På gaden uden penge

Ikke fordi jeg ønsker at være glutenallergiker, men denne er verdens bedste chokoladekage! KAGE uden mel :-)

Nu er jeg ikke glutenallergiker, men jeg kender efterhånden mange omkring mig, og derfor er det jo meget godt at kunne smække en lækker og nem opskrift op for dem, man holder af 😀 (haha var det en god undskyldning for at bage? :-)). Hvad gør man, når man har en datter, der mandag morgen vil blive hjemme for at hygge og bage “smuffins” (som hun siger det)? Man laver denne dejlige chokoladekage helt uden mel, men til gengæld toplækker – sådan let og våd samtidig og med en god mørk chokolade fra “Chocolate and Love”, mmm! Else, Dorota og Rabia, ja det er denne I fik – bare i en anden forklædning haha. Jeg har bemærket, at jeg bruger ordet ?lækker? ret ofte, men plejer du ikke også ligesom mig at søge på ?lækker chokoladekage? eller ?verdens bedste chokoladekage?, når du skal søge efter opskrifter i google? 😀 Eller er det bare mig? Uffe driller mig tit med den måde jeg søger i google på ? jeg ved da ikke om mænd er bedre til at søge ting frem, for han er tit bedre end mig.

Ingen kage uden lidt “sladder”. Jeg må simpelthen lige dele en kommentar jeg fik forleden. Jeg mødte en gammel barndomsveninde, som jeg ikke har haft kontakt til i laaang tid, og det er egentlig ikke fordi, jeg var så tæt på hende dengang. Hun fortalte, at hun havde to børn og var blevet skilt for to år siden. Ikke fordi jeg vil skrive så meget om hende, men hun ville høre, hvem jeg var blevet gift med, og Århus er jo en lille by, og det er tit at man kender de tyrkere, der nu bor der (i hvert fald dengang), så hun ville høre, om ikke hun kendte min mand. Da jeg sagde, at jeg ikke mente, at hun kendte ham, og at det var én jeg gik i gymnasie med og til sidst, at det var en dansker, udbrød hun: “Dansker?? Ej okay, hvad gik der lige galt dér?” Haha, mundlam og i chok sagde jeg, at der såmænd ikke var noget, der gik galt, og jeg vidste ikke rigtigt, hvad jeg skulle sige.. Det er lidt utroligt, hvad folk kan tillade sig at sige, når man er sød og åben, og jeg tog det faktisk ikke tungt på stedet og grinte faktisk af det, men først da jeg fortalte Uffe det, kunne jeg da godt se, at det var noget mærkeligt noget at sige. Jeg tænkte lidt efterfølgende, hvor large, jeg egentlig er og ikke havde reageret lidt mere hård, men sådan er jeg jo (praler altså ikke :-D).

Nu var det ikke for at trøste mig eller noget, men jeg endte faktisk med at købe hele seks kærnemælkshorn fra Kvickly. De er bare SÅ gode og fede og lækre og husk endelig at sige ?et? og ikke ?en? kærnemælkshorn, hvis du køber dem i Spinderiets Kvickly, for jeg kan garantere dig, at den ældre ekspedient derhenne nok skal føre dig igennem en sprogeksamen :-D.

bedste glutenfri kage uden mel

Opskriften på disse lækre glutenfrie chokolademuffins (smuffins, som Munira siger det :-D) har jeg fra frimad.dk, men her er min version (har også prøvet at bage den som en hel kage i en springform og siger bare ?mmmmm!!?). De er selvfølgelig lavet med chokolade fra Chocolate and Love (Filthy Rich 71%, SÅ lækker!)

Klar parat!:
150 g mørk chokolade, 71 % fra Chocolate and Love er perfekt!
100 g olie eller smeltet smør
1 tsk vaniljesukker
100 g mandler, fintmalet i en minihakker
175 g sukker
4 æg, som skal deles op i hvider og blommer

BAG!
Sæt chokolade (150 g) og fedtstof (100 g) til at smelte forsigtigt i en gryde, bzz.
Pisk æggehviderne (4 æggehvider) stive, brrr.
Pisk æggeblommerne (4 æggeblommer) lidt i hånden og rør derefter chokoladeblandingen i, bmm.
Hæld mandelmel (100 g), sukker (175 g) og vaniljesukker (1 tsk) i og rør til dejen er jævn, bmm.
Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i chokoladeblandingen lidt af gangen (du kan piske hårdt i starten, så dejen bliver blød, og derefter kan du vende det mere forsigtigt i, brr og bmm :-D).
Hæld dejen i muffinsforme, kvadratisk form på 20×20 cm eller springform og bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca.  15-20 minutter.

LAV dem! 😉

bedte glutenfri kage kage uden mel

Nå ja! SÅ har jeg jo smeltet den variant af Chocolate and Love, som er med havsalt og karamel og hældt det ud over med en ske. Karamellen knaser imellem tænderne, og den variant er bare uimodståelig på alle måder! På toppen har jeg hældt lidt creme fraiche og frysetørret hindbær! Jeg kunne lave den her hver dag! 🙂

muffin 003

Du kan følge mig på Instagram: @2verdener
Like min Facebook-side her.
Find mig på Bloglovin’ her.

3 kommentarer

 • […] at udføre missionen 110%, bagte jeg denne toplækre glutenfrie kage som en hel kage og stak nogle cirkler ud med nogle metalringe/udstikkere, jeg fandt i Søstrene […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Arzu

  jeg synes helt bestemt, at det er fint at du ikk har svaret! Sådan nogle forstokket mennesker vil alligevel ikke være modtagelig overfor det du fortæller dem…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Ja, det vil i hvert fald kræve LIDT Arzu :-). Det er bare vildt at tænke på, hvor forskellige man kan være. Hold da op..

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På gaden uden penge