Mit hjerte er lidt ømt lige nu

Jeg starter det nye år med at være arbejdsløs og få en ny blog – velkommen!

Esra Pedersen

Hey det virker! Endelig. Og faktisk kun næsten. Ja, jeg snakker om min nye blog, kan du se det? :-). Der er desværre en del billeder, der ikke er kommet med fra min gamle blog, og det kommer til at koste mig en del slavearbejde, æv! Jeg er slet ikke færdig med designet, da jeg for eksempel gerne vil have vist de mest populære indlæg på højre side plus andre småting, men det er åbenbart ikke så nemt, som jeg troede. Så I må lige leve med, at der er ting, der ikke helt virker, og sig lige endelig til, hvis I opdager noget, der er helt grassat, eller som I slet ikke kan leve med :-D. Men er det ikke blevet nemmere at skrive kommentar? Prøv da lige – sig hej! :-D. Min flyvning til Bloggers Delight betyder ikke så meget for jer, andet end at I kommer til at opleve LIDT reklame, som jeg kan tjene lidt penge på, hvis I klikker løs. Spøg til side, så har jeg tænkt mig at køre det stille og roligt, da jeg lige skal se, hvad der sker, når jeg bliver arbejdsløs på tirsdag i næste uge. Yep, barsel er slut, og jeg skal ud og danse med Jobcentret. Føj! Og Nora? Hende giver jeg ikke væk til nogen. Det er da ikke for ingenting, at jeg har en mor og svigermor, der ikke har andet at lave end at hjælpe mig med at passe Nora, når jeg skal på date hos Jobnet :-D. Jeg tænker ikke så meget over det – eller prøver at lade være, for det skal da nok gå det hele. Har du et job til mig, så sig lige til, ik? :-P. Ej, men i forhold til reklamer, så snakker jeg om de der reklamebannere på siderne, som skulle give lidt (meget lidt) varm mad i lommen, hvis du klikker på dem, og ellers kommer jeg til at få provision igennem de links, jeg laver til andre webshops, hvis det skulle ende med, at du køber noget igennem de links, jeg indsætter (betegnes affiliate links). Jeg vil selvfølgelig skrive det, hvis det er tilfældet, så du er klar over det (det skal man ifølge lovgivningen ;-)).

Godt så! Så er vi rutschet ind i det nye gregorianske år 2017. Grego-what? Jeg blærer mig bare lidt – sjovt at det ord har siddet godt fast i hukommelsen et sted, hah! Skulle lige slå det op i Uffe-ordbogen, og den er god nok – check ;-). Hey hov, behøver jeg at forklare det med det gregorianske? Jeg googlede det lige, men er faktisk blevet lidt forvirret efter Wikipedias lange smøre, så det er nok bedre at du selv tjekker det ud, værsgo, og lad være hvis du ikke vil have grå hår :-D.

Vores nytårsaften var ikke noget særligt – vi går faktisk ikke rigtigt op i det, medmindre nogen vil noget med os :-). Og det var der så ikke! Ej, jeg synes altså, at det er lidt svært med små børn, som står tidligt op dagen efter, og jeg vil hellere nyde aftenen i ro. Ja, ro, vildt men sandt at alle vores børn bare sov. Det lyder måske kedeligt for nogen, men hallo, vores børn sov, og det er faktisk ret vildt! :-). Og vi hyggede os på toppen af huset – Uffe gav mig en hestesko, og Uffe selv var ved at knække knæet over, men vi kravlede op på terrassen med kagefyldte maver, og taget overlevede :-D. Vi snakkede faktisk om, om vi er nogle lidt strenge forældre? Vi kunne se, at naboernes børn på 6 år var oppe til sent om aftenen og lavede lidt postkasseballade med toiletruller og tandpasta. Men helt ærligt, når nu ens børn ikke ved, hvad de går glip af, er det vel fino. Men ja, er det bare os, eller er det normalt med ikke-sovende børn i den alder?

