Æblegrene og skoldkopper

Tror du at jeg er en bagenørd? Nej altså.. Men skal vi ikke lige gøre op med den måde alle skriver opskrifter på?

Jamen Esra, hvorfor lægger du så mange kagebilleder ud? Hvor ser det godt ud og fint-stylet, men TRO mig, jeg er altså ikke specielt god til det… jeg skrev SPECIELT :-). Når man har børn, så er bagning en god underholdning, og helt ærligt – så er det meget spontant, hvad der lige falder mig ind. Og pæne billeder? Jeg havde jo sat det som mål at udfordre verden lidt mere, når jeg er på barsel, og heldigvis har jeg prøvet det med kameraet nu, men det er lidt hurtigt, at man finder ud at at ting tager tid. Jeg kan lide det, men jeg føler også nogle gange, at jeg gerne vil få lidt mere ud af det jeg laver, og det kan man altså ikke, når man har børn – i hvert fald ikke, hvis man gerne vil bruge tid med DEM også :-D.
Men hold op, der skulle ædes kage i disse tider, undskyld sproget, men det skal bare lige ud… En anbefaling af en kage – ja endnu en, men der er en god grund til at det skal være kage, for i disse dage, har jeg virkelig brug for at lukke af for verden, sidde i min lille stue og lukke ørerne for alt det grusomme, der sker i verden. Hold op, jeg er træt af det. Nogle gange får jeg helt lyst til at være ligeglad med alt – jeg ville ønske man kunne, sådan virkelig fortrænge alt og være LIGEGLAD. Det er jeg faktisk. Der er meget, jeg kan lukke øjne og ører til, og måske er det derfor jeg bare lever videre. Mmm og kage, det hjælper på det. Lige det øjeblik man sætter tænderne i det, smager sødmen og lever på smagen, så formår man da – i hvert fald – lige de 10 sekunder at nyde harmonien og freden i verden – i min verden. Okay Esra, nu stopper du da vist :-). Men kagen giver mig faktisk håb. Gad vide om onde mennesker spiser kage? Eller T-mennesker, du ved dem alle taler om i disse dage. Jeg gider ikke engang skrive ordet, for jeg tror det giver magt. Tænk alle de gange man har gidet at skrive “ordet” – ladet det fylde siderne op og ned – hvem vil ikke ønske at blive skrevet om?

Ny side – ny tone. Nej til denne kage går kaffe. Jeg har tabt slaget. Uffe har formået at få mig til at starte dagen med kaffe. Det hele skete i Aarhus, og jeg har nu lært at drikke kaffe flere gange om dagen. Han siger, at jeg endelig er blevet voksen :-).

Måske du husker, at jeg har skrevet om denne kage før – nemlig at jeg i en periode bagte den flere gange om ugen, som jeg skrev her. Helt ærligt, alle kan pifte en kage lidt op. Det gik lidt op for mig, at man jo bare kan bage en “almindelig” kagedej og så skære den over, med creme på og lidt pynt – så er du klar til at bilde enhver ind, at du er bagemester :-D. Selvfølgelig skal kagebunden være god, og det kan jeg love, at denne her er! Det er imponerende så fint den holder formen, når man skærer i den – lækker lækker creme! Jeg blev inspireret af en kage fra Copenhagen Cakes (kagekampens vinderkage), men har rundet enheder op og ned for at gøre det nemmere, og den smager stadig himmelsk!

Kære Forbrugerombudsmand, der på det seneste har advaret bloggernes i forhold til reglerne omkring reklame/sponsorering og gaver fra firmaer – jeg kan seriøst ikke finde helt ud af med alle de her  regler og love i forhold til, hvordan man gør, hvis man har fået noget gratis fra et firma – især ikke i mit tilfælde, så vil du ikke nok bare lukke øjnene lidt denne gang, for jeg tror seriøst heller ikke du vil kunne finde hoved eller hale, hvis jeg skulle fortælle hele baggrunden for det her chokolade, jeg har fået :-). Spøg til side, jeg tror ikke, at jeg bliver straffet for det her. Jeg kan i hvertfald stærkt anbefale Johan Bülows lakridsmandler, som jeg brugte og chokolade fra “Chocolate and Love”, som bare er så god kvalitetschokolade.

