At bo på et "halal-hotel"! Şah Inn Paradise i Tyrkiet :-)

Bedste falafler – som børnene siger det :-)

Hvis børnene kan lide det, så er det vel det helt rigtige! Isak har jo fået tænder og gumler løs i alt, og mest af alt elsker han bare helt tørt brød. Lidt kedeligt, og jeg er sikker på at ænderne i Frederiksberg Have er sure på deres nye konkurrent – beklager :-D. Det var faktisk lidt af en udfordring, da vi var ude at rejse med Isak, for selvom han plejer at spise ret varieret, så var han lidt kræsen med de varme retter, og jeg er næsten sikker på, at det var på grund af varmen. Vandmelon og brød var et hit, og bare han var glad, kan resten da være ligemeget – no worries 🙂

Jeg spiser aldrig falafler, når jeg er ude (læs: på restaurant), for jeg synes tit, at det er en skuffelse. De steder, jeg har fået det, har de været meget neutrale i smagen, fordi restauranterne tit blander alt for meget mel i, og det er som om, man vil gøre dem så bløde og luftige indeni som muligt, men det er jo ikke en dej-bolle, man har bestilt.  Jeg foretrækker altså, at de smager af kikærter og er dejlig krydrede og knasende udenpå og selvfølgelig ikke stenhårde indeni. Vigtigst af alt skal de jo nydes friskstegte, da de bliver mere tørre af at vente. Prøv da min opskrift – jeg er mega-meget sikker på at du vil fortryde, at du ikke lavede dobbelt portion. Hvis du netop vil lave ekstra til fryseren, så følg opskriften, men bland ikke æggene i. Tryk farsen flad i en frysepose, og når du skal bruge det en anden god gang, blander du bare æg i, når farsen er tøet op. Du kan selvfølgelig også fryse færdigstegte falafler ned, men jeg foretrækker dem friskstegte :-D. Man kan sikkert også fryse blandingen ned med æg, men jeg kan godt lide at røre den “tørre” optøede fars op med æg, for at gøre falaflerne mere luftige. Den effekt får du nok ikke, hvis du fryser farsen ned med æggene – i hvert fald ikke efter min fysik-forståelse :-).

Munira har altid været vild med mine falafler, og efter Isaks tænder dukkede frem, har det været en ekstra fornøjelse at lave dem. På det sidste har der været et pres fra Uffes kollega om at få en opskrift, så nu kommer den. Håber I kan lide dem ;-).

Klar parat! Til ca. 6 personer

 • 5 dl “tørre” kikærter (skal lægges i blød i ca. 10 timer)
 • 2 bundter persille – jeg mener 2 af de små potter, man kan købe i danske supermarkeder. Hvis du køber persille fra din lokale grønthandler, er den mere kraftig i smagen, så nøjes med en god håndfuld)
 • 3-4 fed hvidløg
 • 2 løg – gerne store
 • 1 rød snack peber (kan også undlades, men jeg elsker at putte “grønt” i)
 • 4 æg
 • Krydderier: 1 tsk sort peber, 1 tsk paprika, 1 tsk ingefær, 1/2 tsk chilipulver, 3 tsk koriander, 4 tsk spidskommen, 2 tsk salt
 • Citronsaften af en halv citron
 • Olie til at stege falaflerne i

Falafel falaffel

Jeg kom til at hælde for meget salt i, så jeg reddede farsen ved at rive 2 kartofler i og blande 3 spsk mel i for at neutralisere smagen. Det fungerede også rigtig fint ;-).

“BAG”!

