Vind alt dette på min instagramprofil @esra.ap - All in One to-go snacks af Karen Volf

Hvad kan stikke en iPad? Kan noget stikke den? Måske. Lidt.

Sponsoreret indholdname it unplug and play

Jeg går lidt og venter på, at det begynder at løbe ud af min næse, efter at Munira nu også blev ramt af slem forkølelse, eller hvad det nu er. Jeg har opgivet at stemple en diagnose på de børn, for selvom det er sjældent (7-9-13 og mashallah!), de bliver syge, så synes jeg ikke rigtig, at det altid holder, det med om det smitter eller ej (sagde farmaceuten lige) 😀 Og så er jeg lidt ligeglad – bare jeg kan se, at det går i den rigtige retning, så holder jeg mig ikke så meget tilbage fra at snuse kraftigt til Noras kinder, selvom næsen er stoppet eller kramme ungerne med deres fjæs lige op ad hovedet på mig :-). Apropos en løbende næse, så går jeg lidt og skyder skylden på sneen for tiden, når jeg stadig ikke har kunnet tage mig sammen til at løbe – der dukker jo hele tiden noget op, altså!  Munira plejer faktisk slet ikke at blive syg – hun har de sejeste supergener (Uffe påstår, det er hans), du ved de der vikinge-kriger-gener, men jeg frygter lidt, at der er noget om snakken, når man siger, at man ikke skal sige sådan noget højt. Så BLEV hun jo ramt! Det har virkelig været en udfordrende uge, hvor jeg sen formiddag har været omkring en knaldrød zone a la svigermors nye Wegner-stole, når det ikke er lykkedes mig at putte Isak til middagsluren. Ja, hvordan skulle man, når Isak kræver, at man ligger hos ham, samtidig med at man har en Nora, der er vågen og hænger op ad én?

Heldigvis tilkaldte jeg mor-hjælp nogle af dagene, og jeg overlevede med kun få rullende øjne ved Uffes ankomst :-). Gad vide hvor bekymret manden har været for mig, når jeg ligefrem fik en buket mixfarvede superlækre ikke-spiselige tulipaner i torsdags, og jeg lover, det virkede på mig – ja, der skal sgu ikke meget til for mit vedkommende. Og nej, jeg taler ikke om en stor buket eller dyr gave, men bare om at få en uventet bekræftelse fra éns mand, der bare skrider om morgenen og drikker kaffe på arbejde, om at han er klar over, at det er lidt hårdt for MIG for tiden, og at han tænker på mig. En bette vintergæk ville være lige så fin – jeg mener det! Jeg har det faktisk lidt mærkeligt med dyre gaver. De gør mig ikke glad, for hallo, det er jo også mine egne penge, der går til dem :-D. Jeg synes, at tanken er meget vigtigere, ligesom jeg smiler over hele hovedet, når jeg får en SMS fra ham i løbet af dagen, hvor han bare spørger til, hvordan det går. Ja, det betyder bare meget med den anerkendelse, og at éns mand også tænker på én, for så føler jeg mig faktisk heller ikke helt så alene med det ;-). Så har du også en arbejdsløs kone hjemme med syge børn, så er anbefalingen hermed givet videre – én besked om dagen og lidt blomster, så kan ægteskabet holde i lidt flere år :-P.

Og selvfølgelig gik meget af tiden med tegnefilm via Apple-boksen, og selvom Isak spurgte til iPad’den flere gange, var der desværre aldrig strøm på den :-D. Vi bruger den ikke så meget, for tegnefilm plejer at være god nok til dem, og på iPad’den har vi kun Rasmus Klump, og det er ikke så sjovt at pynte de pandekager i længden. Jeg har flere gange fanget mig selv med dårlig samvittighed, når jeg syntes, at skærmen tog overhånd, men jeg trøstede mig selv med, at det heldigvis ikke er hver dag, at deres dag ser sådan ud. Selvom det var hårdt, synes jeg faktisk også, at det har været hyggeligt med ungerne, især den sidste del af ugen, hvor de har været ret friske, og hvor jeg rent faktisk har formået at udnytte Noras middagslur, så det blev til andet end tegnefilm for Isak og Munira. Glæden er selvfølgelig størst, når man oplever, at de synes, at en lille leg er vildt sjov, eller at de kan sidde og nørkle med noget helt banalt i lang tid. Jeg havde fået Uffe til at hente min sponsorpakke fra kiosken på vej hjem fra arbejde her sidst på ugen, som skulle indeholde lidt legetøj og ideer til leg, som ikke kræver strømstik :-D. Name it vil nemlig gerne sætte fokus på skærmfri leg og kreativitet i deres forårskampagne, hvor du kan tage ned i din lokale butik og hente en gratis Unplug & Play Collection Box i løbet af disse 9 uger (startede denne uge). Hver uge kommer der fire nye kort med aktiviteter, og på den måde kan man så samle 36 forskellige instruktionskort med idéer til lege, kreative projekter, DIYs, opskrifter, kostumer med mere. Ja, jeg har så fået hele boksen samlet, så I kan se lidt nærmere, hvordan det ser ud.

