktisk gik det op for os, at den del vi mindst havde forventninger til – nemlig all-inclusive hotellet i Antalya – var STEDET for børnene og os. Man lærer meget af sine rejser – også at gå på […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tenna

  Hej

  Hvad synes du om Din bikini (hasema)? Hvilke størrelse anbefaler du at man skal købe (bruger selv str. 40 i tøj)?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Hej Tenna

   Jeg var utrolig glad for min burkini. Jeg brugte den faktisk kun som noget afslappet tøj, jeg gik rundt med, og har ikke været helt i vandet med den. Jeg badede kun i kvindernes område, og der behøvede jeg jo ikke at være dækket helt til. Mange andre gik også bare rundt med det, nærmest fra morgenen til aftenen, og havde så badedragt på under. Der er lynlås foran, og det er rigtig smart, for jeg brugte det nærmest bare som overtøj ti badedragten, og kunne meget nemt tage den af og på, når jeg skulle ind og ud af kvindeområdet. I fællesområdet kunne jeg så lige være med børnene, og gå i børnebassinet uden at tænke på, at jeg blev “våd”. Man ser ikke helt tjekket ud jo, men når alle andre også gør det, føles det alligevel ikke så mærkeligt at f.eks. spise morgenmad i det tøj. Når man har børn, er det meget godt, at man ikke skal slæbe rundt på mange ting.
   I forhold til størrelse overdrev jeg vist lidt, men fordi jeg er høj (170cm), så passer den fint nok. Jeg bruger ca. 38 og bestille en XL, for at være sikker på, at den ikke sad for tæt. Den er ret løs, og en L, havde nok også været helt fin. Tyrkiske størrelser er nogle gange små i det, så jeg jeg bestilte ekstra stor størrelse :-D.
   Jeg synes, at du skal være opmærksom på hijab-delen. På billedet har jeg bare mit eget almindelige tørklæde på, men der følger hoved-delen med. Min er elastisk, to-delt (ligesom to-delte arabiske elastan bomuldstørklæder) og er faktisk meget fin i forhold dem, man kan få, hvor der er velcro-lukning foran. Det har jeg prøvet og var ikke særlig glad for, da velcroen irriterede min hals, og tit åbnede den bare af sig selv foran.

   Jeg håber, at det hjalp lidt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Agrsac

  Hej,

  Kan man lave diverse ting med sin mand. Eks. hvis man ønsker spa bad sammen, eller noget helt tredje. hvilke muligheder er der derinde ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Hej!
   Med hensyn til spa-bad er jeg næsten sikker på, at man ikke kan, men hvor ville det være lækkert. På fællesområdet på stranden var der aktiviteter som at stå jetski og paragliding, men det foregår ude i det fri og nok ikke helt det du tænker på. Kan håbe på at der kommer noget i fremtiden 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kübra Yildirim Kutlu

  Hej Esra
  Jeg var ude og rejse med min mand og datter på 2 år i oktober måned. Vi boede på Sah Inn Paradise i 10 dage. Jeg er fuldstændig enig med dig i alle dine synspunkter i indlægget. Jeg vil derudover sige, at jeg var igen i Antalya anden gang i april. Vi boede så i Bera Otel. Til enhver tid vil jeg foretrække Sah Inn igen og igen. Det skyldes:
  1. Hygiejnen ved pool og værelser
  2. At Sah Inn er en tatil köyü er en fordel til forældre med børn. Der er nemlig ikke så meget larm om aftenen når børnene er puttet fordi man bor i lejligheder. Derimod kunne jeg høre larm, råben og skrigen til kl. 2-3 i Bera fordi det er et hotel og det hele er samlet et sted.
  3. Kvindernes swimmingpool er placeret på taget i Bera. Det betyder at der er en elevator som kvinderne må benytte i et tidsrum som mændene ikke må bruge. Så hvis du vil have ansigtsbehandling eller massage skal du tildække dig og tage elevatoren ned til kælderen da skønhedssalonen er der.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Kære Kübra

   Dejligt at høre en andens oplevelse – tak for det! Jeg er glad for at høre, at du er enig med mine iagttagelser og tusind tak for sammenligning med Bera hotel. Det lyder lidt besværligt, synes jeg, at man skal bruge en elevator for at komme op på kvindernes område, og jeg bryder mig faktisk heller om det her med at skønhedssalonen er nede i kælderen. Det er det også i Club Familia, og det virker så trangt og lukket.
   Glæder mig allerede til at komme afsted igen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt mere om legestue på plejehjem her i Valby! Frisk tilbage fra ferie! :-)