Opskrift: Bedste pølsehornsdej - med danskvand i :-)

Er det værd at miste håbet?

brownie

Jeg ved godt, at man ikke skal skrive i vrede. Jeg har også ventet lidt. Prøvet at tage flere dybe indåndinger, stukket hovedet ud ad bilruden på vej hjem, ladet den fugtige kolde luft ramme diafragma med 200 km/t og op igen tilbage i hjernen. Ladet den suse igennem hele kredsløbet. Og jeg er faldet lidt til ro. Er stadig vred. Kan jeg ikke bare stoppe med at tænke, tømme hele hovedet, slette hukommelsen? Måske ved at kaste mig over i noget powerrengøring herhjemme, for det trænger dét også til. Svede det hele ud. Eller bare vaske min hjerne ren? Rydde op i alle de små nullermænd, der sidder imellem alle neuronerne. Fjerne alle skidtcellerne, der optager unødigt plads og fylder i 1 kg og 300 grams hjernemasse. Alt det, jeg ikke forstår. Jeg har virkelig brug for det.

Og jeg har tænkt, om jeg overhovedet skal skrive om min frustration herinde. Jeg har egentlig ikke lyst til at være negativ. Jeg vil ikke være et brokkehoved eller pessimistisk. Men jeg kan mærke det. Det skal ud. Jeg har lovet jer, at I skal være en del af processen – i medgang og modgang :-). Og måske er der nogen af jer, der er ved at gå igennem samme proces? Lad os hjælpe hinanden, støtte og give håb.

Jeg har fra starten af haft alle kortene på bordet i forhold til de penge, jeg har fået fra ministeriet til etablering af legestuer på 10 plejehjem her i Aarhus, en masse glæde, en masse energi – det bliver så fedt. Som I ved, så blev jeg opfordret til at oprette en forening, så den kvarte million kunne ryge ind på en såkaldt foreningskonto og ikke min private konto. Det giver da også meget god mening, og jeg fik ordnet det hele med hjælp fra en revisor – nedskrevet vedtægter, fundet bestyrelsesmedlemmer og fik alt det nødvendige formalitetsarbejde i orden. En konto kræver jo en bank, og da jeg hørte, at min egen bank, Jyske Bank, opkræver 1.000 kr. i oprettelse af foreningen og 500 kr. i oprettelse for erhvervsnetbanken + 250 kr. i kvartalet, og jeg kunne mindes at have hørt, at man kan få det gratis hos andre, ringede jeg til Nordea som den første bank, der faldt mig ind. Der var ingen tvivl, jeg kunne møde op i den nærmeste bank og oprette en foreningskonto ganske gratis. Det gjorde jeg så. Vedtægterne, referat med underskrift fra referatet fra generalforsamlingen var, hvad de havde brug for. Som formand skulle jeg legitimeres med sygesikringskort og kørekort og oprettes som kunde hos dem, hvilket skete på stedet, og han bekræftede, at processen ikke ville koste noget. Jeg fik så en SMS i går om, at kontoen var blevet oprettet, og at jeg skulle ind og skrive under på nogle papirer. Jeg stillede kursen mod banken efter at have afleveret børnene til pasning om morgenen. Alt var fint! Tillykke sagde han, og jeg kom hjem, klar til at finde oplysningerne på kontonummeret, så jeg kunne sende det til ministeriet og få puljepengene. Men nej. Rådgiveren ringer mig op. Han har lige fået en besked på, at alle bestyrelsesmedlemmer skal en tur forbi banken og oprette sig som kunder. Han beklagede, men han havde taget fejl. Jeg overtalte ham til en digital proces.

Det var selvfølgelig træls. Liiige da jeg troede, at den var hjemme, ik? Men alt kan løse sig, og jeg skrev hurtigt til bestyrelsen og håbede på deres forståelse. Jeg blev så gjort opmærksom af min veninde, at hun ved fra en anden forening, hun er med i, at det normalt kun er formanden og kassereren, der skal forbi banken. Det var ved at blive lidt rodet det hele, og jeg tænkte, at rådgiveren måske tog fejl. Jeg skrev til Nordeas kundeservice for at høre, hvem der skal dukke op i banken i forbindelse med oprettelse af foreningskontoen. “Formand og kasserer”, svarer de. Fint, tænker jeg, og efter flere forsøgs forgæves telefonopkald skriver jeg til rådgiveren, at jeg har fået den nævnte besked. Jeg nævner, at kassereren i forvejen er kunde hos dem, og at han bare kan sende papirerne til digital underskrift hos hende. Der går nogle timer, hvorefter jeg får en besked, om, at han har fået endnu en besked om, at det koster 1200 kr. at oprette kontoen, fordi jeg ikke er kunde. Han beklager og vil høre, om jeg vil fortsætte med oprettelsen. Chok efter chok. Manden, som mente at have styr på oprettelse af foreningskonti, finder pludselig ud af, at det koster noget at oprettes. Jeg var frustreret i går. Jeg ringede og ringede til ham uden held. Det første jeg gjorde efter at have afleveret børnene i morges var at ringe igen. Han tog den! Han har siddet til møde med andre om, hvordan de skal tackle foreningsoprettelser (?!), og at det koster noget, når man ikke er Fordel+ kunde. Jeg fortæller, at kassereren i forvejen er kunde hos dem, og at hun i princippet bare kan stå for oprettelsen, men han gentager sætningen, han har lært, om at man skal være Fordel+ kunde, hvis det er. Ja, siger jeg. Det kan jo også være, at hun er det. Jeg spørger, om det koster noget, hvis man er Fordel+ kunde, og hvor meget, men det ved han ikke. Jeg vil gerne have det på skrift, siger jeg. Prisen på oprettelsen for begge typer af kunder, så jeg kan finde ud af, hvordan vi kommer videre. Han spørger, om han bare skal annulere oprettelsen. Jeg siger, at jeg afventer en mail fra ham om priseen. Han gør mig opmærksom på, at han har travlt, og at det kan tage noget tid. Det er fint, siger jeg. Han svarer, at det først kan blive næste uge, og om jeg stadig er interesseret i at vente. JA! siger jeg. Han bliver ved. Han synes, at jeg skal ringe til deres kundeservice for at høre om priserne, og at jeg vil kunne få et hurtigere svar den vej. Hør her, siger jeg. Helt seriøst. Jeg har igennem jeres kundeservice fået at vide, at det er gratis at oprette kontoen, og at det kun er formanden og kassereren, der skal møde op i banken for at oprette kontoen. De er jo tydeligvis ikke enige om proceduren, og jeg insisterer på et skriftligt svar fra ham. Jeg nævner, at jeg gerne vil skrive om min oplevelse på min blog og oplyse andre om priser, så man kan lære noget af hele proceduren, og han svarer, at han lige finder ud af det og ringer tilbage.

