Om at spille skuespil og få bagsiden af medaljen frem

Har støvsuget jeres viden om Marrakech – her skal vi bo, og det skal vi se!

Så er det meget snart, at vi vender “vingerne” mod syd og drager til eventyrbyen Marrakech. Godt nok er temperaturen dalet fra 32 til 22 grader på en uge, men jeg tror nu godt, at jeg kan stilles tilfreds med de 20 grader, hah! Spørg lige om vi har styr på turen? Jeg har hele tiden beroliget mig med alle jeres gode fifs, I dryssede ned over mig på Instagram, da jeg viste flybilletterne, og havde tænkt, at jeg kunne lave et opsamlende indlæg både for vores egen skyld, men også alle jer, der har tænkt at besøge Afrikas medina, og nu sidder jeg så med under 48 timer, til vi er i luften og klar til at fyre den af. Jeg er bare så spændt, og Uffe endnu mere, ikke mindst fordi vi desværre efterlader Isak herhjemme hos familien og har haft ambivalente følelser, når folk omkring os tydeligt har vist deres skepsis. Prøv lige at træde lidt mere på os, ik!? :-P. Men nej, vi er over 100 % sikre på, at det er en god løsning, og nu er det jo ikke, fordi vi som forældre ikke gider have ham med. Jeg savner ham allerede, og vil altid tænke på ham, men altså, i sidste ende er knægten kun 2 (ja, okay snart 3 år!), og vil kræve rigtig meget af vores energi og opmærksomhed og vil ikke engang rigtig huske oplevelsen. Vi kender ikke Marokko og har aldrig været der før og kommer bare generelt til at slappe mere af med tanken om, at Isak ikke løber ind foran alle de scootere, der angiveligt skulle fylde gadebilledet – og allervigtigst kan vi få mere tid med Munira og tage tingene stille og roligt. Ikke at glemme at vi har Nora på 1 år med, som jeg også har mine 4 ½ times flyforestillinger omkring :-D. Nu skal det ikke lyde som om, jeg prøver at retfærdiggøre vores beslutning, og hvis du har lyst til at ytre din holdning til det, så gør det endelig, men helst ikke med en tone, der nedgør vores beslutning :-D.

Anyways, endnu engang tusind tak for alle jeres anbefalinger og egne guides, I har sendt mig, og endnu bedre alle de gode “lokale” råd, man bare har brug for at få, inden man tager afsted, som jeg har listet nederst på siden. Jeg har også støvsuget nettet ret overfladisk igennem og kan se, at I har ret med mange af tipsene, men advar mig lige, hvis der er noget jeg fuldstændig har misset eller misforstået.

Vi går absolut ikke efter at nå hele listen – allermest går vi efter at nyde vores toplækre riad, vi har helt for os selv, hvor der skal læses en stak “Det lille hus på prærien”-bøger langs bassinet med Munira, når/hvis vi bliver trætte af at slentre igennem den eventyrlige farverige gamle by med de små hyggelige og snørklede gader, madmarkeder og ikke mindst shoppingen, jeg kan frygte lidt, når jeg ser billeder af alle de lækre tæpper, læderpuffer og lamper. Jeg har selvfølgelig sørget for ekstra kufferter, og vil I ikke nok hjælpe mig med at komme af med alle mine fejlkøb? :-D. Og ja, gå og se tingene to eller tre gange, suge farverne og duftene og lydene til os, selvom jeg ikke helt orker snakken om at prutte om prisen, men det skal man jo! Jeg har lovet mig selv at være tilfreds, hvis jeg selv synes, at prisen er fair og vil ikke gå og tænke over, om jeg nu er blevet snydt, for det er jeg helt sikkert! :-D.

