Når det er lidt sjovt at snyde (ups! :-))

Når man er op i mod de større magter – begrænsninger ved at blogge under barsel

Ja, det er ikke helt nemt at have det sjovt, når man er på barsel, hvis man kommer til at tjene lidt penge. Jeg aner ikke, hvor meget tid jeg har brugt på det seneste på at undersøge regler for, hvad man må og ikke må. Og det har irriteret mig! Der er så meget man ikke må! 🙂 Eller mener nok mere, at man må, men der er en del konsekvenser. Der ligger to ting i det. For det første er der de her sponsorerede indlæg, hvor det er meget vigtigt at gøre læseren opmærksom på, at det er et indlæg, som på en eller anden måde er et resultat af, at man har fået rabat, gratis varer eller penge, og her skal man betale skat! Og tænk at betale skat af en vare, du har fået gratis, som jo så ender med at koste dig “skat”-prisen, og du skal også betale skat (går jeg udfra), hvis du får penge for at skrive indlægget og ja, hvad får du ud af det? Nej, det er jeg ikke helt blevet klogere på, men kan da godt forstå, hvis bloggere tager mange penge for at skrive et indlæg, hvis de på nogen som helst måde skal have chance for at tjene på det. Nu blogger jeg ikke for at tjene penge, men jeg har længe været i tvivl om, hvordan jeg skal tackle de henvendelser, jeg får, og kunne det da ikke også være fint at tjene lidt? Nej, for netop sådan én som mig på barsel er der lige en anden ting, jeg også skal være opmærksom på. Jeg må ikke tjene penge, mens jeg er på barsel! Eller jo. Det skal bare trækkes fra min dagpengesats. Også selvom jeg sidder og bruger mine aftener, som er udenfor normal arbejdstid, så skal jeg  straffes igennem mine dagpenge, hvis jeg får lidt penge for at skrive indlæg. Jeg forstår det altså ikke helt. Jeg kunne have valgt at stene på sofaen, sove tidligt eller bruge mere tid på badeværelset ligesom andre på barsel, men at jeg vælger at bruge kræfter og energi på at yde noget ekstra (sidde og skrive om aftenen) skal jeg ligefrem straffes for igennem den løn, jeg har fortjent under min barsel på lige fod med alle andre? Jo, den er god nok. Jeg har nemlig ringet til Udbetaling Danmark, som står for barselsdagpenge, for at få det på det på det rene. Jeg skal skrive til dem, hvor lang tid jeg har brugt på det pågældende indlæg, jeg har modtaget penge for at skrive, så de kan trække det fra i minutter og sekunder i mine dagpenge, wow.

Ja, så var der jo også mit oplæg på Hindsgavl Slot, hvor jeg var inviteret for at fortælle om de forskellige initiativer, jeg har foretaget mig, mens jeg var på barsel, og hvordan man som borger kan bidrage til samfundet og realisere de ideer, man har. Med to måneder gammel Nora tog jeg til Middelfart takket være Uffe, der holdt en fridag for at køre mig derhen. Vi prøvede at hygge efter oplægget, men vi var begge trætte, og vejret var ikke det bedste til lange gåture, men vi tvang os nærmest til at sidde og “fejre” min optræden med kaffe og kage på slottets restaurant. Jeg holdt selvfølgelig ikke oplægget for pengene. Jeg var glad og beæret over at blive inviteret med og var sikker på, at jeg med min viden kunne være med til at inspirere lidt forskellige kommunefolk til Sund By-netværkets seminar, og så betragtede jeg det honorar, jeg fik tilbudt, som en gave, en lækker gave, som jeg faktisk syntes, jeg havde fortjent, for det kræver også en masse forberedelse, især når det er en ammehjerne, jeg skulle have aktiveret. MEEEN selvfølgelig er der andre end skattefar, der OGSÅ skal blande sig i, at jeg tager ud og holder oplæg og får penge for det under min barsel. Udbetaling Danmark skal nemlig have besked om, at jeg har “arbejdet”, så det kan trækkes fra i dagpengesatsen.

