Over 40.000 sidevisninger! Tak fordi du kigger med :-)

10 danske serier, som man SKAL have set? :-)

Vi har lige set 7. og næstsidste afsnit af serien “1864”.. Puhaa.. Jeg ville egentlig have skrevet om noget helt andet – om noget der er lidt mere uskyldigt, nemlig kokosolie, men selvom det er blevet ret sent, så må jeg hellere følge hjertet og lige skrive lidt om det her. Ser I 1864? Min verden med danske serier startede faktisk lidt med Uffe. Hjemme hos os kørte tit kun tyrkisk tv, og når der var opgaver i folkeskolen, blev tekst-tv flittigt brugt :-D.

Endnu en hyggelig weekend er ovre, hvor vi fik slappet af og nydt København sammen med svigermor fra Århus. Vi fik en kage, som jeg har bagt tre gange i sidste uge, og jeg glæder mig til at få tid til at lægge opskriften ud, for den er simpelthen så nem og ser rigtig lækker ud. Laver du nogle gange lidt ekstra, så naboen også kan smage lidt? Vi bytter faktisk tit mad her i området, og for lidt kage var vi så heldige at få en bøtte lækker is! SÅ ingen undskyldning for ikke at sende et stykke af din kage til naboen og gøre ham/hende glad :-D.
Jeg skal nok komme tilbage til det med serier, men er lige nødt til også at anbefale Amager Naturcenter til jer, som jeg nok skal lave et hurtigt indlæg om senere ;-).

Nå men 1864. Jeg synes, at den er blevet bedre med tiden, og jeg har været meget spændt på at se den, da jeg havde en rigtig god lærer i folkeskolen, som fortalte ivrigt om slaget ved Dybbøl. Jeg glemmer for eksempel aldrig, at grænsen kom til at ligge ved Kongeåen. Den har han virkelig formået at plante fast i mig :-D. Men ja, der er mange ting, man bør vide om krigen mellem os og tyskerne, og jeg kan godt love dig for, at man med alle de krigsscener i “1864” endnu engang tænker: Hvorfor findes krig? Hvorfor er mennesker så syge, og hvorfor betyder jord så meget? Jeg kommer nok aldrig til at forstå det, men synes virkelig at I skal holde ud at se “1864” til de sidste afsnit, hvis I ikke har set den.

Apropos serier, er det jo lidt sjovt det her med at kende til gode danske serier, som man synes er værd at se, og som er en “must see” serie. Jeg vil derfor gerne starte en liste, som du meget gerne må hjælpe mig med at gøre færdig. Hvilke andre DANSKE serier skal man have set som dansker? :-D.

 • Matador – Gode gamle dage – personerne og måden at være på minder meget om den tyrkiske kultur 😀
 • Forbrydelsen – Jeg elsker krimi og gåder, der skal løses, og den er rigtig god!
 • Borgen – Lidt mere til det tunge politiske, men meget spændende at se hvordan tingene foregår på Christiansborg
 • Rejseholdet – Dramaserie med opklaringer af mystiske politisager – i hvert afsnit afsluttes sagen – rigtig god!
 • Taxa – Har faktisk ikke se den endnu, men Uffe siger, at det er én man bør se 😀
 • Krøniken – Pinligt, I know, har faktisk ikke set den færdig, men igen på Uffes opfordring 😉
 • 1864 – Krigen mellem danskerne og tyskerne, hvor vi tabte. Vækker lidt den danske nationalfølelse i dig :-D.
 • Edderkoppen – Drama og mord i København – også rigtig god! 🙂

danske serier

Apropos tv, så har vi faktisk valgt ikke at have “tv” hos os. Dvs. vi kan ikke bare tænde for fjernsynet og se tv. Vi har en Apple-boks, som kan bruges til at streame det tv, man gerne vil se. Alle programmer og udsendelserne ligger i boksen, og man kan bare søge det frem. På den måde kan vi selv bestemme, hvornår vi vil se hvad  😀 – meget smart, og det gør det derfor også meget nemt at styre over for Munira (som næsten aldrig ser noget).

matador danske serier

Hmm, jeg forstår ikke helt, hvorfor tv-bordet bøjer i midten :-S. Det gør det altså ikke i virkeligheden! 🙂

21 kommentarer

 • Lise

  Og så alle Niels malmros Aarhus film…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Der er også nogle ret søde børneserier: Nana, ludo, jul på slottet og jullerup Færgeby, er virkelig skønne. Til de voksne er matador og rejseholdet mine favoritter.
  Hvis du finder på at lave en liste over danske film så er Charles tante, baronessen fra benzintanken, olsenbanden, sommer i tyrol, piger i trøjen, støv på hjernen og marta også klassikere, selvom de alle sammen har nogle år på bagen:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Hold da op Lise, tak! Jeg kan se, at jeg kommer til at sidde sammen med min datter foran fjernsynet i lang tid :-D. Du kan tro, jeg skal lave den liste over danske film man bør se – og mange andre lister 🙂 Tak for tippet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christian

