Plankebord: Lav dit eget spisebord af ege-planker - på 2 dage!

Én vej – 2 verdener – DR-programserien vi er med i :-)

Esra Alici Pedersen

Yep, så sker det i dag! Tænk at DR har stjålet mit blognavn og kaldt programmet noget med 2 verdener! Fred være med det, jeg klager ikke :-D. Jeg har ingen tid haft til at skrive om det, ville forklare nærmere, gøre klar til den store optakt og kunne sige: ta taaa. Næ, jeg har bare ikke haft tid til det store pjatteri, for der er en masse andre ting, der kører rundt i mit hoved. Der er stadig en masse ting, der mangler i vores nye hus, jeg skal lige have styr på den baby, og når jeg skal bruge hele dagen på at gå op og ned ad alle trapperne og finde hoved og hale i tre børns tøj og så også fodre fuglene i haven takket være svigermors indflyttergave – ja et fuglehus (:-) og det er nu meget hyggeligt, selvom det kun er en due, der kigger forbi indtil videre), såå er der altså ikke tid til så meget andet. MEN takket være Uffe får jeg også passet bloggen lidt, og selvom det hele ikke kører lige som jeg vil have det, så er jeg bare taknemmelig for, at det kører :-).

Jeg vil gerne lige dele de allervigtigste tanker omkring programmet. Da vi tilbage i november blev kontaktet af en caster fra DR, som gerne ville have os med i en programserie, der skulle handle om Danmark anno 15/16, havde vi vildt mange overvejelser omkring det her med at sige ja til at lade andre komme tæt ind på vores liv. Hvorfor vores familie? Fordi både Uffe og jeg er opvokset her omkring – på hver sin side af ?hækken?. Fordi vi er flyttet væk herfra og nu er kommet tilbage. Fordi vi skal etablere os her på ny. Og fordi vores ægteskab i sig selv er en blanding – forhåbentlig af det bedste fra to verdener. Selvom vi fik at vide, hvad programmet sådan cirka skulle handle om, nemlig “bare” skildring af forskellige familiers hverdagsliv i Brabrand, så var vi bare lidt skeptiske for, hvad fokus helt præcist var, og hvordan vores historie i sidste ende ville blive fremstillet, når de nu kan klippe og klistre i det, som de vil. Som casteren sagde, så bestemmer vi jo selv, hvad og hvor meget vi vil sige, men sagen er altså bare den, at når tingene bliver taget ud af kontekst, eller når der kun bliver sat fokus på én ting ud af alt det andet man også har sagt, så kommer det hele nemt til at blive fremstillet på én bestemt måde.

Vi sagde ja. Det krævede som sagt overvejelser – også overvejelser om hvor meget vi ville fortælle – og lad mig sige det med det samme: Det er ikke alt.
Men vi sagde ja. Ja, fordi vi rent faktisk tror på, at DR vil behandle os loyalt. At de rent faktisk vil fortælle ærligt om vores hverdag, vores bekymringer, drømme, glæder og overvejelser på det sted i livet, vi står nu: Netop vendt tilbage til barndomsbyen, flyttet i nyt hus, parat til at blive forældre for tredje gang. At de vil fortælle om vores overvejelser om, hvordan vi skaber en tryg og varm og skøn barndom for vores unger, og hvilke tanker vi gør os om at gøre samfundet lidt rarere for os alle sammen.

Der var i hvert fald rigtig mange ting, vi ville have med i programmet, men sådan nogle optagelser er ret krævende, og selvom vi har foræret meget af vores fritid f.eks. under og efter flytningen, så har vi desværre også måttet opgive flere optagelser på grund af min sygdom og tidspres. Jeg gik jo åbenbart med en lungebetændelse indtil og efter fødslen, og jeg synes for eksempel at det er lidt nederen, at min stemme i første afsnit, som bliver vist i dag, er hæs UDEN at seerne får noget at vide om, at jeg har gået og været/er syg! Måske er jeg også bare den eneste, der lægger mærke til den slags, men det er som sagt ikke alt man selv er herre over, når man er med i sådan et program :-).

Spøg til sige, vi HAR allerede set første afsnit af programmet. I første afsnit af programmet bliver vores historie ikke foldet så meget ud, men der er til gengæld nogle andre rørende og meget interessante familiers liv, vi kommer tæt på. Vi glæder os til at se, hvordan folk derude tager imod programmet, og håber at det kan være med til at rykke på nogle af de tanker, forestillinger og fordomme der kan være derude af, hvordan helt almindelige mennesker lever deres liv i Brabrand :-).

Se med de næste 4 mandage kl. 20.45 på DR1!

Foto: Nikolai Linares

Du kan følge mig på Instagram på @2verdener og min nye private profil @esra.ap.
Like min Facebook-side her.
Følg mig på Bloglovin? her, så du kan få en mail, når der er nyt på bloggen.

15 kommentarer

 • Sofie

  Hej Esra
  Jeg kan ikke finde programmet nogen steder i dag. Du kender ikke til et sted man kan se den?
  Kh Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • :)

  Hej esra.

