Lidt indretning :-)

Kan 2 verdener blive til 1?

Hvorfor har jeg egentlig denne blog, og hvorfor bruger jeg tid på den? Jeg er på barsel, og tankerne flyver rundt – den ene dag vil jeg det ene, og den anden dag – vil jeg lidt mere :-). Jeg går meget for tiden og tænker over, hvad det er, jeg egentlig vil med bloggen. Jeg har lidt for mange ideer og alt for lidt tid, og det handler meget om at finde en balance.
Jeg har altid haft en kreativ side, og jeg er næsten sikker på, at hvis den var blevet plejet lidt bedre i min barndom, så var jeg nok endt et helt andet sted idag. Se, nu kommer jeg måske allerede ind på noget af det, som er den anden side af, hvad jeg vil med denne blog 🙂

Da jeg for nogle dage siden begyndte at lege lidt med min FB-side, kunne jeg se, at nye mennesker kom til, og jeg føler nu, at jeg er nødt til at give en forklaring på hvad 2 verdener handler om udover opskrifter og smarte gør-det-selv projekter :-).

Opskrifter og mange kreative ideer til gør-det selv projekter er den ene side af mig, men en anden side er måske den, der f.eks. resulterede i indsamlingskampagnen til velgørenhed, hvor vi samlede ca. 50.000 kr ind med andre bloggere (læs her). En ide jeg fik, da jeg så, hvor stor blogverdenen er og tænkte, at måtte kunne bruges til noget godt. Det er den side af mig, der hele tiden ser muligheder i alt, og som har fokus på at hjælpe andre, tænke anderledes, udnytte ting og gøre tingene på en anderledes måde. Det er den “tunge” side, som kræver mod, konfrontation og erkendelse. Det er den side, som ikke bare vil gøre noget, fordi det er det “man” gør det, og det er den side, som gerne vil rykke nogle grænser og være nytænkende.

Jeg har tyrkisk baggrund, og denne spiller en stor rolle i mine tanker om alt det her. Jeg har i mange år skullet bevise, at jeg ikke var anderledes – eller selv hvis jeg var, så var det jo kun på en god måde. Jeg var jo lige så dansk (mente jeg) som alle andre og ville behandles på lige fod. I Danmark opdrages vi til at være selvstændige, selvtænkende og kritiske – vi ved, at vi kan kræve vores ret, og vi vil ikke finde os i uretfærdighed. Det er virkelig en styrke for personligheden, og mens jeg har gået og været stolt af den styrke, vores personlighed plejes med, har jeg til tider ærgret mig over at skulle bruge disse egenskaber til at vise, at jeg på trods min tyrkiske baggrund var lige så dansk som alle andre. Heldigvis har jeg sjældent oplevet noget slemt, men sikke noget man skal bruge energi på som barn. Selvom det har styrket mig og gjort mig til den jeg er, så vil jeg faktisk ikke håbe, at mine egne børn skal igennem det. Det har været med til at modne mig, og jeg er for længst nået til erkendelsen om, at jeg ER anderledes. Der ER mange ting jeg ikke ved, da jeg ikke er vokset op med danske forældre eller veluddannede forældre eller ikke har set særligt meget dansk tv i min barndom – men i stedet for at betragte det som noget pinligt, så vil jeg gerne være med til at fremhæve det smukke i begge kulturer. Jeg vil gerne sætte fokus på det bedste fra begge verdener, for det er jo dét, jeg har valgt, skal præge min dagligdag.

Der er mange spændende sammenstød og ligheder imellem den dansk/kristne og tyrkisk/muslimske kultur og begge er mig – jeg er blandingen, som har en vis procent af hver nu. Vi er alle forskellige, og jeg vil – med den jeg er blevet formet til – sætte fokus på, hvad jeg synes er vigtigt at sætte fokus på i en alt for travl verden, vi lever i.

2 verdener er 2 kulturer – det er dilemmaet om, hvordan vi lever vores liv, vores syn på karriere og familie, tanker om at være anderledes og ønsket om at gøre noget, der ændrer på noget – og alt det kreative 🙂

Velkommen til min verden.

7 kommentarer

 • Gülay

  spændende indlæg,. Må jeg spørger hvor du har dit kande fra smart at den er lavet af keramik og ikke mindst tyrkisk stil

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Hov! Retter lige: Mange tak Gülay! Ja, tankerne flyver lidt rundt 🙂
   Jeg købte tekanden i Magasin for ca. 1,5 år siden, og det var en vare, som var ved at udgå, desværre. Det er af John Rocha og hedder “etch”. Du kan søge det frem i google, har fundet den: http://www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10701_10001_332012915280PTTE_-1 d. Jeg købte 70 % rabat, mener jeg (man kan være heldig :-D) og har også nogle kopper og en mælkekande fra samme mærke. Kopperne er rigtig gode til en kaffe latte 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] være lidt for meget. Et af de lidt mere ømme ting, som jeg jo også kom ind på i mit indlæg om 2 verdener kan blive til 1, er det her med ikke at vide […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ole Dalager

  Altsaa Esra – du er vanvittig god til at formulere dig ,og lade dine tanker og fölelser blive vedkommende for andre.
  Taenk at dine börn skal vokse op i saadan en kulturel rigdom !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • salli

  Godt indlæg esra! Godt skrevet – keep going 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt indretning :-)