Jeg skal være båltaler - hvordan "brænder" jeg igennem? :-)

Der er gave-ønsker, moaar! (heldigvis billige gaver :-D)

Eid fødselsdags gaver

Én dag til at jeg skal holde båltale, og jeg er indtil videre ikke nervøs, men jeg ved, at det kommer – lige inden jeg skal stå der, men det tænker jeg ikke på lige nu :-D. Jeg føler mig lettet, fordi jeg endelig har kunnet sende kontonummeret på foreningen til ministeriet, så de 283.000 kr. forhåbentlig snart kan ryge ind på kontoen. Jeg tør virkelig ikke at håbe for meget, for jeg synes, at der er dukket alt for mange uventede udfordringer op, så jeg er fuldstændig indstillet på, at ministeriet af en eller anden mærkelig grund fortæller mig, at de ikke vil eller kan give mig pengene alligevel. Må Gud forbyde det! :-).

Jeg glæder mig til at få overstået båltalen for få timer efter dét, når jeg har fået lagt hovedet på puden, og vi lige springer natten over, så er et lørdag, og altså den sidste dag i Ramadanmåneden, og jeg bliver nødt til at få styr på vores årlige Eid-småkagebagningstradition for børnenes nevøer og niecer (startede sidste år :-P). Der skal pyntes lidt mere op, og jeg skal have helt styr på fordelingen af alle gaverne og det tøj, ungerne skal have på. Vi er en alt for stor familie med cirka 14-15 børnebørn, hvoraf de cirka 9 bor her i Aarhus (:-P), og bortset fra de to ældste, så plejer vi at købe en gave til omkring 100 kr til de yngre i flokken. De to store får nemlig penge. De helt små får faktisk ikke altid en gave, og jeg synes virkelig ikke, at man skal kvæle børnene i alt for mange gaver. Der var engang, hvor vi kun gav små slikposer, og det var seriøst den bedste gave, de kunne tænke sig. Det vigtigste er at samles som familie, besøge hinanden og hygge sig, og det er jo i sidste ende dét, de husker (håber jeg :-D). Vi er dog også begyndt på at give gaver, for det passer alligevel med at de lige mangler et eller andet småt, og jeg har faktisk købt alt det på collagen, som ligger i prislejet 50-150 kr. (undtagen Brio-lokomotiv med batteri til 250 kr., som børnene har ønsket sig). Og det er selvfølgelig også til nevøer og niecer – ikke “kun” vores egne børn, haha.

Venner, det er jo sommerferie, og i den anledning er det så oplagt med legetøj til udendørs aktiviteter som stangtennis (jeg glæder mig selv til det! :-D), stigegolf (haha, igen til mig selv!) og for eksempel sæbebobler i en lidt mere avanceret og doven version. Hvis nu vi skulle være så uheldige med LIDT regnvejr henover den varme hede sommer, så er Kalaha og LEGO altid noget, man kan hygge sig med indenfor. Jeg vil stærkt anbefale butikken Buddy, som ligger i Viby Centret og Veri Centret her i Aarhus, men tjek på siden for andre byer. Jeg har fundet ud af, at jeg foretrækker denne butik frem for Fætter BR, fordi de simpelthen har alt muligt i andre kvaliteter, som jeg husker fra vores barndom, og som man ikke rigtigt ser i Fætter BR. Nu kom jeg lige i tanker om en anden rigtig fed butik, Askeladen på Gammel Munkegade i byen, som også er rigtig hyggelig med en masse fint trælegetøj, som man ikke finder i for eksempel Fætter BR. De har også garn og en masse strik-ting ;-).

Men ja, har du endnu ikke købt gaver til Eid eller fødselsdag, hvis nogen også skulle ramme ind i sådan én i weekenden, så håber jeg, at du kan blive lidt inspireret af vores gaver, og lov nu ikke at sige noget til vores børn! :-P. Åh, jeg glæder mig til på søndag – nå ja, det er altså dér, at tyrkerkredsen holder Eid/Bayram, og jeg det er jo ikke sikkert, at vi alle ender med at holde samme dag. Tyrkerne er bare meget sikre på, at nymånen kan ses på lørdag. Det er bare så irriterende, at man hvert år skal risikere at holde festen på forskellige dage. Hvad gør I egentlig? Søndag eller venter I?

