Når man er op i mod de større magter - begrænsninger ved at blogge under barsel

Hvad sker der liiige, når man bliver husejer?

Vi var faktisk ret lykkelige, da vi boede i lejlighed, og vi havde ikke de store drømme om at eje sådan en stor kasse med jord og mursten. Næ, tanken om at have ansvaret for meget større areal end 100 m2 eller ikke at skulle dele legeplads med alle naboer var faktisk ret fjern, men vi savnede da at kunne sende børnene ud i det fri bare ved at åbne en terrassedør, eller at have en barnevogn stående på altanen uden at skulle køre den ind og ud af lejligheden og slæbe jord og slud ind om vinteren. Så ja, hvis vi ikke havde børn, havde vi nok intet behov for at bo i hus (øh, tror jeg). Nu har vi ligesom købt huset, og jeg bliver mere og mere glad for det – især når solen skinner, og jeg bare kan kaste mig ud i haven. Vi er lidt utålmodige. Vi vi have, at der skal gro alt muligt i vores have, men vi gider ikke rigtig gå og vente på det. Omvendt kan jeg nu sagtens give svigermor ret i, at der er noget helt særligt ved at følge noget, man selv har plantet. At se det vokse sig større, tabe blade og springe ud igen. Det er lidt en ny verden for mig, og jeg føler mig til tider som et barn, der lige er ved at lære at forstå en ny verden :-D.

Ja, barn og voksen på samme tid, for udover at erkende at der er meget, der er gået min næse forbi i naturen i smukke Brabrand, så begynder man jo at gøre tingene på en ny måde, som gør én mere moden! Jo, jeg fanger pludselig mig selv i at gøre tingene anderledes, fordi omstændigheder ved at være husejer kræver en smule mere omtanke og modenhed. Som husejer begynder du for eksempel at tænke meget mere på alt det skrald, der findes i verden – ikke fordi jeg ikke tænkte på det før, men du bliver virkelig konfronteret med det på en anden måde, fordi du ikke bare kan smide det ned i skakten eller stille det i over i containeren rundt om hjørnet, så andre kan tage sig af det. Jeg er nærmest begyndt at lægge mærke til emballagen som det første, når folk kommer med gaver til os og har det rigtig fint med det, når de kommer med en lille bitte gave :-D. Jeg pakker alle mælkekartoner fuldstændigt flade – ja, så skraldespanden ikke bliver fuld efter to dage, og næsten verdens lykkeligste pige de tirsdage, skraldemanden kommer og tager vores affald!

SÅ er der den hæk – ja vi har fået hæk! Bøgehæk, der, som du nok ved, også beholder bladene om vinteren (serviceinformation) :-P. Jeg har aldrig rigtig lagt mærke til, hvordan sådan en bøgehæk springer ud og præcist hvornår, og nu går jeg som et lille barn og venter med små sommerfugle i maven på at bladene på vores hæk springer ud! Det hele kommer meget tættere på én, når det er ens egen, og sådan er det jo med så meget andet. Selvom jeg altid har syntes, at det er flot, når det hele bliver grønnere, så er det bare en helt anden følelse og nærmest mirakuløst at se vores helt egen knop i hækken springe ud (nej, det er ikke sket endnu, men jeg er überspændt, og lægger pludselig mærke til alle bøgehække i Aarhus og råber højt til Uffe hver gang jer ser en bøgehæk. Jo, han har fortalt mig, at det er den mest udbredte type af hæk, tak!)

Så er der regnen, som du som husejer er evigt taknemmelig for! Man føler en helt anden form for tilfredsstillelse, når det regner, og man ikke behøver spilde flere liter vand for at vande have – yep planterne har faktisk meget bedre af regnvand end vandhanevand til info ;-):-P.

Alle mulige tanker fiser rundt i hovedet, og vi begyndte endda at overveje om vi skal have høns i haven, så man kan smide madrester ud med bedre samvittighed og stå op til hjemmeavlede friske æg, men jeg drømmer nu nok på allerhøjeste gear, for jeg er lidt en kylling, når det kommer til at røre en kylling :-S:-D. Men hallo tanken om høns? SÅ er man da blevet mere moden, ik? 😀 ELLER når man ser en røv, hov ramte forkert på tasteren (!) – mener ræv i sin have, så føler man sig altså på et moden punkt i sit liv :-D.

Fordele og ulemper følger med i et huskøb, men hvor er det dejligt, at børnene kan trampe og larme uden at skulle tænke på underbo, eller at vi (mener Uffe) kan bore huller i væggen døgnet rundt. Til gengæld kan vi da godt savne, at der lige dukkede en vicevært op og ordnede køleskabslågen, der pludselig ikke kan lukke eller terrassedøren, der driller. Vi hænger pludselig selv på det hele økonomisk, og det skal man lige vænne sig til! Håber ikke at jeg har skræmt dig væk fra at købe hus :-).

Du kan følge mig på Instagram på @2verdener og min nye private profil @esra.ap.
Like min Facebook-side her.
Følg mig på Bloglovin? her, så du kan få en mail, når der er nyt på bloggen.

4 kommentarer

 • Jeg bliver simpelthen nødt til at spørge hvem der har designet jeres hus (hvis du ved det)? Det er liiige præcis sådan et hus min kæreste og jeg drømmer om, da det ligner sådan et funkis inspireret hus med halve etager? Forresten så skriver du SÅ godt, og så synes jeg, I virkede SÅ søde og som nogen man virkelig godt gad være venner med i En vej- to verdener.. ja det er sådan noget der betyder noget for mig, jeg vælger fx altid fitness instruktører på, om jeg synes, de er søde og godt gad være venner med dem 😉 :p

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Hej Charlotte

   Hvor er du bare sød! Du lyder da også, som én jeg kunne være venner med :-). Det er vores nabo, der er arkitekten, og jeg lover dig, at jeg spørger ham næste gang, jeg ser ham, så du kan få hans e-mail-adresse. Det er nemlig halve etager, som du siger, og dejligt at trappetrinene er overskuelige. Det er et virkelig fint hus med specielle detaljer 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej det kunne være virkelig fedt! Eller bare et navn på ham? Vi har begge underligt nok altid drømt om et hus i halve niveauer, det giver for os at se bare en meget bedre sammenhæng i et hus, men det er sjældent, at man ser det, synes jeg desværre. Jeg er bygningsingeniør, så er lidt nørdet omkring huse 😉
   Ps. kig gerne forbi min og min søsters blog, der er masse af kage :p

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Hej Charlotte

   Jeg snakkede med vores nabo, som er arkitekten til vores hus, og han arbejder åbenbart ikke mere med at tegne huse mere, så jeg kan desværre ikke hjælpe 🙁

   Æv da!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man er op i mod de større magter - begrænsninger ved at blogge under barsel