Steder, man skal se og opleve

– Jemaa el-fnaa: Stor markedsplads (souk) med madboder om aftenen, hvor der bliver slået telte op, og hvor man absolut skal nyde solnedgang over pladsen

– Jardin Majorella/Majorella Garden: Vild smuk have ejet af Yves Saint Laurent. Inde i haven er der et berber-museum, som skulle være pengene værd

– Ben Youssef Madrassa: det største islamiske “college” i Marokko. Smuk islamisk arkitektur

– Setti-fatma: En lille landsby med flod og vandfald ved Atlas-bjergene i Ourika Valley. Lyder til at det er en god ide at leje bil, hvis man skal herud. “Drive south on road P2017 and continue straight at the Oukaimeden exit near Aghbalou. Setti Fatma is located at the end of the road just after Asgaour. Ignore everyone that tries to show you where to park and settle for a spot along the river”. Ca. 63 km, og tager ca. 1 time at køre, taxa ca. 21 euro

– Atlas-bjergene: besøge de lokale berber-landsbyer, opleve de vildt søde og gæstfrie berbere og den vilde natur og udsigt. Transport: ca. 50 euro for en halv dag for to personer -> Ourika valley

– Bahia palace: Palads med flot arkitektur og udsmykning

Bedste spisesteder

– La Famille – skøn brunch/frokost

– Café Des Épices ved Place des epices – skøn frokost

– Nomad – bedste restaurant i old medina

– Le Jardin – skal prøves!

– På pladsen i Jemaa el-fnaa slår de telte op om aftenen, og man kan spise fra madboder eller gå op, hvor man kan sidde på terrassen og nyde udsigten over hele pladsen

Hammam/Spa

– le Bain Bleu

– Hotel Mamounia

– Mythic Oriental Spa

Gad vide hvilken der er bedst? 😀

Og så en masse gode tips

– Marrakesh er en af de mest sikre turistbyer i verden, men der er lommetyve
– Drik ikke vand fra vandhanen. Køb vand på flaske. Undgå helst at spise frisk frugt/grøntsager da de også tit kan give maveproblemer
– Du hæver penge i automater i lufthavnen i Marrakech. Man kan nemlig ikke bestille valuta i forvejen, fordi det er en lukket valuta. Deres valuta er dirham (dh). 1 dh svarer til cirka til 0,70 DKK
– Man kommer rundt med taxi. En taxi fra lufthavnen til medinaen er cirka 150 dh. Hvis man er flere er taxa en god løsning – i byen fra 10-50 dh alt efter hvor langt det er
– Få ikke henna på åben gade. De blander det tit op med andre kemikalier, så det holder længere, og det kan give allergisk reaktion
– Folk på gaden er ivrige efter at tjene lidt penge, så de kan finde på at lede dig i den forkerte retning, hvis du spørger om hjælp, så de kan komme og hjælpe i håb om at få penge for det. Stol derfor ikke altid på vejforklaringen
– God ide at downloade et kort over området på Google og bruge den offline (gratis)
– Prut altid! Altså om prisen 🙂

Og se så lige det sted vi skal bo! Jeg er solgt! Har taget billederne fra deres instagram-profil @la_maison_marrakech.

Smukke riad i Marrakech medinaen

Smukke riad i Marrakech medinaenSmukke riad i Marrakech medinaen Smukke riad i Marrakech medinaen

8 kommentarer

 • Murat Alici

  Hej
  Jeg har vekslede Dirham her hjemme fra forex bank. Vil det skabe problem når men ankommer til landet der jeg kan se det forbudt at tag penge med ind og ud ? men hvordan er det muligt at veksle herhjemme hvis det ulovligt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   Uha, det ved jeg ikke noget om, desværre 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte G

  Jeg har altid ønsket mig at komme til Marokko. Og specielt Marrakesh. Er det et godt sted at rejse alene i som kvinde?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   Hej Charlotte. Det kan jeg ikke se noget problem i overhovedet. Der er mange mennesker i de smalle gader, og jeg synes ikke, at man føler ubehag, når man går ude om aftenen. Det ville ikke afholde mig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig god tur – og tak for reminder om Det lille hus på prærien, de er altså så søde de bøger 😀

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   Tak! Og vi er faktisk vendt tilbage :-D. Og det blev også til en masse læsning på terrassen :-).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Jeg er lige kommet hjem fra Marrakech, og kan berolige dig med, at det er godt Isak bliver hjemme.
  Marrakech er ret hektisk og ikke et sted for børn med krudt i numsen.
  Håber I får en dejlig tur.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at spille skuespil og få bagsiden af medaljen frem