Oversigt over alle gaver

 1. Bold – man kan altid bruge en ekstra bold 🙂 60,- / Buddy
 2. BRIO Rød lokomotiv 249,95,- / Buddy
 3. Sjippetov, som er lidt tung i det, og nemmere at sjippe med 59,95,- / Buddy
 4. Stangtennis 150,00,- / Buddy
 5. Hulahop-ring med vand i, så den er lidt tungere end normalt 69,95,- / Buddy
 6. Gazilion Premium Bobbles 99,95 (mener jeg, kan ikke finde bonnen :-D)/ Kvickly
 7. Jumbo catch ball 39,- / Kvicly
 8. Stigegolf 149,95,- / Buddy
 9. Brandvæsenets startsæt 99,95,- / Buddy (kan se at den koster 79,- i Toys”R”Us)
 10. Diabolo, haha anede ikke, at det hed dét 50,- / Buddy
 11. Magnetstyret lyssignal 99,95 / Buddy
 12. Kalaha / 99,95,- / Buddy (billedet er fra nettet, kan ikke huske, hvordan den ser ud i butikken, og den er jo pakket ind, så kan ikke se det :-D)

Som I kan se, har Buddy det hele, hehe. Nå ja! Der er jo også den lille dims, fitnesspinner, som jeg troede Munira sagde, da jeg hørte det første gang :-D. Fidget Spinner, og som åbenbart er blevet meget populært blandt børnehavebørn og skolebørn. Den kom ikke lige med på listen, da det er min søster, der står for at købe den til ungerne, hehe.

 

8 kommentarer

 • Safiyah

  Her venter vi må nymånen bliver set/ikke set, men Eid mubarak til dig på søndag <3

  Min søn er kun 2år, så han fik en gave sidste år (træ traktor med mand) og for en gave i år (træ garage med bil), da han endnu ikk forstår Eid og jeg først rigtig begynder gøre noget ud af det til næste år 🙂 og da jeg er konvetit/revatit er der ingen andre i min familie der holder Eid og min mand's familie er ikke bosat i Danmark desværre, så der ingen der Skal købes gaver til eller lave kager med herhjemme , men fejre Eid skal vi nok få gjord af ligevel 😬

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   Mange tak Safiyah, og rigtig god Eid til dig også (håber det bliver på søndag! :-)) <3
   Synes heller ikke, at man behøver at give en gave, når de er så små – som du siger, fatter de jo ikke rigtig noget. Dengang vi boede i København og heller ikke havde familien tæt på, prøvede vi at arrangere noget med vores andre venner, som også er gift med en konvertit, og ikke har familien til Eid. Vi lånte et lille selskabslokale, pyntede lidt op og endte faktisk med at spise rugbrødsmadder, haha. Det var vildt hyggeligt, og gav alligevel lidt stemning. Nu er din søn lille, men det, jeg gjorde med Munira, der dengang var 4-5 år, var at bage "sammen" og delte Eid-småkager ud til naboerne i hele blokken. Det kan jeg huske, at hun var helt vild med. Og hvis I bor tæt på os, står vores dør i hvert fald åbent til et Eid-besøg! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sumayyah

  Altså Toys R Us….. ikke buddy

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sumayyah

  ….og forresten så fandt jeg ud af at hvis man finder en vare på deres webshop billigere end den står til i butikken, så laver man bare et screenshot af varen og viser ved kassen, så får du den til netprisen. Fandt lego friends til 449kr men på nettet havde jeg set den til 279kr på deres hjemmeside. Det kan pænt meget godt betale sig at søge lidt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   Det er rigtigt det med prisgaranti, men jeg vidste ikke, at Toy R Us er med på den. Jeg ved nemlig, at El-giganten har prisgaranti, og som du siger, kan det virkelig godt betale sig at søge lidt på netpriserne – især med dyrere produkter 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sumayyah

  Eid mubarak når du kommer dertil 💜
  Vil lige sige at den der tlf reprationsbutik ved aiden af buddy i Viby centret har fidget spinnere til halv pris og buddy har dem til en 20er
  Lidt mere buddy reklame 😁

  Mht eid så venter vi på info. Den evige ramadhan/eid battle 😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   Tusind tak Sumayyah <3 Jeg så dem faktisk også! 😀 Jeg har ikke helt forstand på dem, men de skulle helst være selvlysende eller med lys i, så jeg tænkte at de ikke kunne bruges, fordi deres var helt standard. 20 kr i Buddy!? Det så jeg ikke noget om – det var da billigt. Ahmen jeg er seriøst blevet fan af Buddy, selvom vi vist ikke har brug for mere legetøj foreløbigt, haha!
   Åh, håber det bliver søndag for alle! Rigtig god Eid til dig, også 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg skal være båltaler - hvordan "brænder" jeg igennem? :-)