Den (u)begrundede frygt og mere moden på tre dage

Salatsnedker – og to beviser på, at talent ikke er medfødt, men altid kan udvikles :-D

Salatsnedker Ditte

Jeg fik denne fine bog ind ad døren forleden, og jeg har glædet mig til at bladre den igennem og savle over spændende salater og kigge på flotte billeder af råvarer og salater – eller skal vi kalde det kunstværker, hehe, som jeg ved, Ditte fra The Food Club mestrer på sin helt egen måde. I ved det jo, jeg elsker Ditte, og hun har en særlig plads i mit hjerte, fordi hun var så imødekommende, dengang jeg spurgte hende, om hun ville være med til at samle penge ind til krigsramte børn. Hun er udover at være helt nede på jorden også smuk, vildt dygtig til at lave mad, style den og fotografere den. Det var også derfor, hun var én af de første, jeg spurgte i forhold til velgørenhedseventet, for jeg vidste, at hvis jeg kunne få hende med, så kunne det kun blive en succes. Og det blev det jo :-D.

Jeg husker, at hun til sin bogreception på hendes bog “Mit Grønne Køkken” fortalte, hvor dårlig hun har været til at tage billeder, da hun startede på sin blog The Food Club, og at hun bare havde udviklet sig stille og roligt. Det lød i mine ører urealistisk, sådan som hun styrer stylingsshowet i dag, at hun ikke altid har haft evnen til det fra fødslen, og haft et talent, som man jo siger det, og som egentlig er meget misvisende. Jeg har lige været inde og finde et af hendes ældre indlæg, og prøv da lige at sammenligne hendes indlæg om Eton mess eller lækker tomattapanade med det her indlæg med de fineste billeder i forbindelse med den workhop, hun holder i Marrakech 30. september 2017 og ellers bare resten af den vildt fotogene hjemmeside. Pissst, jeg tror måske, de har få pladser tilbage, hvis overhovedet nogen, og de har sat det fedeste program sammen til workshoppen, så skynd dig lige, hvis du skal med. Jeg vil også!! (tudefjæs) :’-(. Tilbage til talentet. Nu er det jo absolut ikke ondt ment – det ved I jo godt, i hvert fald dem af jer, som kender mig (:-D) – og jeg gør heller på ingen måde grin af hendes tidligere “amatør”-billeder, men det er da vildt sjovt at se, hvordan billederne og altså hende selv har udviklet sig igennem tiden. Nej, jeg kune da aldrig finde på at være så led, åndssvag og uforskammet, når jeg har fået foræret hendes nye baby Salatsnedker (haha, tænkt hvis man bare kunne give sine babyer væk på samme måde :-D).

Men er det ikke fedt at se, hvordan man tydeligvis kan blive bedre til noget? At det er noget vrøvl og fis, at talent er medfødt :-). Åh, hvor jeg trøster mig selv, hehe. Det er bare så motiverende at se, hvordan et talent kan udvikles, for det ER da et talent, hun har. Det giver én så meget håb, uden at jeg vil få det til at lyde som om, at hun har været helt tåbelig dårligt til det før, men hvor er det fedt at se, hvordan man igennem tid og øvelser kan udvikle sig indenfor dét, man arbejder med. Hvad siger I? Måske kan jeg stadig nå at blive et Flying Superkid, karatemester eller.. øhh, jeg ved ikke, hvad jeg vil være? HAHA!

Det var nu Dittes nye bog, Salatsnedker, det her indlæg mest skulle handle om :-D. Først tænkte jeg “snedker”? Jo, kunne godt se, hvad hun mente med det, men jeg tænkte, at der nok var en dybere mening med lige præcist dét ordvalg, for det er lidt sjældent, at man forbinder salat med de mere maskuline snedkerier. Ordspillet mindede mig endda om noget tyrkisk, måske fordi jeg allermest har kendskab til værksteder og snedkerier igennem den tyrkiske del af min barndom via besøg og TV :-). Men det er jo, fordi hun sammenligner sig med sin far, der var vildt passioneret omkring sit møbelsnedkeri, og som hun beundrede ham for – hans kærlighed for træ, og som hun trækker fælles linier ind over, bare med hendes passion for salat. Hendes eget salatsnedkeri. Hun har selv skrevet det meget mere rørende i bogen, og man forstår virkelig, hvor meget bogen betyder for hende, og hvordan hendes passion for salat skinner igennem. Jeg siger jo, at det er et stykke kunstværk ;-).

