Et sted i verden - Grenaa by Esra

Vegetarkasse fra Aarstiderne uden at være vegetar

2907

Sponsoreret indlæg. Siden i fredags har vi haft to hold gæster fra København på besøg, og i stedet for at skrive indlæg, har jeg siddet natten halvlang på vores terrasse i selskab med myg og københavnere og nydt de lune sommeraftener og stilheden fra sovende børn. Vi er også ved at få de forskellige familier tilbage fra ferie i Tyrkiet, og husede derfor de rejsende halv-Alici-medlemmer til velkomst, så NU trænger jeg også bare til at komme lidt tidligere i seng og få andre til at lave maden de næste par dage :-D. Apropos lidt nemmere madlavning kom jeg i tanke om de her måltidskasser fra Aarstiderne, hvor man får leveret alle ingredienser og opskrift lige til døren, som vi prøvede for noget tid siden. Hele familien er enig om, at sådan en kasse skal lande igen foran vores hoveddør på søndag! Jeg glemmer aldrig Munira og Isaks reaktion, da de så kasserne foran døren og jublede over, at nogen havde sendt mad til os fra himlen (ja, se billedet nederst!).

Yep, vi havde nemlig længe overvejet at prøve en vegetar-måltidkasse fra Aarstiderne, og da jeg skrev til dem, og vi lige fik et samarbejde i hus, fik vi prøvet to slags kasser af. Nogle gange kan jeg altså godt gå død i de samme typer retter, og hvis jeg skal være helt ærlig, så kan jeg også lide tanken om at “holde lidt fri” engang i mellem – forstået på den måde, at jeg ikke skal sende Uffe på indkøb hele tiden eller finde på nye retter hele tiden – nej, selve madlavningen slipper man jo ikke for :-P. Jeg tror også bare, at den første tid med Nora, hvor der var så mange nye vaner, der skulle finde deres plads, tog den her madlavningsbegejstring fra mig, og jeg var hverken kreativ eller orkede at tænke på mad. Det var mest på grund af mælkeproduktionen, at variationen på maden interesserede mig, men den gik jo ikke helt med Uffe eller resten af familien for den sags skyld :-). Noget af det bedste med sådan en måltidskasse, hvor opskriften og råvarerne følger med, er derfor, at man kan spare lidt på tankerne og bruge tiden mere med sine børn, for ikke at nævne spændingen over at skulle prøve noget nyt og blive inspireret til lære nye måder at gøre tingene på. Og tænk hvis der kom en grøntsag eller anden råvare, som du normalt aldrig kunne finde på at købe selv! Ja, det er en udfordring, men vi klarede det ret godt herhjemme 😀 (se senere i indlægget).

Og jo, det er tit, at folk kigger på mig en ekstra gang, når jeg beder om vegetarmad og skal høre om jeg virkelig er vegetar. Man kan ikke helt kalde mig vegetar, men jeg elsker vegetarmad! Jeg kan bedre lide tanken om at putte friske grøntsager i min mund end tanken om muskler fra dyr, der har haft en dårlig industriel opvækst med for lidt plads til at bevæge sig eller proppet med hormoner eller medicin for at de kan overleve den hårde opvækst. Og ud over den grimme tanke, så er jeg af den overbevisning, at det ikke er helt halal/tilladt for mig som muslim at spise dyr, der er blevet behandlet på den måde, for det er netop indfattet i begrebet halalslagtning at dyret skal behandles med respekt – og ja, hvis det gælder selve slagtningen, vil jeg også vove at påstå, at det også gælder opvæksten. Men ja, dette har selvfølgelig intet med kød fra Aarstiderne at gøre, som jeg går ud fra er behandlet på en god måde eftersom det er økologisk, men desværre ikke altid er halalslagtet. Anyway, jeg skal ikke gøre mig mere klog på det område, men det passer os i hvert fald heelt fint med vegetar-måltidskassen.

For grøntsager! Det ved jeg, hvad er, især hvis de er økologiske, og derfor jublede jeg altså lidt, da jeg så, at Aarstiderne tilbyder en vegetarkasse som måltidskasse til 4 dage! Femte dag hos svigermor og en fiskedag, så har du fri hele ugen – næsten! :-D. Og hvis du lige får nogen til at fange fisken, så har du fået dækket hele ugens aftensmad for kun 369 kr :-D. Vi fik også en kasse frugt til, men så bliver prisen 426 kr for de 4 dage. Vi fik som sagt fornøjelsen af at prøve to slags kasser. En VegetarKasse, hvor man får leveret alle ingredienser til 4 dages aftenmåltider med opskrift plus frugt og en Extra Stor MixKasse (332 kr) med blandet grønt og frugt, hvor man selv skal finde på at lave (spændende) retter, og faktisk følger der alligevel opskrift med som forslag til, hvad man kan lave. Og jeg skal skynde mig at sige, at hvis I er to voksne og to børn (2 og 5 år) ligesom os – ja Nora på 5 måneder tæller jo ikke med –  så er en kasse til to voksne en rimelig størrelse. Vi prøvede nemlig først VegetarKassen til 4 personer og blev “nødt” til at invitere familie og venner til aftensmad, hvilket også var skønneren :-). Der var aaalt for meget mad, og det tager også dét længere tid at lave maden, og da vi efterfølgende prøvede 2-personers måltidskassen, gik hele puslespillet op :-).