Og det var så den ferie. Vi har seriøst ikke rigtig nået noget, men som jeg sagde til Uffe, så er det vel et godt tegn? Vi har virkelig nydt stille og rolige morgener sammen, og bare været sammen, og det legeværelse er slet ikke blevet færdigt, men det hjælper bare heller ikke at stresse over alle de praktiske ting, der skal ordnes. Det er vildt lækkert, når det lykkes, men jeg synes ikke, at ferien skal måles efter, om man har nået at ordne praktiske ting eller været på en ferie eller “at have gjort noget”. Det vigtigste er vel, at man har hygget sig med familien, og det har vi bestemt. Den første nat i ferien overtog Uffe nat-tjansen med Nora, så vi fik vænnet hende af med at vågne om natten. Hun var lidt besat at natteamning, men lærte overraskende hurtigt, at Uffes bryster ikke rigtigt fungerede til amning :-D. De bebser er så kloge – tænk at hun allerede efter anden nat sov helt igennem, og så er det jo også sundt for fædrene at prøve den der nattesession :-).

Nå, men nu er vi så i 2017. Mange har skrevet om, hvor skidt et år, det har været, alle de krige, terror og flygtninge. Tag lige en slapper, ven. Krig er ikke nyt, desværre, og alt har ikke været sort sidste år. Desværre er der bare en tendens til, at de dårlige nyheder fylder mest. Jeg vil ikke remse alle de gode ting op, men hey, er det vigtigste ikke, at vi prøver at se det gode? Eller bare husker, at det også går godt. Drop al den negativisme – du kommer bare i dårligt humør af det. Ikke at vi skal være blind for den og ignorere den. Næppe. Men vi har bare brug for også at høre de gode ting, så vi kan opretholde troen på det gode, og så vi kan motiveres til at bidrage til det. Verdens Bedste Nyheder er netop gode til at fremhæve alle de gode ting, der også sker i verden, og de har lavet en liste over de 10 bedste ting, der er sket i 2016, here you go, læs læs læs ;-).

Og alle de der nytårsforsætter? Drop dem lige, eller det har du måske allerede gjort. Jeg forstår altså ikke helt det med nytårsforsæt. Okay, jeg indrømmer at det kan være en god ide at lægge planer, sætte mål for sig og alt det der business-agtige to do-lister osv. Men altså. Det kan også tage overhånd, og jeg tror simpelthen ikke på, at det hjælper at sætte nogle årlige mål for sig selv, som at man vil være sundere i 2017, eller man vil løbe tre gange om ugen osv. Det virker sgu ikke så seriøst, men nu skal jeg jo ikke give den slags råd, når jeg selv er dårlig til at holde dem. Jeg vil da også gerne leve sundere, men hvis jeg får serveret en lækker kage, så vil jeg hellere opleve effekten af, at den gør mig glad, end at lade være med at indtage den, fordi det er en regel jeg har lavet for mig selv :-D. Ja, jeg ved det. Jeg er lidt dårlig til det der .

Men fungerer det nye? Er vi for strenge forældre? Ja, alt for rodet indlæg, men hallo, skal lige sige hej til jer 😀

 

18 kommentarer

 • Tak fordi du deler ud af din liv

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Esra
  Jeg har for nylig spottet dig på insta og fandt så lige din blog. Jeg må sige, at jeg tager hatten af for din måde, at formidle dine budskaber ud til os danskere og jeg elsker din profil og nu også din blog.

  Tak fordi du deler ud af dit liv.

