En klam ide sådan en lørdag formiddag

Opskrift: Bedste pølsehornsdej – med danskvand i :-)

Der er godt en time, til jeg må bryde fasten, og efter stor efterspørgsmål på min Insta-story har jeg besluttet mig for at bruge en halv time på at dele opskriften på de her lækre pølsehorn med jer – så ikke meget snik snak nu, hehe. Jeg har en halv opskrift fra min moster i Tyskland på tyrkisk uden et eneste punktum eller angivelse af gram eller deciliter, men derimod glas :-D. Det lidt sjove med dejen her er, at man bruger danskvand, og spørg mig ikke hvorfor Jeg har prøvet at google på dansk og tyrkisk, og nogle påstår, at det får dejen til at hæve bedre, at det giver en bedre skorpe og smidig og blød dej indeni, eller dejen kan holde sig blød og frisk i længere tid. Andre punkterer myten, men altså! Disse pølsehorn er et hit herhjemme, og meget af al det positive googlefakta passer meget godt med denne opskrift, og selv når jeg har prøvet at erstatte noget af hvedemelen med rugmel, så er dejen dejlig blød og luftig, og børnene har været vilde med dem.

Jeg fik også lavet kanelsnegle i dag, og der er stadig ingen i familien, der er kørt forbi efter nogen, så jeg frygter lidt, at vi får fornøjelsen af det hele selv – aarh, er der ikke noget med en fryser eller naboer, der også kan få smidt nogle kilo i hovedet, hehe. Nåå, og jeg ville jo hælde kondenseret mælk over kanelsneglene efter den store succes sidste gang, men havde ikke mere, og ved I hvad kloge Esra fandt på? Hvad er endnu bedre en kondenseret mælk? Det er karamel, og jeg kom hurtigt i tanker om den karamelsauce til den luftige våde dadelkage, åbnede køleskabslågen, og tjekkede at vi havde piskefløde og satte det over komfuret. Hvem siger, at hjernen ikke fungerer i Ramadanen, hah!? :-P. Jeg siger selvfølgelig intet om, at jeg forvekslede de to deje med hinanden og blev helt i tvivl om, hvilken der var hvad. Det er i hvert fald ikke gået helt galt, og ungerne og deres legekammarater brokkede sig ikke over noget, mens de slugte det hele, og mine veninder og jeg kiggede pænt på dem 🙂 (indsæt selv savle-emoji! :-P)

Men tiden går, og jeg skriver da lige ned, inden solen går ned 😀

Du får 48 pølsehørn ud af opskriften.

Ingredienser:
2 dl olie (bruger solsikkeolie)
2 dl mælk
2 dl dansk vand
1 pakke gær (50 g)
Æggehvide fra 1 æg
4 spsk sukker
1 tsk salt
Ca. 750 g mel

Fyld: 24 kyllingepølser, som du deler over = 48 halve pølser (du kan også lave dem med fetaost, hvor du blander et æg i, så det holder på fyldet og ikke flyder ud ;-), mmmm!)

(brug æggeblommen til at pensle med)

BAG
Varm mælken (1,75 dl) op i en kasserolle, til den er fingervarm/lunken. Hæld olie (1,75 dl) og danskvand (1,75 dl) heri. Tilsæt gæren og opløs den. Tilsæt æggehviden (fra 1 æg), sukker (4 spsk) og salt (1 tsk).
Min moster har så bare skrevet, at der skal tilpas mængde mel i, og jeg har selv ramt de ca. 750 g. Hold lige lidt igen og se, hvornår du får en samlet dej, som ikke klistrer til hænderne. Jeg kører det hele i røremaskinen, og man kan nogle gange komme til at hælde for meget mel i, fordi dejen bliver ved med at klistre på indersiden af metalskålen. Det er derfor jeg tit stopper op og samler det sidste i hånden.

Lad dejen hæve i 10 minutter. Del dejen i 4 stykker. Rul klumpen ud i til en cirkel med diameteren ca. 28-30 cm. Jeg kan godt lide, at der ikke er overdrevet meget dej, og laver dem derfor små. Skær først i fire lige stykker og derefter deler du hvert kvart i 3 lige dele – se billedet nedenfor ;-).

Læg kyllingepølserne ud i den brede ende og rul indad. Pensl med æggeblommen og bag i midten af ovnen på 200 grader i ca. 12-15 minutter, men hold endelig øje!

Velbekomme! Nu er der også kun 10 minutter til, jeg må spise de lækre horn 🙂

bedste pølsehorn dej

bedste pølsehorn pølsebrød
blød luftig pølsehorn

 

9 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En klam ide sådan en lørdag formiddag