Værsgo! 5000 kr. til dit barns børnehavetur - først til mølle

Kvindekamp – 5 magtfulde kvindecitater

kvindedag

På sådan en kampdag tæt på sengetid kom jeg bare lige i tanker om 5 kvinde-citater fra veluddannede, smukke og dannede kvinder til andre kvinder i min omgangskreds.

  • Sundhedspersonale til veninde på sygehus, der lige har født børn med 11 måneders mellemrum: Du ved godt, at der er noget, der hedder prævention, ik?
  • På posthuset: Hvor taler du flot dansk.
  • Veninde, der lige vil vende amning med manden på sygehus, hvortil sygeplejersken udbryder: Hvorfor skal du spørge din mand? Det er DIN krop, du bestemmer selv over den.
  • Nye bekendtskaber, nye kollegaer: Du er bare så go’ – ikke ligesom alle andre muslimer, man hører om.
  • Ældre kvinde, der er ved at hoppe på cyklen: Ja, i Danmark cykler vi.

Ja, sådan en god blanding af, hvad vi kvinder kan kommentere over for hinanden. Jeg kom bare i tanker om, at i denne verden, hvor der desværre ikke er ligestilling imellem mænd og kvinder, så gør det det da absolut heller ikke nemmere, at kvinder behandler hinanden på den her måde, altså. Det er ligesom, at jeg aldrig har fattet, hvorfor man hører om så mange onde svigermødre. Hvorfor kvinder kan finde på at hakke ned på kvinder. Hvorfor kvinden, der er med til at opdrage mænd, netop selv er med til at forskelsbehandle kønnene.

Jeg siger ikke, at alt er vores – kvindernes – skyld, men kære kampklare kvinder, kan I følge mig? 😀

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Værsgo! 5000 kr. til dit barns børnehavetur - først til mølle