  Julerup færgeby eller kikke bakke boligby eller en hvilken som helst dukke serie…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   TAK! Hvor bliver jeg dog klogere. Glæder mig til at lave listen færdig, men det bliver godt nok svært med alle de serier 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] og kun fremhæver en enkelt farve. Med en undtagelse tog jeg den faktisk med i billedet med tv-bordet (nr. 2 billede), hvor for eksempel kun farven karrygul er fremhævet. Jeg foretrækker at have de mere […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Orbal Laho

  hmmmm
  jeg troede, at Olsen Banden var meget populært hos danskerne og derfor blev jeg lidt overrasket at ingen har nævnt det endnu. Jeg elsker melodien og så snart jeg har hørt den så finder jeg mig i Strøget på vej til sprogskolen.
  Jeg kunne godt lide at se den denne gang fordi det var nemt at forstå (folk ikke mumlede i filmen) hehe
  Jeg så Sommer mens jeg boede i Århus og den var også en af de bedste jeg har set i dk.
  Lige nu følger jeg Broen på Netflix i Norge og savner min elskede Danmark så meget 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Det troede jeg også Orbal, men det er fordi, at det ikke er en serie 😀 Det er film, som blev vist i biograferne og er kommet på tv først senere. Lige “Olsen Banden” så vi faktisk i min barndom :-D.
   Helt enig i forhold til al den mumlen, der er i nutidens danske serier! Tit sidder Uffe og jeg “oversætter” for hinanden :-D.
   Ej, det bliver jo helt svært at lave listen hehe. Broen har jeg set og den er RIGTIG god! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristian Dalgård

  Hvis man er lidt Århus- eller 80’er-nostalgisk (eller begge dele!), er ‘Mit liv som Bent’ forresten ret sjov 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uffe Pedersen

   Hvor ofte er man 80’er-nostalgisk? 🙂 Men ja, jeg husker også ‘Mit liv som Bent’ fra vores gymnasietid, og jeg synes også, den var underfundig-sjov. Tror dog kun den er kompatibel med udvalgte humor-typer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristian Dalgård

   Tror du har ret. Men Århus-vinklen har den 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristian Dalgård

  Udover ‘Matador’ er børneserien ‘Nana’ og Lars von Triers ‘Riget’ noget af det bedste, der har været sendt på dansk tv, synes jeg.

  ‘Gøngehøvdingen’ er en klassiker, som jeg dog ikke ved, om jeg vil anbefale… 😉 Men hvis man kan lide moderat uhygge, husker jeg ‘De udvalgte’ som meget underholdende. Jens Okking bliver jeg aldrig træt af at kigge på, uanset hvad han er med i, så måske vil jeg en dag prøve at se ‘Een gang strømer’.

  Jeg kunne også godt tænke mig at se ‘Ka’ De li’ østers?’ og ‘En by i provinsen’, fordi Leif Panduro både er en stor forfatter og en stor humorist.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Hold da op Kristian, det må jeg nok sige 🙂 Pludselig bliver det da lidt svært at begrænse listen til ti serier, men jeg tænker, at det giver mest mening at tage dem, som man BØR kende og se. Fedt, tak for alle de input – er selv blevet lidt klogere 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristian Dalgård

   Det var da så lidt. ‘Riget’ og ‘Nana’ ligger meget højt på min liste over serier, man BØR kende – førstnævnte ganske enkelt, fordi det er stor kunst, og sidstnævnte, fordi… ja… bare fordi 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Helt enig! (efter snak med Uffe :-D) Glæder mig til at se “Riget”. TAK!;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lamies

  Huset på Christianshavn er vist også en af de serier, man bør have set (har ikke selv set den færdig endnu…) 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Ja, det er det vist :-D. Havde altså ikke hørt om den. Der må da være en grund til, at du ikke har set den færdig? 😛 Jeg tror, at jeg opdaterer listen ift. de serier, man BØR have set 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Salma

  Lykke! Helt klart den sjoveste serie! Dansk sarkasme så det vil noget! http://www.dr.dk/DR1/Lykke/Lykkeforside.htm btw den har med medicinalverdenen at gøre – så måske den falder i god smag?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Selvfølgelig Lykke!! Vi har set den og kan kun give dig ret. Hvordan kunne jeg glemme den hihi. TAK! Den er virkelig sjov 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melisa Z. Arslan

  Esracik. “Sommer” (gammel serie) og “Dicte” kan anbefales. Danske serier, når det er bedst

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   “Dicte” foregår i Århus, ik? Har ikke set den – heller ikke “Sommer” :-(. Det er jo lige før, at vi skal lave en afstemning. Mange tak Zelihacik!:-D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Over 40.000 sidevisninger! Tak fordi du kigger med :-)