Hvorfor glæder alle sig til Ramadanen?

Læs her hvorfor og hvordan du starter en legestue på dit lokale plejecenter

Jeg vil dele en hemmelighed. Jeg ved, hvordan man skaber glæde. Glæde hos en anden, som i sidste ende vil glæde dig. Er det virkelig så mærkeligt at ønske det bedste for andre før sig selv?

Min barsel slutter meget snart, og på trods af dét udlevede jeg min drøm om at etablere en legestue på et plejecenter – det var jo ikke så svært, og nej, jeg kommer ikke selv til at komme der så meget, men skulle det virkelig få mig til at droppe idéen, bare fordi jeg ikke selv ville få mest ud af det? Det er lige dét, det handler om. Motivationen ved glæden over at gøre andre glade.

Tit tænker vi, at der nok er andre, der gør noget. Måske staten, for de laver jo politik. Politik så de ældre får det godt på plejecentrene. Det er måske derfor, at vi aldrig har besøgt et plejehjem for at se, hvordan vores fremtidige hjem ser ud? Er der også mange år til? Hvorfor tage bekymringen nu? Kan man overhovedet bare gå ind og se? De har det sikkert godt nok. Men nej vent, de siger jo i nyhederne, at de ikke har det godt. Er det vores ansvar? Eller kan vi gemme os væk bag vores høje trækprocent og hårde arbejde, klemme os sammen om Webergrillen med vores nærmeste og regne med, at verden omkring os nok skal klare sig?

Jeg har lovet, at jeg vil skrive om, hvordan det hele gik til, og hvor nemt DU også kan skabe en legestue på dit lokale plejecenter. Der er så meget, vi herude i “virkeligheden” kan gøre. Som jeg skrev i min sidste statusopdatering på Facebook, så følte jeg virkelig, at jeg befandt mig i det vigtigste øjeblik i hele valgkampen, da jeg slap nyheden ud om, at legestuen var på plads.

Jeg prøver bare at sige, at dét, jeg står og kæmper for, har jeg endnu engang fået bekræftet. Vi kan ikke tro på, at andre ordner det hele, eller at det gode land er noget, man fikser med et kryds hvert fjerde år. Ligemeget hvor meget Dansk Folkeparti ønsker det gode for vores ældre, så sker tingene altså ikke bare (sikke positiv jeg er overfor dem). Vi har selv et ansvar. Jeg ville da ønske, at politikerne kunne lovgive om en legestue på hvert plejecenter for at skabe et helt naturligt samvær mellem lokalbefolkningen og de ældre. At de kan lovgive om et samfund, hvor den enkelte føler et medansvar for sit folk. Desværre handler det tit bare om, hvordan pengene kan flyttes fra det ene til det andet sted – ikke hvilke typer af mennesker vi skaber for fremtiden – og ansvaret starter altså hos os selv og kan ikke veksles til en eller anden skatteprocent.

Det er meget simpelt. Det eneste du skal gøre, medmindre politikerne er hurtigere end dig, er:

– Kontakte dit lokale plejecenter på mail. Du kan også, som jeg gjorde, bare dukke op (læs her om min oplevelse). Jeg havde jo altid villet se et plejecenter indefra og vidste ikke, om man bare måtte gå ind. Det gjorde jeg så bare! Det er måske også et punkt, man kan kritisere – nemlig at der ikke er en åbenhed fra plejecentrets side om, at man bare kan komme ind. Det er selvfølgelig også klart, at man med den underbemanding, der er, ikke kan forvente et overskud fra personalets side til at tale med folk, der bare kommer ind. Jeg var jo heldig at fange lederen på gangen imellem to møder – en åben leder, der bad mig om at skrive en mail og forklare ideen nærmere.

– I mailen kan du henvise til Langgadehusets hjemmeside, hvor nyheden om legestuen nu er på forsiden og efterspørge et lignende initiativ på det pågældende plejecenter. Du kan selvfølgelig også indsætte link til dette indlæg, hvor jeg skriver nærmere om processen.

– Lederen fra Langgadehus gjorde mig opmærksom på, at vi kunne søge penge igennem en partnerskabspulje, som netop støtter initiativer fra civilbefolkningen. Vi fik 18.000 kr fra denne pulje til indkøb af el-kedel, mikroovn, puslebord, puslehynde, legetøj, rytmiklærer, opbevaringskasse, babystole.

– Jeg prøvede at få sponsoreret legetøjet, så vi kunne pengene på en rytmik-lærer. Hun skal være på en halv time fra kl. 13, og koster 250 kr pr. gang. Og hvordan fandt jeg hende? Hun spiller allerede i en af de legestuer, jeg går på, så jeg skulle bare spørge! Jeg skrev til bObles, og de var så søde at svare tilbage med det samme, at de gerne ville støtte op sådan et godt initiativ. På vej hjem fra plejecentret gik jeg forbi Fætter BR i Spinderiet (det var jo meget oplagt, når de nu lå lige ved siden af – man skal jo udnytte naboskabet :-)) for at høre om de ville støtte. Man skal have fat i butikschefen, hvis man ønsker hjælp fra en butikskæde – ikke gennem hovedkontoret. I forhold til anskaffelse af legetøj tænkte jeg faktisk også, at man kunne få folk i ens omgangskreds til at donere noget. Et opslag på Facebook – så er den hjemme :-). Jeg går selv til andre legestuer rundt omkring, og folk har selv nævnt, at de kan give væk af deres eget. Én nævnte, at man jo også kan søge efter brugt legetøj omkring plejecentret via Reshopper-app’en. Det fedeste og hurtigste ville selvfølgelig være, hvis man bare havde penge nok til bare at købe det :-).

– Hvordan får man fat i forældrene? Jeg har hængt sedler op og delt dem ud på de to legestuer, der er i vores område. Jeg har annonceret via sociale medier og igennem min blog. Jeg skal efter dette indlæg skrive til den ledende sundhedsplejerske her i Valby, om det er noget, de kan fortælle til nybagte forældre, når de tager ud og besøger dem. Jeg har skrevet til Børn i Byen, som vil gøre reklame for det. Vi har en Facebook-side for vores boligområde, hvor jeg vil informere beboerne. Valby Bladet kommer på dagen og skriver en artikel om det. På den måde kommer lokalbefolkningen til at læse om det.

Og husk! Det er hver torsdag kl. 13-16 som åbent hus på Langgadehus Plejecenter på Valby Langgade 97. Der er noget rytmik/sang kl. 13 i en halv time sammen med de ældre. Der er gratis the og kaffe hver gang, og åbningen fejres med kage :-). Alle er velkommen, og vi har ikke sat aldersbegrænsning på, da vi må se med tiden, hvad der fungerer bedst.

Du kan følge mig på Instagram på @2verdener og min nye private profil @esra.ap
Like min Facebook-side her.
Følg mig på Bloglovin? her, så du kan få en mail, når der er nyt på bloggen ?

2 kommentarer

 • Mette

  Hej Esra

  Et helt fantastisk initiativ. Jeg er selv på barsel – bor dog ikke Valby – men vil helt sikkert prøve at komme alligevel.

  /Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Hej Mette
   Tak! Det er altid dejligt at høre 🙂 Fedt at du vil komme! Er bare så spændt på det hele.

   Vh
   Esra

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor glæder alle sig til Ramadanen?