Vegetarmad er jo efterhånden meget populært, hvis ikke veganermad, og det smager vildt lækkert, fordi man skal gøre det lige så interessant som “almindelige” kødretter. Opskrifterne lød også vildt spændende med smag fra andre kulturer – mest asiatisk, og når jeg syntes, at det nogle gange ikke var krydret nok, så smagte jeg bare til med mine egne krydderiblandinger, men foretrak faktisk mest den originale opskrift. Der står på hver opskrift, hvor lang tid man skal regne med, tilberedningen tager, og med den store 4-personers kasse, syntes jeg, at der var to dage, hvor det tog længere tid, men jeg fandt hurtigt ud af, at det skyldtes, at man lige skal vænne sig til at læse opskriften igennem, inden man står og laver maden, så man bedre kan danne sig et overblik over hele “processen” :-D. OG når de fleste råvarer er grøntsager, skal man også være glad for at snitte og hakke, og det kan også tage lidt tid!

Det var i hvert fald meget spændende med den første dag, hvor vi skulle lave okonomiyaki med spidskål, som er japanske madpandekager. Og nej, du har ikke set forkert i linket! Alle opskrifterne ligger også på nettet, og man kan se hver torsdag kl. 12, hvad der står på menuen til den kommende uge, så hvis du har lyst til at spise Gazpacho, Perlebygotto eller Frittata mm. (se resten af menuen her) sammen med os næste uge, så er det bare med at bestille din første kasse via dette link, så får du også en introgave med, som er et måltidskassekit med olivenolie, havsalt, oliven og æblecidereddike. Hov! Nej det kan du ikke, for de har udsolgt! Så nu har jeg bestilt kassen til ugen efter :-D.

Vi var så vilde med de der japanske pandekager, som er vildt nemme at lave, at jeg prøvede dem med revne gulerødder og blandede squash i også. Ja, og sådan kan man blive ved, you know “inspiration” :-P. Nå, og gæt lige engang, hvad vores kræsne Isak var vild med. Tofu! Ja, sådan en marineret af slagsen, og som jeg lige skal have fundet ud af, hvor jeg kan købe mere af. Af mærkelige ting vi fik prøvet af, som vi normalt aldrig selv køber, var der glaskål, markærter, italienske agurker, emmerkerner, hoisinsauce, tamari og meget mere.

Så var der den der anden kasse; Extra Stor MixKasse med en banding af frugt og grønt. Jeg må ærligt indrømme, at når man har haft den luksus at få de helt rigtige varer til medfølgende opskrifter, så var begejstringen for Mixkassen ikke lige så stor som til måltidskassen. Det hele kommer selvfølgelig også an på ens behov, og for os virkede det bare helt fantastisk at få leveret råvarer og opskrifter til nye spændende retter og ikke skulle tænke så meget på planlægningen for en gangs skyld. Det svarer jo til at få tilsendt en færdigtænkt madplan inklusiv varerne, og det kan vi godt lide. Omvendt er der mere plads til kreativitet med en mixkasse, hvor man må finde på noget ud fra, hvad man nu har, men det svarer jo lidt til det princip, vi normalt selv bruger, og virkede derfor ikke ligeså spændende som måltidskassen bortset fra, at det selvfølgelig rart at få leveret varer til døren. Der ligger også det økonomiske perspektiv i det, og jeg vil nok sige, at hvis man er typen, der er god til at handle ind og tit går efter tilbud, så kan Mixkassen virke for dyr. Man skal nu ikke glemme, at alle råvarerne er økologiske, men til en familie på to voksne og to børn, kan Mixkasse virke lidt mindre tilstrækkelig :-).

Jeg synes nu, at vi var ret gode til at bruge varerne i Mixkassen effektivt, og vi fik bagt alt fra kage til mad :-D. Nedenfor kan du se billeder fra Vegetar-måltidkassen henholdvis Mixkassen og hvordan ungerne tog imod kasserne :-). Du kan også se alle billederne på Instagram under hashtagget #aarstidernehosEsra – tror ikke der er andre, der har brugt det ;-).

image imageVegetarkassen til 4 personer i første omgang, hvilket var lidt for meget 🙂imageSpinat-boghvedepandekager med tomat, broccoli og hytteost.

image
Okonomiyaki pandekager med spidskål og ramsløg.

imageVegetarkassen til 2 personer, som var en mere passende mængde til os.

imageKornotto med svampe, cremet ost og ramsløg.

image
Quesadillas med spinat, bønner og avocadosalsa.

imageBibimbap!

imageMixkassen med blandet frugt og grønt (excl. fødder :-P)

image  Processed with VSCO with a5 presetAppelsinkage med mascarponetopping / Sunde vafler med boghvedemel og spinat lavet med mixkassen.

Nedenfor: Sund morgenmad med frugter fra mixkassen – endte med at putte spinat i alt 🙂

Processed with VSCO with f2 preset

imageJeg eksperimenterede med fennikel, og lavede fennikel-tzaziki! Vildt lækkert!

imageMed hvidkålen i mixkassen lavede jeg tyrkiske fyldte dolma med en blanding af kød og ris.

imageimageOg ungerne blendede løs med frugterne fra mixkassen 😀

Processed with VSCO with f2 preset

Pizzadag med mixkassen!

imageSund kage med banan lavet med Mixkassen – virkelig lækker kage, inspireret af opskrift fra thefoodclub.dk

Du kan følge mig på Instagram på @2verdener og min nye private profil @esra.ap.
Like min Facebook-side her.
Følg mig på Bloglovin? her, så du kan få en mail, når der er nyt på bloggen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et sted i verden - Grenaa by Esra