Jeg kan godt synes, at det er åndssvagt, at man skal lave større kampagner for at motivere børn til at gøre noget, de burde gøre helt af sig selv, men virkeligheden er bare lidt en anden i nutidens digitale verden, hvor mange forældre inklusiv os selv kan synes, at det er nemmere at sætte dem foran skærmen efter arbejde, hvis man vil have lidt ro til at lave aftensmaden. Og så kan det faktisk være meget rart med konkrete bud på hurtige aktiviteter, og der gik helt old school i den, og jeg kunne ikke lade være med at trække på smilebåndet, da jeg så, at der i næste uges samling er et instruktionskort til “kattens vugge” (se billedet nedenfor) – kan faktisk ikke huske, at det var dét, vi kaldte det, når vi hev og trak i et styk garn/elastik rundt om fingrene. Hvor legede vi dog meget med sådan én, og jeg er stendanskersikker på, at det har været godt for mine ikke-danske hjerneceller 😀Der følger i øvrigt hver uge et YouTube-link med en af aktiviteterne, hvor man kan se en tutorial, og jeg fandt lige den her med kattens vugge, hvis du skal have lidt digital hjælp til den :-P. Hvis du ikke kan tage i butikken, kan du faktisk printe kortene ud på Name it’s hjemmeside www.nameit.dk ;-).

De ni temaer for kortene er: Papir, Mors Barndomslege, Maling, Kostumer, Fars Barndomslege, Kreativ leg, Køkkenleg, Naturens Legeplads og Naturkunst. Og ja jeg beklager, at jeg først skriver om det nu, men syge børn og jobsøgning – here you go :-). Jeg kan godt love jer for, at Munira og Isak skulle undersøge hele hjemmet med den lup, der var med i pakken – hvorfor har vi ikke haft sådan én før? :-D.

Selvom tiden uden syge børn er bedre, så var der alligevel noget fedt, over at have dem hjemme og få prøvet grænserne af på en anden måde. Jeg siger ikke, at det ikke var hårdt – er du gal!? Men taknemmeligheden i mig voksede bare, når jeg tænkte på, at man størstedelen af tiden er rask, og at man også skal huske at få det bedste ud af tiden, man har sammen. Noras 1-års fødselsdag i onsdags blev slet ikke markeret på nogen måde, og det var fuldstændig fint, for det eneste jeg egentlig havde lyst til at fejre, var at de havde fået det bedre i forhold til dagen før. Yep, alt er relativt, og Nora fatter alligevel intet, så det eneste, hun har godt at nu, er at blive rask :-D.

Rigtig god vinterferie til jer! Vi skal noget vildt faktisk – desværre uden Uffe, da han skal arbejde hele ugen, men følg med på Instagram (@esra.ap) for at se den fedeste destination, vi har lagt for os i ferien :-P.

6-3 unplug and play

2 kommentarer

 • anette elming nielsen

  Esra, du skriver så skønt og livsbekræftende. Det er altid en fornøjelse at læse indlæg fra dig. Vil forøvrigt fortælle dig, at jeg er født i Århus i Stadions Alle. Det er en skøn by. Kommer der heldigvis stadig, da meget af min familie bor der. Håber snart dine børn er raske.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   Du gør mig da også vild glad Anette – tusind tak! Det er altid hyggeligt at høre fra folk, jeg deler by med. Tak fordi du læser med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind alt dette på min instagramprofil @esra.ap - All in One to-go snacks af Karen Volf