lækker chokoladekage bedste

Nåååh og ja! Jeg gør op med den måde alle andre skriver opskrifter på! Jeg har faktisk længe gået og tænkt på, hvor irriterende det er, når man læser fremgangsmåden og skal blande flere ting sammen, at man så skal kigge tilbage på ingredienslisten, for at se mængden. NU vil jeg prøve noget andet:

Vent! Hvis du ikke har en lille form, men vil lave den i en stor og kun have to lag, så kig bare her, hvor jeg har skrevet om en to-lagsudgave med appelsin og lakrids ;-).

Ingredienser
120 g hvedemel
30 g kakaopulver
¼ tsk bagepulver
¼ tsk natron
¼ tsk salt
100 g smør
100 g brun farin
2 æg
80 g mørk chokolade
1 tsk vaniljesukker
1 ¼ dl mælk
Hakket lakridsmandler fra Lakrids by Johan Bülow
3 spsk appelsinmarmelade (kan undlades)

Mascarponecreme
250 g mascarpone
30 g kaopulver
30 g flormelis
2 ½ dl piskefløde
1 tsk vaniljesukker

Pynt
Granatæblekerne

Fremgangsmåde

 • Forvarm ovnen på 175 ºC.
 • Sæt chokoladen (80 g) til at smelte i en gryde. Smør en springform (ca. 15-16 cm) og drys med kakao.
 • Pisk smør (100 g) og brun farin (100 g) lyst og luftigt. Tilsæt æg (2 stk), det smeltede chokolade og vaniljepulver (1 tsk) heri.
 • Bland mel (120 g), kakao (30 g), bagepulver (¼ tsk), natron (¼ tsk) og salt (¼ tsk) i en skål.
 • Melblandingen og mælk (1 ¼ dl) tilsættes smørblandingen under piskning indtil dejen er fin.
 • Hæld ? af dejen i springformen og bag i ca. 30 min. Lad bunden køle bare lidt af og tag den ud (det er jo små forme, så det er nemt). Vask hurtig formen og smør den igen og hæld resten af dejen i (hvis du altså ligesom mig kun har én form) og bag den igen. Denne gang bages kun i ca. 20 min – tjek efter med en pind eller gaffel)
 • Lad bundene afkøle.

Chokolade-/mascarponecreme

 • Pisk mascarpone (250 g), kakao (30 g), vaniljepulver (1,5 tsk) og flormelis (30 g) til det er cremet.
 • Tilsæt fløde (2 ½ dl), lidt ad gangen.

Samling af kagen

 • Del den tykke bund i to. Den anden kan du lige rette til, hvis den er hævet for meget i midten ved at skære et lille lag af den. Smør appelsinmarmelade på de to nederste bunde, fordel noget af cremen og drys hakkede lakridsmandler på. Læg så den sidste bund på toppen, jævn med creme og pynt med granatæbler.

Det er en dejlig fast creme, og derfor holder den formen rigtig fin, når man skærer den over! Desværre blev det ikke til nogen billeder, da vi var alt for optaget af at spise den! 😀

7 kommentarer

 • […] Nååh, jeg fik slet ikke nævn hvilken kage, jeg endte med at bage. Jeg må simpelthen lave den igen. Det blev en lagkage-agtig kage med mascarponecreme! […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne Østerlid

  Haha du har ret! Godt spottet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Tak Susanne! Jeg synes virkelig, at det er genialt 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Den lyder som det rene lækkeri!
  Lidt korrekturservice: 1 1/4 dl vaniiljesukker? (Tror mælkemængden har været på udflugt)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Hej Anne!
   Så lækker én af slagsen 😀 Og hov da! Ja, dér er der noget, der er gået lidt galt, kan jeg se – TAK! Lidt pinligt, nu hvor det skulle gøres lidt nemmere at skrive mængderne under fremgangsmåden :-S 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Aa.

  Genialt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Ja, ik? Især når man læser opskrifter på telefon – det er dødirriterende 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æblegrene og skoldkopper