Jeg ved godt, at jeg har brokket mig meget, og det er slet ikke, fordi jeg er ved at gå ned over det eller noget, men jeg synes altså, at det er lidt nederen. Fred være med det, jeg overlever og heldigvis skal der mere til for at tage gejsten fra mig, men det er bare lidt underligt, at man skal straffes økonomisk, når man vælger at bruge sine barselsaftener på andet end – tiltrængt! – afslapning på sofaen. Og jeg ved godt, at det jo ikke er alle pengene, der forsvinder, men det er altså bare noget bøvlet noget at skulle administrere alt, hvad man laver i det, man troede var éns fritid.

Nu vil jeg være glad, og det kan Kagens Dag hjælpe mig med, for lige om lidt kaster jeg mig ud i regnvejret og håber, at jeg tager den rigtige bus ind til byen :-D. Og hvis du vil med, så kan du følge lidt med på min instagram-profil @esra.ap 😉

Nå ja, og her lidt billeder fra Hindsgavl Slot! 🙂

2-428-18 6-21 4-24

Du kan følge mig på Instagram på @2verdener og min nye private profil @esra.ap.
Like min Facebook-side her.
Følg mig på Bloglovin? her, så du kan få en mail, når der er nyt på bloggen.

7 kommentarer

 • Anne-Grete Blach

  Kære Esra
  Det er berigende med dine ord. Jeg vil heller ikke brokke mig, blot være lidt frustreret og nok også lidt vred over at jeg, som helt ny efterlønner, ikke må have en lille hobbyvirksomhed med salg af lækkert strik til småbørn uden at jeg skal opgøre årligt timeforbrug (max 400 timer) og årligt aflevere et revisorgodkendt regnskab – for derefter at blive trukket i min i forvejen slukne efterløn!
  Jamen, jeg ville blot strikke til nogen – mine børnebørn klædeskab er fyldt til randen af lækkert strik, så de kan ikke aftage mere. Og jeg strikker i min fritid, som er hele dagen.
  Der er nu noget galt med dagpengereglerne.
  Nu må jeg hellere sætte mig stille hen i hjørnet og være taknemmelig for den bette efterløn jeg får og som jeg har indbetalt til i det meste af mit arbejdsliv.
  Ikke noget med at tage initiativ – dybt suk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Kære Anne-Grete

   Åh nej, det kan jeg godt se. Kan skatten ikke være nok, tænker jeg bare? Jeg bliver da helt nysgerrig – elsker strik – har du en hjemmeside? 🙂
   Nej, ingen må tage gejsten fra os, og selvfølgelig vil man blive ved med at arbejde med det, man synes er sjovt, og hvis vi så bare kan få lov at komme lidt ud med vores frustrationer på denne her måde, er det også fint :-D.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne-Grete Blach

   Kære Esra
   Du har så meget ret, tak for jeg må komme af med mit suk

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Det er nærmest som om systemet prøver at tage al initiativ fra folk….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Ja.. Det er bare, at det skal være så firkantet. Ligesom dengang jeg arrangerede bageeventet med madbloggerne, hvor vi indsamlede 50.000 kr ind til krigsramte børn – det glemmer jeg nemlig heller ikke, hvor besværligt det var at skulle administrere de penge, vi samlede ind. Jeg ville bare oprette et kontonummer under mit navn, men det ville også gå ud over min barselsdagpenge, selvom jeg kunne vise at pengene gik til velgørenhed og altså ikke var mine penge. Næ nej, jeg måtte oprette en forening, fik jeg at vide, for så betaler man hverken skat eller er personlig berørt. Puuhaa..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fadime

   Det er det samme der sker når man er arbejdsløs og modtager dagpenge.
   Hvis man ikke har et fast job bliver alt det man tjener fra løse jobs trukket fra.
   I mange år har jeg hver måned skrevet ned på min dagpengekort hvor mange timer jeg har arbejdet og hvor meget jeg har tjent og det hele er blevet trukket fra min dagpenge.
   Jeg havde nemlig ingen fast job men arbejdede som løs vikar.
   I sidste ende får man det samme beløb på kontoen om man arbejder eller ej.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Jeg var arbejdssøgende i to måneder efter endt uddannelse, og kan godt huske de rubrikker, man skulle udfylde, hvis man havde løse jobs, og jeg syntes det var forfærdeligt. Føler med dig 🙂
   Det skal selvfølgelig være retfærdigt med de penge, man modtager fra staten, men puuha, alt det administrative kan tage livet af én.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når det er lidt sjovt at snyde (ups! :-))