Hjælp de trængende i en kold tid - risengrød på søndag kl. 13-16 på Blågårds Plads :-)

Del og det vil blive til mere ..

Jeg kan slet ikke komme over vores risengrøds-event i søndags. Hvor var det bare fedt! Først lidt ømme skuldre, stadig følelsen af at være høj og så alt oprydning – MEN nu tager jeg mig lige lidt sammen til at skrive om det. Som svigermor plejer at sige – heldigvis løber tingene jo ingen vegne, altså i forhold til oprydning :-D.

Jeg er så taknemmelig for alle jeres søde ord på Facebook, og jeg kan kun svømme af glæde, når jeg får beskeder med, at jeg er med til at inspirere. På facebook skrev én: “Du gør det, som vi alle går og tænker på at gøre, men som vi af en mærkelig grund bare ikke får gjort”.
Det er jo lige dét. For der er jo rigtig mange mennesker, der gerne vil gøre noget godt, og vi ved jo alle, hvor lidt der skal til nogle gange for at få et smil frem på læben på hinanden – men vi gør det ikke.. Det ord jeg mest har hørt på det sidste er “overskudsagtigt”, og alle dem der fik risengrøden og hørte at det var gratis sagde det samme. Jeg kan faktisk ikke lide ord.. Åh vi har så travlt allesammen, travlt med arbejdet, travlt med familien og travlt med alt muligt og ja sådan er det. Men hvis vi hver især en sjælden gang havde tiden eller prioriterede at gøre noget for andre og sprede lidt glæde… ja, så ville det betyde noget.

Hvorfor gjorde jeg det? For min egen skyld? Spørger du Soulaima Gourani vil hun sige, at man hjælper andre for at hjælpe sig selv. Spørger du Martin Thorborg vil han sige, at man ikke gør noget for andre uden at forvente noget selv. Jeg synes virkelig, at det er ærgerligt, at man skal have det livssyn – selvfølgelig forventer man nok noget, men ikke nødvendigvis for sig selv. Mit livssyn siger mig faktisk, at jeg skal gøre noget for andre uden at forvente noget for mig selv – og ja, jeg ved godt at det er svært, men det er vel et godt sted at arbejde sig hen imod? Og der behøver vel ikke at være en bagtanke med alt det gode, vi gør over for andre andet end at skabe bedre stemning her i livet.

Hvad folk mest sagde:

Gratis?
Hvilken organisation er I fra?
Ej, helt ærligt. Hvilken forening ER I fra?
Hvorfor gør I det her?
Hvem er I?
Det er da ikke rigtigt.
Sådan!
Hvor er det overskudsagtigt.
Må jeg også tage noget med hjem?

Og jeg kan da blive ved. Er det ikke bare tankevækkende? Især det med hvilken forening, vi var fra. I dagens Danmark er vi slet ikke vant til at helt private mennesker gør noget for hinanden? Sådan bare for at gøre noget godt for hinanden og skabe god stemning. Jeg har hørt en argumentation om at staten jo tager sig af de hjemløse igennem vores skatter, så hvorfor skulle man OGSÅ gøre noget? Hvor er det en klam tanke. Jeg håber i hvert fald ikke, at den er særligt udbredt.

Jeg håber, at vi for mange af de mennesker der gik forbi, formåede at standse det evigt tikkende ur et sekund – at deres begejstring ikke kun hvilede på deres tunger i det øjeblik, de stoppede op, men at den satte lidt støv af “eftertænksomhed” på skiven, ogat  den kan smitte lidt af hver gang det tikker videre.

Det var så fedt at opleve, hvordan det hele gik op i en højere enhed i sidste øjeblik. Vi havde ikke rigtigt tænkt på service og ville bare selv købe. Det gik dog op for mig, at sådan noget plastikservice alligevel kostede noget, og jeg ringede hurtigt til caféen Wulff & Konstali (en af mine yndlingscaféer) for at høre, om de ville støtte med kopper og skeer. Mine høje tanker om dem var helt rigtige, og de ville hjertens gerne støtte så godt et formål. Da jeg sagde, at jeg nok skulle rose dem over for alle, sagde ham i telefonen, at det jo ikke var derfor de hjalp, og at det var så dejligt, at der var nogen, der gjorde sådan noget som det, vi gjorde. Ejhh, hvor bliver jeg bare glad, når nogen forretningsfolk siger sådan noget. FEDT!
Skålene var jeg også så heldig at få fra Lagkagehuset ved Runddelen på Nørrebro – efter at have være lidt rundt på forskellige herberger og gjort reklame, var jeg lige inde i Lagkagehuset for at give Isak mad. Jeg spottede med det samme deres skyr-bær-bokse og spurgte, om de havde nogle ekstra. Det havde de, og dem kunne jeg få! Hvor var det bare vildt! Husk endelig at rose begge, når I går derind – det fortjener de 😉

Og endnu engang tak til ShowTech i Slagelse for at låne os gasblus gratis og tak til Sami for at hente dem fra Slagelse – og tak til Schlüntz for at låne os de store gryder! OG tak til jer der lavede risengrød hjemmefra! 🙂

Jeg fik ikke taget vildt mange billeder, da der slet ikke var tid til det, men her kommer lidt:

Processed with VSCOcam with c1 preset

 

Vi havde slet ikke tænkt så langt, at gryderne kunne have stået på nogle borde – det havde nok formindsket vores ømme skuldre 😀

2-5

Min kollega Nanna kom og hjalp til. Jeg var virkelig overrasket over hendes engagement, og at hun holdt kulden ud i så lang tid! 🙂

6-2

Synes vi matcher ret godt – i farverne 😀

2-7

Rigtig sød kvinde, der krammede og fik noget risengrød med hjem.

10-2

Kæmpe overraskelse! Vores gymnasiekammerat Lea kom forbi med noget risengrød, som hun havde lavet hjemmefra! Det er 10 år siden, vi sidst har set hende!

Processed with VSCOcam with c1 preset

Udover risengrøden lavede vi også chai – så hyggeligt!

2-68-3

Jeg kan ikke komme over, at vi havde 10 L risengrød under den vogn. Da der ikke var plads i bilen, blev jeg nødt til at tage vognen med :-D. Alle hyggede sig 😉

8-2

Johanne Schmidt kom sørme også forbi! 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjælp de trængende i en kold tid - risengrød på søndag kl. 13-16 på Blågårds Plads :-)