Barsel, boller og billeder - og om at bo hos svigermor

Dyrker de der tyrkiske rødder og barselslivet – içli köfte – bulgurboller med kødfyld

Jeg fik endelig gjort det – ja udover de bulgurboller med kødfyld, fik jeg tid til lidt caféhygge i løbet af ugen, hvor jeg sad heeelt alene på Café Viggo (lyder da næsten ensomt), men tro mig det var TILTRÆNGT! Faktisk rumlede min mave så meget af sult, at jeg bare blev nødt til at kaste mig ind på den nærmeste café efter erkendelsen af, at jeg ikke når at januarshoppe alle butikker i Aarhus på én dag  – især ikke når børnene skal hentes tidligt, og jeg først selv var inde i byen kl. 11, og nej, jeg kendte ikke Café Viggo, men det var min mave også ret ligeglad med, og den tapas-ret, jeg fik, levede fint op til dens forventninger! Min vejr-reporter Uffe fortalte om det kommende snevejr, så jeg skyndte mig derfor at aflægge byen et shoppingvisit, så drømmen om barselsliv og shoppe januarudsalg i fred og ro kunne udleves, MEN helt ærligt, hvor sjovt er det lige at gå rundt med flere poser og en stor mave? Nu er det ikke fordi, jeg er typen, der shopper amok, men det er ikke altid, at jeg orker prøverum, især ikke med den her mave, så jeg ender tit med at købe tøjet hjem, og det vejer altså noget. Jeg havde lovet Uffe, at jeg ville nå at sidde på en café og bare slappe af, og det endte det da gudskelov også med – er sikker på at det var en mere fornuftig oplevelse for babyen :-).

Næste uge bliver vildt hektisk for os, og jeg kommer til at røbe nogle af de store ting, der sker i vores liv – ja, jeg har så meget jeg skal nå inden baby kommer – og fundet på et navn! 😀 (HJÆLP gerne med pigenavne!). Vi er også begyndt på optagelser til et TV-program, som jeg fik afsløret på Instagram (kommer mere om det!), og ja det hele tager bare meget tid. Jeg havde virkelig troet, at jeg kunne være mere aktiv på bloggen, nu hvor jeg er gået på barsel, men dét at vi ikke har vores eget hjem (endnu), og at vi bruger meget tid på at være sammen som familie fylder bare en del, og sådan tænker jeg da også, at det skal være.

Det med at lave mad mens vi bor hos svigermor har faktisk været meget afslappende. Aftensmaden fylder minimalt hos svigermor – ikke at spise det, for det kan tage flere timer, og det er faktisk noget af det jeg beundrede meget i starten, at den mest simple ret skulle nydes ved bordet med lange snakke. Hun er meget til praktiske retter, og vi bruger ikke så meget tid på madlavningen i forhold til nogle af de meget svære tyrkiske retter :-). Og hvis jeg så står i køkkenet og tager tjansen, for Uffe kan godt savne min mad, så nyder jeg det faktisk på en anden måde her. Jeg kan godt mærke, at der er en anden hygge over madlavningen, når jeg kan se, at børnene hygger sig med deres farmor på gulvet i stuen, mens Uffe ordner andre praktiske småting. Det er jo bare sjovere at lave maden, når man har roen til at lave det, og det har fået mig til at tænke på, om grunden til, at maden i en almindelig hverdagsfamilie-ting tit bliver en det-skal-bare-overstås-tjans er, at man netop ikke har tiden til at lave det i ro. Eller at man har dårlig samvittighed over, at man ikke bruger tiden med sine børn, nu hvor man nærmest ikke har set dem en hel dag.

Anyways, jeg kan i hvert fald godt mærke, at svigermor ikke har de helt store forventninger til mig, hvad angår mad (skønt!), og så kan man jo bedre lide at overraske med nogle af de lidt sværere tyrkiske retter. Der er mange retter, jeg har lært at lave i min barndom, hvor det faktisk er håndteknikken, der er det vigtige, men det er ikke alt, jeg har prøvet at stå helt alene med. Så da svigermor fandt hakket oksekød frem forleden i fryseren, tænkte jeg, om ikke det var nu, jeg skulle prøve at lave de her bulgurboller på helt egen hånd! And I did it! :-). Jeg vil meget gerne lave en kort video med, hvordan jeg former bollerne, men det bliver ikke nu, da kameraet er gemt væk i lageret sammen med alt det andet, og med det nye stativ vi købte til kameraet, er det hån mod det, hvis jeg bruger min telefon :-D. Derfor må opskriften også vente lidt, for uden video, bliver det lidt for besværligt at beskrive, hvordan man gør.

