Del og det vil blive til mere ..

GENBRUG pulpen (frugtkødet) fra juicepresningen til lækre vegetarbøffer

Jeg elsker tanken om GENBRUG, selvom jeg er lidt dårlig til det, hvad angår tøj – men jeg arbejder på det! 🙂 Jeg synes tit, at genbrugsbutikker har den samme lugt – nemlig denne her… ja, kan man overhovedet beskrive det :-S? Jeg synes bare, at det er fedt, at være bevidst om sit forbrug af bl.a. mad og tøj, som jo er noget af det, mange bruger mange penge på :-D. Jeg er begyndt at blive ekstra bevidst, nu hvor jeg er faldet ned på dagpengesats – ja… livet er hårdt og uretfærdigt :-P. I forhold til tøj har jeg for nyligt set et ret fedt koncept, som jeg har tænkt mig at undersøge nærmere i det nye år.

Jeg skal nok skrive mere om det, men kort så er det Dansk Flygtningehjælp, som har startet konceptet CHARE, hvor man betaler 159 kr, om måneden – til gengæld kan man låne lækkert designtøj for 20-30 kr. pr. styk i op til 14 dage. Hmm, ja og hvorfor designtøj? Det skal jeg nok skrive om de næste par dage, men læs selv mere om CHARE her.

Jeg har tænkt mig at lave en kategori, der hedder GENBRUG, hvor jeg fremover gemmer alt det her med madrester og ting fra genbrug – altså i forhold til, hvordan man kan udnytte ting og lære at genbruge og være mere bevidst omkring vores forbrug og hensynet til miljøet. Nu må vi se, hvordan det går… Må ærligt indrømme at mange af de gode ideer jeg har om alt muligt, ikke altid når særligt langt, når man har børn og skal alt muligt. Især her i ferien har jeg slet ikke haft tid til at tænde computeren, da det bare har været familietid og ferietid :-).

Jamen da tilbage til de gulerods-pulp-deller. Hvor var de bare GODE! Uffe var totalt overrasket og kunne ikke tro på, at jeg kunne genbruge pulpen – i hvert fald ikke til noget lækkert :-). Det var vores aftensmad dagen efter jeg havde presset gulerodssaft med vores berømte juicepresser fra Aldi, som jeg har skrevet om her. Jeg kunne aldrig finde på at smide pulpen (kødet fra gulerødderne) ud en anden gang, og andre gange har jeg faktisk puttet det i en frysepose og trykket det fladt og ind i fryseren!

pulp grøntsagdeller genbrug

Nu blandede jeg bare det i, jeg havde derhjemme, men der er nærmest ingen begrænsning på, hvad der ellers kan komme i – jeg tænker forårsløg, revet squash, ost…

Her er hvad jeg lige havde:

Pulp fra ca. 500 gram gulerødder (skal så også skrælles)
3 æg
1 spsk mel (kan sagtens undværes)
1 fed hvidløg
1 stort revet løg eller finthakket
1 tsk spidskommen
1,5 tsk peber
1,5 tsk salt
1 tsk ingefær
1 tsk koriander
1 tsk chiliflager

Bland det hele med en ske og form nogle flade bøffer. Jeg kan bedst lide dem flade, da de smager af mere på den måde, og man ikke bliver træt af at smage pulpen. Steg begge sider til de er gyldne, og så er det bare det!

SÅ lækkert! 😉

Jeg er nomineret til Børn i Byens pris som “Bedste blog”. Klik herunder og stem på 2verdener inden 10. oktober 2015, hvis du synes, jeg skal vinde 🙂

2.6

Du kan følge mig på Instagram på @2verdener og min nye private profil @esra.ap
Like min Facebook-side her.
Følg mig på Bloglovin? her, så du kan få en mail, når der er nyt på bloggen ?

[soliloquy id=”1205″]

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Del og det vil blive til mere ..