Hjemmelavet yoghurt

Hjemmelavet lakridsyoghurt

Jeg må lige dele min begejstring hurtigt. Har rigtig travlt med forberedelserne til på lørdag, hvor du kan møde alle de seje bloggere, men måtte simpelthen lige dele denne “opfindelse” med jer, mens Isak sover :-). Lakrids by Johan Bülow har været så søde at sponsore lakrids til bagningen til på lørdag, og jeg modtog sidste uge kassen med små poser lakridsmandler, som skal i goodie baggen.

Og ja, hvad lå der også lige i kassen? Rålakridspulver til mig.. en lille gave :-). Lige den aften skulle jeg til at lave yoghurt efter opskriften her og fik pludselig ideen om at lave lakridsyoghurt! Det eneste jeg gjorde var at blande 1,5 tsk. rålakridspulver i starteren og blandede det lige med lidt af den lune mælk, så det var nemmere at røre i resten af mælken.
Jeg plejer at lave yoghurt om aftenen inden jeg skal sove og lader det stå til gæring på køkkenbordet til dagen efter. Når jeg så står op om morgenen, stiller jeg gryden i køleskabet. Og jeg kan godt sige jer, at jeg var meget spændt på at se, om det overhovedet blev til noget, og om smagen af lakridsen ville være god.
Jeg fik noget helt fast yoghurt og det smager himmelsk! Smagen af den milde lakrids med eftersmagen af noget sødt sammen med blåbær passer bare så godt sammen!

hjemmelavet lakridsyoghurt

 

4 kommentarer

 • Fahriye FG

  Nørder! 🙂 Hvor er du dejlig kreativ Esracim 🙂 Det lyder supergodt! Håber jeg en dag får tid til at prøve det..

  Nyder at følge med her – keep on the good work!

  De bedste hilsener
  FG

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Ja, lidt farmaceutviden skal jo på banen :-). Kom, så skal jeg nok fortælle mere om nitrogenforbindelsen 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ayse

  Jeg beundrer dig og dine fine ideer:) velbekomme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Jeg beundrer også dig :-). Må spise lidt mere lakridsyoghurt. Jeg tænkte faktisk på, om der eventuelt kunne dannes farlige stoffer, når lakridspulveret er med i gæringsprocessen. Er det ikke en nitrogenforbindelse? 😀 Ayse, det må du kunne svare på.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet yoghurt