Så for ikke at snyde jer for mine tyrkiske evner, så kommer opskriften på de her bulgur-bomber meget snart 🙂

icli kofte

Du kan følge mig på Instagram på @2verdener og min nye private profil @esra.ap
Like min Facebook-side her.
Følg mig på Bloglovin? her, så du kan få en mail, når der er nyt på bloggen.

16 kommentarer

 • Hej igen. Mangler stadig opskriften… 🙂 Tror du snart at du har tid til at dele den 🙂
  De bedste hilsner Anne-Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   Åh du giver mig dårlig samvittighed 😀 Jeg burde virkelig snart! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Mette

  Hejsa. Jeg savner opskriften på Icli Köfte – vil så gerne prøve din 😊 V.h. AM

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   Ej, det beklager jeg meget! Tak for påmindelsen – jeg skal nok komme med den, og ellers prikker du bare igen til mig 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rania

  De er så lækre! Lavede dem fra noget tid siden.. Vil gerne lave dem igen, men nu kan jeg ikke finde opskriften mere, må jeg bede om opskriften 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   Ja, de er så. Jeg har endnu ikke lagt opskriften ud, og skal nok snart! Håber virkelig på meget snart :-).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Hej Esra. Jeg vil også meget gerne have opskriften. Har set det på youtube og det ser tilforladeligt ud. Har smagt det hos nogle syrierer, i forbindelse med mit job. Det smager virkelig godt.
  Vh Anja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Hej Anja
   Jamen, jeg må virkelig kaste mig over det snarest så! Det er nemlig ikke så svært – man skal bare igang! 🙂

   Søde hilsener
   Esra

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Nej det vidste jeg ikke..
  Men 1000 tak for info søde

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hejsa jeg kunne rigtig godt tænke mig den opskrift på din lækre ret, som vist på billedet.
  Jeg står og har fundet sammen med en tyrkisk mand som jeg elsker meget højt og han snakker tit om mors køkkengryder og ik fordi jeg vil overgå hende, for det ved jeg godt ikke kan lade sig gøre, så har jeg stadig en bøn til dig om at dele dine fantastiske opskrifter med mig lige fra en salat til de mere sværer retter. Jeg har rimelig god erfaring i et køkken og været i madbranchen i mange år, men tyrkisk mad har jeg aldrig været ude i..
  Så har du ikke lyst til at dele ud af din erfaring til mig, dele dine opskrifter med mig og forklare hvilken krydderier og kunst du bruger og gør, jeg har jo bazaren lige ved mig, hvor jeg tænker jeg kan få det meste af de krydderier og råvare jeg skal bruge og skriv dem gerne både på dansk og tyrkisk, så kan jeg altid få min mand til at oversætte eller spørge i butikken.
  Du må meget gerne sende opskrifterne på privat mail:
  Camillarefslund@icloud.com
  For må indrømme dine retter ser så lækre ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Hej Louise

   Hvor er du sød :-). Jeg vil meget gerne sige til, altså skrive til dig, når der kommer nyt mad-indlæg om tyrkiske retter. Jeg har nogle retter i tankerne, som jeg gerne vil dele, men jeg tænker meget på det her med at gøre det på en nemmere måde end de traditionelle retter, for de kan være meget svære, hvis man ikke har lært det fra barnsben af, skulle jeg til at sige :-D. Jeg håber virkelig, at jeg kan få det her med video-optagelser op at køre, men det kræver lige at Nora får en lidt mere stabil søvnrytme. Ja, sådan er det med børn. Dejligt med Bazaren i nærheden.
   Hav det skønt!
   Søde hilsener
   Esra

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Jamen når du bare har nogle tyrkiske retter i hovedet med opskrifter du vil dele med mig så endelig skriv mail eller noget til mig, så jeg kan lære og jeg har fuld forståelse og respekt for det med vores kære børn

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Helt sikkert Lulu! Jeg har i øvrigt hørt lidt om en bog med tyrkiske retter, som er på vej. Mener den hedder “Mit tyrkiske køkken”. Har du hørt om den? Jeg ved ikke, hvordan den er, men der må også være nogle traditionelle tyrkiske retter, man kan få opskrift på 😉

   Knus
   Esra

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tea

  Jeg er imponeret over du har lavet den! Jeg har selv givet op flere gange

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Hej Tea

   Glæder mig til at lave en video med det! Det er jo ikke helt nemt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Barsel, boller og billeder - og om at bo hos svigermor