10 danske serier, som man SKAL have set? :-)

God gammeldags æblekage skal være i flere lag!

Jeg elsker æblesæsonen, og med den hører selvfølgelig en god gammeldags æblekage til! Jeg har de sidste dage ikke kunnet tage mig sammen til at skrive et indlæg, for der er så meget i mit hoved, at jeg nærmest ikke kunne bestemme mig for, hvad jeg skulle starte med, og når jeg nu sidder her og skal til at skrive, har jeg nærmest glemt det hele, typisk :-D. Men fedt med jeres input til hvilke danske serier man bør have set – eller som faktisk ender med at blive til en liste-over-serier-man-bør-kende :-D. Jeg tror det giver mest mening, i forhold til hvad jeg selv ville ønske, jeg kunne finde information om.

Der er godt nok også mange tekniske detaljer, når man har en blog. Der er mange ting, som jeg gerne vil optimere og ændre på, og efter at jeg har brugt lidt tid på det, ender det med, at jeg trækker i min it-nørd-mand Uffe :-). SÅ endelig har vi fået det sat op, så I kan modtage en mail, når der kommer svar på jeres kommentar og andre muligheder, som I kan se i drop-down-menuen i kommentarfeltet ;-).

Jeg ved godt, at jeg lovede indlæg om kokosolie, men den må altså lige vente. Jeg tror, at jeg gik lidt amok i denne uge – kender I ikke det med at man bare skal have afprøvet de ting, man ser rundt omkring, og som man gerne vil dele med andre. Jeg har endelig fået købt de meget populære chiafrø (Kvickly har dem til 50 kr for 300 gram på udsalg NU), som er ved at svulme op lige NU i mit køleskab i noget mandelmælk (som jeg også selv har lavet) – det kommer, det kommer ;-). Søndag er i øvrigt min yoghurtdag, hvor jeg selvfølgelig laver det selv efter min opskrift her. Det er virkelig noget af det bedste, du kan give dit barn! Isak er blevet introduceret til det og selvfølgelig også mandelmælken, som jeg bruger i hans grød, og han er vild med det!

ÆBLER! Jeg savner altså lidt her i København, at man bare kan plukke fra naboers haver eller noget? Som barn i Gellerupparken var der altid frugttræer, og min mor tog os altid med, når der skulle plukkes æbler, kirsebær, hyben og blommer. Lige med hyben, kan jeg faktisk huske, at jeg syntes, at det var lidt pinligt, for sådan nogle hybenbuske ligger jo tit langs veje, hvor der kører biler, og jeg syntes tit, at folk kiggede på os, og jeg følte lidt, at vi gjorde noget forkert.
ÆbleTRÆET var heldigvis i en baghave hos en tandlægeklinik, og jeg mener, at vi have fået at vide, at vi var velkommen til at plukke dem :-D. Poserne blev slæbt hjem, der blev skrællet og kogt til noget æblemos, som min mor fyldte i fryseposer, som hun lagde lag på lag i fryseren. Jeg glemmer aldrig, at æblekagen blev lavet i en glasskål, som var formet som et æble :-). Åhh gode gamle dage.. Sig endelig til, hvis du kender et sted i Københavns-området, hvor man kan plukke æbler (måske kender du nogen, som har et æbletræ, og som skal have hjælp til at få brugt æblerne til noget :-)).

gammeldags æblekagegammeldags æblekage

Jeg er altså ligeglad med, om du synes, at ægte dansk æblelage skal laves i tre lag, for INGEN kan overbevise mig om, at den BEDSTE måde at lave den på ikke er at have flere lag. Faktisk kan jeg bedst lide det, når man laver det i én stor skål, men nu har jeg ikke en gennemsigtig stor skål (æble-skål :-D), og derfor tænkte jeg, at jeg måtte bruge nogle af de syltetøjsglas, jeg gemmer, fordi de er pæne! Det betød faktisk også, at naboen kunne få et glas, nu hvor det var så nemt at transportere 😀 Sikke en undskyldning.

gammeldags æblekage

Mmm og jeg har stadig lidt chokolade fra Chocolate and Love, så selvfølgelig skulle det drysses ovenpå. Den med havsalt, som på billedet, er virkelig god og har skabt afhængighed hos mange bekendte ;-). Opskrift? Det får du ikke i mål, for du koger bare nogle æbler, og hvis du har for meget, fryser du det bare ned eller bruger det som babymad 😉 Ej, hvis du har to små glas, vil jeg sige:

2 mellemstore æbler (er selv vild med Ingrid Marie)
En håndfuld makroner
2 spsk rasp
2 dl piskefløde
1 tsk vanilje
Pynt: Chokolade og som sagt passer den fra Chocolate and Love med havsalt virkelig godt!

Kog æblerne ved svag varme, til de er bløde, og brug en stavblender til at mose dem. Lad det afkøle. Pisk fløden sammen med vanilje, til den er stiv. Knus makronerne i hånden og bland dem med rasp.
Start med rasp/makron i bunden, dernæst æbler og så flødeskum. ALDRIG flødeskum på rasp, da det bliver svært at lægge det på – raspen sætter sig på flødeskummen, og du kan ikke jævne den ud :-). Læg lagene på, indtil glasset er fyldt og drys chokolade.

gammeldags æblekage

Mange har spurgt til mit kamera, og jeg vil egentlig ikke skrive så meget om det nu, men kan sige, at det er et systemkamera Panasonic Lumix DMC-GF6. Vi er rigtig glade for det, og tro det eller ej, så har jeg ikke downloaded Photoshop endnu (det er ret dyrt!), så jeg redigerer ikke billederne. På kameraet kan jeg vælge forskellige effekter, og jeg tager så billeder med de forskellige effekter og ser på skærmen, hvilke jeg vil vælge. Der er mange spændende effekter, og jeg (læs: Uffe) har nu fået sat et slideshow ind nedenfor, hvor jeg kan uploade lidt flere billeder, som skiller sig lidt ud fra det “naturlige” :-). Jeg kan for eksempel også rigtig godt lide den effekt, der hedder “punktfarve”, som er meget neddæmpet og kun fremhæver en enkelt farve. Med en undtagelse tog jeg den faktisk med i billedet med tv-bordet (nr. 2 billede), hvor for eksempel kun farven karrygul er fremhævet. Jeg foretrækker at have de mere “originale” billeder i selve indlægget, men med slideshowet kan du nu se de lidt mere skøre billeder og lidt “bag scenen”-billeder ;-).

[soliloquy id=”1080″]

5 kommentarer

 • Eda Bayhan

  Der kan plukkes æbler i kildebrønde frugtplantage canım. Jeg ved ikke om de stadig har noget tilbage. Det ligger i Greve, måske du kan ringe inden I tager derhen 😉 hvis du foretager en google-søgning kan du finde frem til adressen mm. I øvrigt, din æblekage ser virkelig lækker ud . Hvorfor er vi ikke naboer hehe…. mmm

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Okay, ja vi er nok lidt for sent på den nu, men tak! Har I selv prøvet at plukke der? Tak for linket ;-). Ja, ville da også ønske, at vi var naboer! Underboen har sat lejligheden til salg 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maryam Khan

  Lækkert 🙂 Esra jeg har masser af æbler i min have som du hjertens gerne må få til næste æblesæson:)

  /Maryam

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Tak Maryam, man får helt lyst, ik? :-). Hvor gjorde du mig lige glad! Det vil jeg rigtig gerne. Ved du hvilken sort du har? Og er der flere? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 danske serier, som man SKAL have set? :-)