Vores skøre og trygge liv - en ny begyndelse i Aarhus

Barsel, boller og billeder – og om at bo hos svigermor

Man skal tro om, hvis man tror, at man pludselig får masser af tid mellem hænderne og tæerne, når man går på barsel. Nu befinder jeg mig jo faktisk i den mest frie del af barselstiden (hvor baby ikke er kommet til verden endnu) og der burde ikke være så mange huslige anliggender, vi skal forholde os til, når vi nu bor hos svigermor, MEN når man bor hos andre, er man jo også nødt til at tilpasse sig andres vaner, andre spisetider, andre måder at gøre rent på, andre måder at vaske tøj på osv :-D. Tøjet holder jeg mig nu langt væk fra, da det er svigermor, der styrer tørringen, da hun ikke har tørretumbler, og jeg har lidt ondt af hende og vaskemaskinen, der nærmest kører på døgndrift, fordi børnene skal have lov at mudre sig til i haven (jeg fralægger mig alt ansvaret). Og fordi jeg alligevel bare er hjemme, er det endt med, at det er mig, der afleverer og henter vores deltidsbørn – ja, det har jeg det helt fint med, når jeg til gengæld kan glædes over Uffes gensyn med os meget tidligere på dagen.

Og så er jeg jo træt! Jeg plejer at tage en lur midt på dagen, og det plejer at give mig meget god energi, men i svigermors hus er der så mange spændende ting, at jeg har svært ved at “spilde” min tid med at sove :-). Vi har lidt forskellige smag, hvad angår indretningen, men jeg er alligevel vild med mange af de små farverige ting, hun har på alle hylder og i alle hjørner, og som giver en rigtig hyggelig stemning. Hvis man kommer hjem til hende, vil man ikke være i tvivl om, at hun har en forkærlighed til farverne blågrøn, orange og lilla. Selv køkkenlågerne og reolskufferne er en blanding af disse farver, og selvom det kan virke for meget, og jeg nok ikke selv ville vælge det i mit eget hjem, er jeg bare vild med det. Og når jeg nu har adgang til alt dette og en have, er det da bare om at lade min undertrykte kreative side slippe løs og lege lidt :-).

Da jeg derfor skulle sætte mig ned og guffe i mine friskbagte “Byens bedste boller” (for opskrift), kunne jeg ikke lade være med at samle nogle af de her blå ting, der råbte efter mig i køkkenet, og selvom teen endte med at blive kold, nød jeg bare at have tiden til at være lidt kreativ. Jeg blev endda helt begejstret, da jeg fandt en nyt filter i VSCOcam-app’en (gratis), som giver billedet en lidt mere afdæmpet effekt, inden jeg postede på Instagram (ja, get a life :-P). Boller bagte jeg faktisk, fordi jeg skulle hente børnene tidligt, fordi svigermor ville give dem lidt kulturoplevelse i Den Gamle By, eller rettere sagt: farmor ville have børnene derind i anledning af julehyggen, og vi pressede os selvfølgelig med, for selvom jeg er født aarhusianer, har jeg faktisk kun været der én gang i mit liv, og ville også opleve at rende rundt i gamle dage! Det var vildt hyggeligt, men jeg har altså lidt svært ved at forstå, at de ikke gør lidt mere ud af julelys og dekorering ved alle de forskellige døre til husene. Jeg synes nemlig, at det kunne være svært at se, hvor man kunne komme ind og se noget, og det kunne nemt se lukket ud nogle steder. De havde i hvert fald nogle lære strikboder, og jeg var meget overrasket over prislejet. Kunne ikke lade være med at købe de her to veste, som du kan se på billedet nedenfor. Den gule er i bomuld og den brune i uld, og selvom lille baby ikke kommer til at passe dem i så lang tid (i hvert fald den brune, som er en meget lille størrelse), så kan jeg glædes over, at andre kan arve dem, og for 60 kr. er det jo ingen sag!

Den gamle by strikveste

Så er det hverdag imorgen, og jeg glæder mig til en ny dag, hvor jeg håber, at jeg kan nå i byen og finde gravidbukser, bytte sko, gøre badeværelserne rene, støvsuge og vaske gulv og sige hej til en fremmed! 🙂

Rigtig god aften derude, for nu skal der smøres madpakker 😉

2 kommentarer

 • Ida

  Dejligt du kommer så godt ud af det med din svigermor! Hvis jeg skulle bo hos min i mere end 2 dage ville jeg blive sindsyg :-S

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Jeg har jo også prøvet at bo med en veninde i 4 år, og jeg tror, at man lærer rigtig meget af det. Man skal altid vænne sig til tingene, og selvfølgelig glæder jeg mig da også til at få mit eget 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores skøre og trygge liv - en ny begyndelse i Aarhus