Er jeg for meget? Jeg følte et øjeblik, at jeg gik for meget til den ved at nævne bloggen, men i bund og grund handler det jo bare om, at jeg gerne vil forstå, hvad det er, der foregår. Og jeg synes faktisk, at jeg ville være ærlig over for ham, fordi han ikke kunne forstå, at jeg ville have det på skrift. Jeg må ærligt sige, at jeg har vænnet mig til at få dokumenteret handlinger, jeg er utilfreds med. Jeg KAN ikke bare være ligeglad og acceptere den behandling, jeg fik. Jeg VIL forstå det. Og jeg har igennem tiden lært, at du ikke kan bruge en henvisning til mundtlige informationer til noget. Ligesom jeg ikke kunne bruge min første telefonsamtale med kundeservice til noget, hvor jeg fik at vide, at det ikke koster noget at oprette foreningen.

Jeg var i dårligt humør i går. Jeg vidste, at jeg nok skulle finde ud af det. Så længe jeg ikke gør noget forkert, ik? Jeg vil virkelig gerne være så åben omkring det hele, som jeg kan. Jeg tør ikke andet. Jeg er lidt skræmt. Det hele føles så skrøbeligt, når helt basale processer giver mig problemer. Udfordringer skal jeg nok klare. Jeg vil gerne lære noget. Blive klog på det hele, processen. Jeg finder styrken hurtigt frem, for jeg ved, at det bare er et spørgsmål om tid. Ja, sådan er det, når man ikke bare sidder på kontoret i styrelsen og kan frasige sig typer af opgaver. Man er nødt til at tage hele skidtet også, når man er alene om det. Og det er fint! Jeg mener det. Jeg har selv valgt det her, og jeg elsker min frihed, og jeg ved, den koster mig noget på andre fronter. Jeg er villig til det.

Jeg har også tænkt på, om jeg bare fra starten af skulle betale de skide penge, det koster at oprette foreningen. Nej, jeg synes det er dumt. Det gav bare ikke mening for mig, når en anden bank ville gøre det gratis, så selvfølgelig valgte jeg den vej. At der så var store sten og grus på vejen, flere udfletninger end sammenfletninger, kunne jeg kun finde ud af ved at træffe et valg. Og det er det vigtigste nogle gange. At kunne tage en beslutning og komme videre. Jeg kunne sagtens betale de penge fra min egen lomme, men når jeg ved, at jeg kommer til at tjene mindre på projektet end min nuværende situation hos en a-kasse, så synes jeg, at det var rimeligt at bruge fornuften.

Og det gjorde jeg også i går. Ja, bruge fornuften :-P. Jeg var jo lidt flad, og da vi havde puttet alle rollingerne, spurgte jeg Uffe, om ikke han havde lyst til en snasket brownie – ja, som sådan en brownie jo skal være. En beskidt af slagsen, men ren nok til at redde de beskidte neuroner :-D. Ja, det var liiige dét, de havde brug for. Han kunne vælge at være uenig med mig (:-P), men jublede selvfølgelig. Mmm mørk chokolade. Bare tanken fik mig straks i bedre humør. Spildte ingen tid. Tog den første opskrift på Googlelisten efter mine magiske søgeord (lækker tung brownie :-P), dividerede alle ingredienserne med 2,5, fordi vi kun havde 100 g chokolade i skuffen. Sprang piskning i to minutter over og rørte bare det hele i hånden og hældte den lille portion af bombedej i et lille fad. Og ved I hvad? Så skal den heller ikke bage i lige så lang tid – genialt! :-P. Mm. Jeg fortryder det ikke et sekund. Heller ikke at jeg fik pisket flødeskum til, fik vingummier ved siden af og skyllede det hele ned med en cafe latte. Et øjebliks lykke. Det hjalp. Allermest tak for Uffe.

Og hvordan kommer jeg videre? En sød følger på Instagram har givet mig et tip om at kontakte Arbejdernes Landsbank. De skulle ordne det hele via mails, man behøver ikke at være kunde, og så skulle det kun koste 300 kr. Er der ikke håb derude? 😉

3 kommentarer

 • anette elming nielsen

  Sikke en omgang. Det virker helt i skoven.Håber alt løser sig.Knus til dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Øv en dårlig behandling. Jeg kan nu godt lide, at du både skriver om op- og nedture.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   Ja, og det blev endnu værre med den mail,jeg fik fra dem, men alt er nu ved at gå i den rigtige retning :-D. Tak Ida 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift: Bedste pølsehornsdej - med danskvand i :-)