Lad os varme op, venner - alle hænder og alle ben - de 10 legestuer på 10 plejehjem

Vi finder os selv igennem fællesskab – når de små ting er de store ting

trinbræt i Brabrand

sponsoreret af Spar Nord – Det er jo ikke, fordi jeg ikke har nok at se til, og jeg var da også i tvivl, om jeg virkelig skulle takke ja til dette tilbud, for I ved det, venner, jeg er i forvejen ved at drukne i legestueprojektet på plejehjem, som jeg har annonceret her for nyligt, men jeg kunne simpelthen ikke lade være med at modtage 10.000 kr. fra Spar Nord, som jeg måtte bruge på et lokalt event til at styrke det lokale fællesskab og sammenhængskraft.

I forvejen føler jeg mig ofte hæmmet fysisk, fordi jeg ikke kan være alle steder og gøre alt det, jeg kan mærke, jeg brænder for, for jeg ved, at det jeg allermest brænder for og VIL prioritere inderst inde er at være der for børnene og familien. Men det er ikke det lukkede og egoistiske fællesskab, jeg ønsker. Dét kan jeg også mærke. Jeg synes, at det er så fedt, at jeg selv kan vælge, hvad jeg vil bruge tiden på, og udover etablering af legestuerne på de 10 plejehjem her i Aarhus, har jeg på det sidste arbejdet på at stable et event på benene sammen med et stærkt team.
For nogle måneder siden blev jeg opfordret til at stille op til Brabrand Årslev Fællesråd (BAAF). I ved, alle områder har et lokalt fællesråd, som arbejder friviligt på at påvirke de beslutninger, der bliver taget i ens lokalområde. Og jeg kan love jer for at medlemmerne i BAAF består af stærke og dybt engagerede borgere, som bruger rigtig meget af deres fritid på at udnytte alle muligheder for at gøre lokalområdet endnu mere attraktivt og for samle det. Allerede efter mit første møde med dem var jeg helt påvirket af både den behagelige stemning med de virkelig søde mennesker og store engegement for at gøre noget. Jeg skød løs med ideer og kunne bare mærke, hvordan de fik mig til at blive grebet af noget. De var fulde af ideer til, hvordan der kunne sikres bedre og mere sikker skolevej for vores børn, muligheder for at gøre lokalområdet endnu mere attraktivt via forskellige events, skabe bedre stier og veje og aflaste trafikken, og hvordan vi kunne styrke hele den kulturelle sammenhængskraft i Brabrand og Årslev og gøre det lokale område mere fedt.
Ved I hvorfor det her er så vigtigt? Hvis vi som borgere tager større ansvar og blander os i, hvordan vi vil indrette vores by, føles den også mere tryg og hyggelig. Fuldstændigt som når vi indretter vores eget hjem eller passer på ikke at svine forhaven til eller køre for hurtigt på vores lille sidevej, fordi vi vil passe på vores egne og naboer børn. Pludselig kommer vi tættere på hinanden og får sværere ved at være onde over for hinanden. Det bliver nemmere at hilse på hinanden og sende et smil afsted, og mere logisk at sænke farten på vej ned ad Hejredalsvej eller tage ekstra hensyn til alle typer af beboere. Fællesskabet inspirerer, og vi får mere lyst til at gøre noget for hinanden. Fællesskabet påvirker vores identitet, og er nærmest med til at definere den. Jeg er sikker på, at det er igennem fællesskabet, at vi finder os selv. Fællesskabet er med til at præge vores identitet, og uden den er der ingen identitet. Jeg er tæt på et Svend Brinkmans-citat  :-D: “Mister vi fællesskabet, mister vi os selv” :-D. Vi kan ikke undvære os selv, og derfor kan vi heller ikke undvære fællesskabet.

Og da Spar Nord så “bankede” på min virtuelle dør, fordi de gerne vil opfordre folk til at styrke sammenhængskraften og det lokale fælleskab igennem deres kampagne “De små ting”, hvor de hvert år uddeler mere end 50 mio. kroner til 750 små og store initiativer – tjek her for at se, hvilke initiativer, de har støttet, og SØG selv i deres pulje! De har fokus på, at hvis noget føles vigtigt for én, så er det vigtigt – sådan meget simpelt, ik? Alle har mulighed for at søge 10.000 kr. til støtte til lokale initiativer ved at uploade en kort video, og de trækker en vinder hver måned.

Det er de her “små ting”, som betyder meget for os, som vi skal værne om og værdsætte, og da de spurgte mig, om jeg kunne bruge 10.000 kr. til et lokalt event, der samler folk om noget, som jeg synes er vigtigt, tænkte jeg med det samme på alle de ideer, jeg havde hørt igennem Brabrand Årslev Fællesråd. Jeg vidste nemlig, at der var en arbejdsgruppe bestående af lokale ildsjæle, medlemmer fra fællesrådet og Erhvervsforeningen, som kæmper ihærdigt på at få toget, der alligevel kører igennem Brabrand, til at standse og tage passagerer med. Vi havde gået og drømt om en slags event, hvor vi kunne samle de lokale i Brabrand til at komme og vise deres opbakning til et trinbræt i Brabrand, til hygge, samvær og fællesskab. Ideen om et trinbræt er genial, fordi man vil kunne komme til Aarhus C på 6 minutter fra Brabrand, aflaste den trafikerede Silkeborgvej og gøre den mere sikker og tryg for skolebørnene, gøre Brabrand mere attraktiv and you name it! Jeg er relativ ny i arbejdsgruppen, men er blevet mere og mere grebet af arbejdsgruppens iver og engagement. Vi har holdt nogle møder i gruppen på det sidste, og jeg er simpelthen helt oppe at køre over, hvordan en flok frivillige, der virkelig brænder for deres drømme kan danne et så stærkt team og få gjort tanke til handling. Hvordan vi kan gøre brug af vores faglige kompetencer og supplere hinanden om et godt formål.

KOM derfor i morgen (lørdag) d. 28. oktober kl. 14 på Jernbanevej 2 ved krydset mellem J.P Larsens Vej og Truevej (ved broen) og vis din støtte. Vi har sørget for en food truck, som laver dampende lækker suppe, en kaffevogn med nyristet kaffe, og vi har fået vores lokale Guldbager til at give til den søde tand OG den lokale Rema1000 til at slukke tørsten. Jeg har selvfølgelig fået min svoger, der ejer Deletrykkeriet, til at trykke gratis flyers, som vi har delt ud til hele Brabrand – næsten :-D. Jeg er simpelthen så stolt over at bo i et område, hvor lokale kræfter kan være med til at skabe et stærkt fællesskab, og hvordan vi kan inspirere hinanden til at gøre dét, vi synes er vigtigt.

Vi har oprettet en side på Facebook, der hedder “Brabrand på skinner”, så gå endelig ind og like siden, hvis du vil følge med i hele virkeliggørelsen af drømmen (forhåbentligt!), og så er der selvfølgelig selve begivenheden på Facebook, som hedder “Braband på skinner: Støtte-event for trinbræt i Brabrand nu”. Der er allerede knap 400 interesserede og 90 deltagende, som jeg glæder mig til at byde velkommen. Kryds fingre for tørvejr 🙂

brabrand-pa_-skinner_flyer_3-1

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad os varme op, venner - alle hænder og alle ben - de 10 legestuer på 10 plejehjem