 • Kikærterne skal lægges i blød i ca. 10 timer. Du dækker kikærterne med rigeligt vand, ca. 1,5 L og hælder det hele fra, når de er blødt op.
 • Kikærterne blendes helt fine – jeg foretrækker en minihakker. Den er lille, men effektiv og kikærterne bliver finthakkede, men det er også helt fint, at der er små grovere dele imellem. Jeg blender over 3 omgange, da der ikke er plads til det hele på én gang.
 • Hak derefter løg (2 stk), hvidløg (3-4 fed), persille (2 bundt), snackpeber (1 stk) sammen i minihakkeren. Det går meget hurtigere, men hak endelig i hånden, hvis det er – så kommer væsken heller ikke ud af løgene.
 • Bland krydderierne i: 1 tsk sort peber, 1 tsk paprika, 1 tsk ingefær, 1/2 tsk chilipulver, 3 tsk koriander, 4 tsk spidskommen, 2 tsk salt
 • Bland herefter citronsaften i og smag endelig til inden du blander æggene i. Vær ikke bange for den kraftige smag – den aftager nemlig, når man steger falaflerne.
 • Til sidst rører du farsen godt sammen med æggene. Hvis du har brugt minihakker til at hakke løg og persille, kan farsen virke mere våd, da saften kommer ud af grøntsagerne. Det plejer ikke at være noget problem – sørg dog for at røre farsen op hver gang du former falaflerne, og ellers kan lidt mel eller rasp også hjælpe. Det er IKKE meningen, at du skal lave kugler i hånden – farsen SKAL være våd.
 • Form farsen med en ske, som jeg viser på billederne lige herunder og steg stykkerne på en pande med ikke alt for meget olie. Sørg for at panden er godt varm. De skal steges ca. 2 minutter på hver side.

Falaffel formFalaffel form2 Falaffel form3Falaffel stegning

Skær en masse salat til og spis enten med pitabrød eller bare salat og noget dressing. Af grønt havde vi frisk mynte, dild, salatblad, snackpeber, agurk og tomater. Så kan børnene nemlig selv vælge, men en god salat fungerer også rigtig godt! Pitabrødet bagte jeg faktisk selv meget hurtigt, fordi jeg i sidste øjeblik fandt ud af, at vi ikke have nogle færdigkøbte. De blev ikke verdens bedste, men helt okay :-). Blandede bare lidt vand, gær, salt og mel sammen og wupti, så var der brød :-).

falaffel falaffel falaffel

I morgen kommer Uffes kollegaer, fordi Uffe jo som altid holder farvel-tamtam for sin praktikant, og selvom det bare er til kage, nemlig denne her lækre og nemme pavlova (derfor laver jeg den :-D), så har jeg gemt lidt af farsen, så jeg kan servere en lille portion a la denne stil til dem: (fra min Instagram-profil @2verdener.dk)

falafel falaffel   Falafel falaffel

Du kan følge mig på Instagram på @2verdener og min nye private profil @esra.ap
Like min Facebook-side her.
Følg mig på Bloglovin’ her, så du kan få en mail, når der er nyt på bloggen 😉

6 kommentarer

 • Charlotte G

  Mmm…hjemmelavet pita med hjemmelavet falaffel. Det er godt! Eller hjemmelavet pita med humus, salat, stegte auberginer og tahin dressing ❤❤❤
  Jeg skal have taget mig sammen og komme i basaren og købe et falaffel jern. Det har jeg altid ønsket mig at prøve 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   Ooov det der lyder også vildt lækkert. Elsker bare stegte auberginer – bedre end kød! :-D. Det kunne være sjovt at prøve med e falaffeljern, har ikke rigtig stødt på det, og når det også fungerer med to skeer, ja så glemmer man at købe det, haha. Kender godt det med at tage sig sammen til bazaren – vi bor meget tæt på, men kommer der alt for sjældent :-(.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Kære Esra, Jeg lavede dine falafler i går og har glædeligt spist rester i dag – hold op hvor de blev lækre! De blev langt fra anrettet så fint som du gør det men det blev de bestemt ikke dårligere af 🙂 Det blir ikke sidste gang jeg laver “bedste falafler” 🙂 Kh Stine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Kære Stine
   Det er jeg rigtig glad for at høre! Som rester fra dagen før er de også rigtig gode, især hvis man lige varmer dem op i ovnen ;-). Og anretningen kan da være ligemeget, når man har de “bedste falafler” :-D.
   Mmmm, får helt lyst
   Knus
   Esra

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  ser virkelig lækkert ud! Det vil jeg prøve at lave. Håber mine kræsne unger kan lide det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Tak Ida! 🙂
   Hvis dine børn ikke er helt til krydret mad, så prøv med mindre spidskommen. Den er gennemtrængende :-). Håber at de kan lide dem.

   Vh
   Esra

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At bo på et "halal-hotel"! Şah Inn Paradise i Tyrkiet :-)