  De varmeste hilsner Helena
  På Instagram @helenasolskin

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   Hey Helena
   Tak for din søde kommentar – hvor er du sød! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • anette elming nielsen

  Kære Esra. Tillykke med din nye blog. Det skal nok blive godt,er jeg sikker på. Og hvis du kan tjene lidt penge på det, er det så fortjent. Og rigtig godt nytår.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Kære Anette. Mange tak. Jaa, jeg er lidt spændt, selvom der ikke kommer til at ske det vildt store – eller ja, det må vi se :-). Rigtig godt nytår til dig også!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Esra. Vil bare lige sige, at jeg fik at vide i A-kassen, at jeg ikke må tjene penge på min blog, så længe jeg var på dagpenge. Vil bare lige sige det, så du ikke risikerer pludselig at blive trukket i dagpenge, hvis du er på sådan nogle 🙂 Sagt i bedste mening 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Hej Julie. Tak for den gode finger :-D. I know! Jeg kommer netop til at gøre timerne op på de indlæg, jeg tjener på, så de kan blive modregnet i dagpengene, baaahh! :-(:-D. Havde undersøgt det tidligere i barslen, da jeg var ude at holde foredrag, som fik betydning for min barselsdagpenge, og systemer fungerer åbenbart fuldstændigt på samme måde, når man er arbejdsløs og modtager dagpenge. Æv! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Sådan! Godt du har styr på det 😊😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Grete Blach

  Hej Esra og Godt nytår.
  Som altid er det berigende – og morsomt at læse din (nu nye) blog.
  Det er i min optik forældrenes valg om børnene skal deltage i hele Nytårsaften, eller om de skal have deres sunde og helsebringende søvn. Jeg tænker dine børn har mange Nytårsaftener foran sig, så de er meget heldige at kunne stå udhvilede op 1.januar sammen med udhvilede forældre😉
  Jeres ferie lyder som en ferie hvor der har været ro, nærvær samt opladning af de indre batterier – det lyder skønt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Søde Anne-Grete
   Tusind tak og i lige måde. Liiige præcis – de har (forhåbentlig) mange nytårsaftener foran sig, og har nok meget godt af nogle friske forældre. Vi elsker bare ferier, elsker at tage morgenerne stille og roligt og bare hygge sammen, men så er det også bare, at alt andet sejler :-D. Brugte første dag efter ferien på at rydde op hele dagen :-D.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Esra. Har fulgt dig gennem noget tid og er vild med dit syn på livet.
  Men til det der med, om I er for strenge….ved ikke om det er strengt, for som du selv skriver, ved de jo ikke hvad de går glip af, men på den anden side lærer de det jo heller ikke af andre end jer. Jeg er vild med traditioner, også dem der varer til efter midnat og mine tre børn fik alle lov at være oppe til efter midnat og dejse om på sofaen ovre hos naboen, hvor vi fejrede årets kommen (og den yngste er kun 2!!!)Jeg husker selv nytåret som barn med mine forældre som noget helt specielt og traditionsfyldt og traditioner er da skønne 😊.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Hej Julie. Dejligt at have dig her :-). Åj ja, jeg ved det! Jeg husker det jo også selv fra min barndom, og det var vildt hyggeligt. Jeg er bare ikke helt sikker på, at jeg var så lille :-D. Eller, det var jeg måske, og selvfølgelig vil man også have, at ens børn skal opleve det samme for både Isak på 2,5 år og Munira på 6 år var vildt interesseret i det, når der blev fyret noget af nytårsaften inden de skulle i seng. Når det så er sagt, så er det som du selv siger, traditionerne, der er hyggelige, og jeg ved bare, at der er så mange andre gange, vi får mulighed for at hygge sammen. Ja, bare en familiesammenkomst, hvor vi nemt bliver over ti mennesker, er superhyggeligt for dem. Og det er ikke noget, der sker sjældent her i Aarhus :-D.
   Jeg tror nu, at der i hvert fald er én, der får lov at være vågen til ret sent næste år :-D.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rita

  Søde Esra læste lige med-jeg beundrer dig meget for dine fine og sjove betragtninger🍀Godt nyt år til hele familien

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Søde Rita. Tusind tak fordi du følger med 🙂 Også et rigtigt godt nytår til dig og familien!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Salli

  Hej min seje veninde :-*

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Selma

  Hej!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit hjerte er lidt ømt lige nu