  Jeg synes du ser så smuk ud mashaaAllah. Bliver bare nødt til at kommentere din påklædning. Det jeg synes er så synd, er at du sætter dit tørklæde på den måde. Kan ikke forstå hvorfor du gemmer dit ansigt i et silke tørklæde og slutter af med en spids. Det ser alt alt for kikset ud, det er overhovedet ikke pænt til dig. Mit råd til dig er at, du evt skulle prøve jersey sjal istedet eller Jersey khimar. Du sætter det på en måde som ligner lag på lag især ved halsen. Har aldrig forstået hvad mening er med det.
  For ifølge islam skal man være tildækket, dvs ingen former må vises.
  Nothing tight. Tá ikke dette som en angribelse men blot en kærlig minde og fif/råd 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Esra

  Det er et rigtig godt program, og sejt at I stiller op. Som du skriver, kan det jo netop være med til at rykke ved nogle forestillinger. Jeg nyder at se programmet sammen med min tyrkiske mand 🙂 Han er efterhånden så god til dansk, at han forstår det meste. Jeg har forøvrigt omtalt programmet her på min blog:
  http://hjertestreger.dk/en-vej-to-verdener

  Mange hilsner
  Astrid

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Hej Astrid
   Tusind tak og hvor er det dejligt at høre :-). Det har været en oplevelse at være med, og det er så fedt, når folk giver feedback. Jeg er rigtig glad for, at I kan nikke genkendende til meget af det, og hvor er det sødt af dig at skrive om det på din blog – har læst det, og det er bare godt, tak!
   Stort knus herfra
   Esra

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Esra! Vi er 2 unge drenge fra Buskelundskolen i Silkeborg, som skal lave et afgangsprojekt omkring Social Ulighed. Vi vil meget gerne have lov til at stille dig nogle få spørgsmål omkring vores projekt.

  Hvis du vil sætte lidt tid af til hurtigt at svare på vores spørgsmål, kan du kontakte os på en af følgende:
  * 30243688 (Telefon)
  * tobi4324@silkeskole.dk (Mail)
  * esbe1221@silkeskole.dk (Mail)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Hej Tobias

   Lyder spændende 😉 Du får en SMS.
   Vh
   Esra

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Erhan

  Hej Esra.

  Held og lykke til jer, hilsen os tilbage i Børnegalaxen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Hej Erhan
   Dejlig hilsen at få! Tusind tak og i lige måde. Du må hilse alle dem derovre 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yasmin

  Kære Esra

  Jeg så programmet i går og lagde mærke til, at du er gift med en dansk mand!!

  Mine forældre er troende muslimer og jeg er født i Danmark og har haft en god barndom her med en stor grad af frihed under ansvar, hvor jeg har deltaget i alle skolearrangementer og haft lov til at gå på café og være sammen med mine danske veninder.

  Jeg går i 1. g på et gymnasium og har i nu 9 måneder været meget forelsket i en dansk fyr, som går i 3.g. Han gengælder mine følelser og respekterer mine grænser. Om 2 måneder bliver jeg 18 og jeg er ikke i tvivl om, at han er den rigtige for mig. Han har læst en del om islam og ved, at han må konvertere, hvis vi skal være sammen.

  Jeg er nervøs for mine forældres reaktion. De har aldrig forestillet sig en dansk svigersøn, men jeg elsker ham og vil ikke giftes med en af de fyre i omgangskredsen, som mine forældre sikkert vil pege på. De er ikke særligt veluddannede, flere har en kriminel baggrund og jeg ønsker ikke at skulle leve i et forhold med sådan en mand.

  Jeg bærer et let tørklæde, faster, beder og synes selv, at jeg har fundet en rigtig god måde at leve med min religion blandt mine danske veninder, som er meget åbne og respekterer mig. Jeg elsker at bo i Danmark. Jeg elsker danskerne, deres frihed, religionsfrihed og accept af kvindernes rettigheder.

  Jeg ved simpelthen bare ikke, hvordan jeg skal fortælle dem om mit livs kærlighed og gøre dem klart, at det er ham eller ingen.

  Har du nogle gode råd?

  Yasmin

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Har set det – det er et virkelig godt og tankevækkende program. Lidt rystende og rørende at følge den lille familie på kontanthjælp…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Kære Ida

   Jeg er også helt rørt over Henning og Malenes liv. Dejligt at høre at du kunne lide programmet 😉

   Vh
   Esra

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Jeg glæder mig SÅ meget til at se programmet. Min mand er selv vokset op på Sigridsvej, så det gør det bare ekstra interessant. Synes det lyder som et super spændende program 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Kære Karen

   Sigridsvej kender jeg alt for godt – har brugt mange timer af min barndom dér. Jeg håber, at du kunne lide det første afsnit, og at det levede op til dine forventninger ;-).

   Søde hilsner
   Esra

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Altan

  Jeg glæder mig inderligt til at følge med.
  Det må da være et minde værd, at det bliver vist på et skudår 🙂

  De bedste hilsner.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Kære Altan

   Dejligt at høre 😉 Jeg håber, at du kunne lide programmet! Ja, det er da lidt specielt, at det bliver vist på sådan en dag.

   Søde hilsner!
   Esra

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Plankebord: Lav dit eget spisebord af ege-planker - på 2 dage!