Du vil nok vide, at jeg selv elsker grøntsager, og selvom jeg ikke er helt vegetar, så er jeg en slags halv-vegetar. Jeg bryder mig ikke om at spise dyr, der ikke har haft særlig gode livsvilkår, og vi spiser derfor ikke så tit kød. Jeg synes selv, at jeg er god til at fremtrylle retter ud af bønner, kikærter og grøntsager, og egentlig er svitsede grøntsager bare noget af det bedste, når det er af god råvarekvalitet. Se, jeg ved så nok ikke helt, hvornår jeg vil kalde det ene for en vegetarret eller en salat, for man kan synes, at en salat “bare” er et tilbehør, hvor jeg sagtens kan spise mig mæt i det – nok ikke Uffe :-P.

Dittes bog indeholder så lige, hvad jeg kunne tænke mig, for den viser nemlig, at salat er meget mere end den klassiske salat, vi kender med tomat, salat og agurk. Hendes bog er lige min smag, og jeg tænker lidt, at hun har “stjålet” alle mine ideer til lækre salater, uden at hun har været klar over det selfølgelig. Fint fint! Så behøver jeg ikke at tænke mere over, om jeg en dag også skal lave sådan en grøn bog :-D. Tak for at tage mine bekymringer, Ditte, haha. Budene og variation i hendes bog er ret stor, hvor hun viser, hvordan man kan blande forskellige typer af grøntsager, nødder og bønner sammen (elementer) for at give salaten den rigtige tekstur og udseende. Det betyder bare meget for både smagen og udseendet, at man ikke glemmer at pifte den op med for eksempel smukke saltede mandler, friske krydderurter og sure/søde dressinger. Og altså, jeg ved bare, at jeg aldrig går galt i byen med bagte/grillede gulerødder, rødløg og hvidløg :-D. Det kan virkelig bare komme i alt.

Det var en hektisk dag i går, hvor jeg sådan lidt fandt ud af, at jeg skulle nå et møde hos Dansk Supermarked samme dag, som jeg også skule lave aftensmaden klar i god tid, fordi Uffe havde inviteret sit team hjem til aftensmad. Skal nok fortælle mere om samarbejdet med Dansk Supermarked, men kort sagt, så er det deres VRS-tøj, jeg skal gå i og gøre lidt reklame for her på bloggen ;-). Det sted ude på Rosbjergvej er jo kæmpestort!
Ud over mine lækre grøntsagstærter, vidste jeg jo selvfølgelig, at jeg skulle teste én af Dittes salater, så da jeg bladrede bogen igennem og så noget med nogle brombær, var jeg ikke det mindste i tvivl om, hvad det skulle blive til med alle de brombær, vi har i haven :-D. Jeg havde nok aldrig selv tænkt på brombær-kombien med grov bulgur, mynte, bagte rødløg og gulerødder, citronsaft med brombær, men med helt modne brombær ville intet gå galt. Desværre fik jeg kun en lille smagsprøve af den, for al maden var jo til Uffe og hans team, men jeg har fået fortalt af Uffe, at de var vilde med salaten, og med alle de brombær, vi har, kan det nemt blive til en omgang mere ;-).

Jeg glæder mig til at opdage endnu flere nye kombinationer af lækre råvarer, som kan fremtrylles til en lækker mættende salat. Hermed klar anbefaling af Dittes nye baby ;-). Jeg har fundet den igennem Saxo, hvor du kan få Salatsnedker (reklamelink) til en god pris ;-). Og til jer, der spurgte til opskriften på brombær-bulgur-salaten, tror jeg, I kan se lidt af den på billedet nedenfor – men synes bare, at I skal købe bogen :-D.

Rigtig god weekend til jer 🙂

salatsnedker

3 kommentarer

  • anette

    Den bog må man da vist eje.Og Salatsnedker er et vildt godt navn.Sådan lidt groft, så også mændene måske lader sig friste.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sødeste Esra, Du rører mig dybt. TUSIND TAK for alle dine søde og kærlige ord. Jeg er så glad for du kan lide min nye bog. TAK.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den (u)begrundede frygt og mere moden på tre dage