Hvad kan stikke en iPad? Kan noget stikke den? Måske. Lidt.

Om at rejse indenrigs, forlade syg mand og “feste” i sommerhus

poolhuse.dk sommerhus

Både Uffe og jeg er megadårlige til at booke rejser, og vi kan snakke længe om, hvad vi en dag skal se, men en skildpadde er nok hurtigere i handling end os :-). Uffe kan være ret tilbageholdende i forhold til, om destinationen er egnet for alle vores børn, og jeg er bare dårlig til at undersøge tingene til bunds, så det er meget nemmere at blive i Danmark, hah! Og ja, det er også en billig løsning, of course :-D. Ja, okay, der er så lige den der Marokko-tur, vi mirakuløst fik taget os sammen til at booke, men den har vi også snakket om i fem år, hvis ikke mere. Og så har Uffe ferie i hele marts, så det var megameget oplagt med en lille ferie, nu vi heller ikke har planer om at forlade vores hjem til sommer. Nej da – vi har jo købt hus og have og fået lavet terrasse (OG terrassedør), så vi satser på en lækker sommer her i Brabrand, hvor vi hellere vil udforske danske bjerge og kyster, ligesom da vi sidste år endelig kom op på Himmelbjerget. Seriøst, det er pinligt – det tog jo kun en halv time herfra, og det var den smukkeste udsigt og natur – shame on us. Jeg tror nemlig aldrig, jeg har været der før – medmindre folkeskolen engang har slæbt mig derover.

En anden ting vi – eller rettere sagt min storesøster – fik taget sig sammen til, var det her sommerhusophold i vinterferien, som I har kunnet følge meget lidt med i på Instagram, da jeg absolut ikke havde tid til min telefon derovre – ja, jeg nåede ikke engang rigtigt at ønske Uffe tillykke med hans fødselsdag i onsdags. Jeg er stadig ikke helt kommet over det og trænger seriøst til ferie. Sådan uden mand og børn, tør jeg næsten sige :-D. Min storesøster formåede at samle næsten hele familiens 6 piger med tilhørende 13 børn i alderen 4 x <1år, 5 x <4år, 3 x <6år og 1 x 16 år + min mor. I alt 19 mennesker (der var ikke plads til flere) samlet i et 300 m2 hus med swimming pool, spa, sauna, billiardbord, bordtennisbord, dart og bordfodbold. Og spørg så lige konen her, hvor meget af alt dette jeg fik prøvet. Ahmen, det var altså lidt hul i hovedet, og min forestilling om at vi kunne hjælpe med at passe hinandens børn og aflaste hinanden var en by i Rusland, for vi lavede ikke andet end at rende rundt efter blebørn, stirre på dem med alle øjne, når de var i vandet, putte dem, skifte dem, fodre dem og putte dem igen. Når klokken så blev 20.30, og vi havde etableret ro i hele huset, så sad vi i stuen dødtrætte alle koner og gik i seng efter at have hældt lidt te og kage i os. Ingen tvivl om at jeg kommer til at huske opholdet med hyggelige stunder, og jeg vil kunne glædes over hvor meget ungerne hyggede sig, men larmen, tumulten og alt det jeg ikke fik prøvet, har også fundet sig en god plads i hukommelsesbåndet :-).

Og stakkels Uffe, der blev syg hele ugen! Jeg havde virkelig glædet mig på hans vegne til, at han kunne forkæle sig, selvom han skulle på arbejde hele ugen, men slippe for at aflevere børn og så’n nogle ting, men staklen endte i en seng med ukendt infektion og tør hoste. Måske var det nu meget godt, at vi ikke var hjemme, for der har jo været en helt anden ro til ham, og jeg er sikker på, at han har fået slappet lidt mere af end mig. Kæft, hvor det gik op for mig, hvor meget Uffes hjælp i det daglige i virkeligheden betyder, for jeg følte vitterligt ikke, at jeg lavede andet end at skifte børn, give dem mad og putte dem. Ja, altså, Isak går også med ble, og man kan håbe, han får tanker om at slippe den til sin 3 års fødselsdag til maj. Altså ikke lige på dagen, selvom det kunne være den største fødselsdagsgave, han kunne give sig selv :-D. Vi har en opdeling herhjemme om, at Isak er Uffes, og Nora er min, når det kommer til puha i bleen, og at stå med begge børn føltes som at have tvillinger, for de timede seriøst lige efter hinanden med bæ’en i sommerhuset. Tak Uffe – for alt det, jeg ikke lige tænker over i hverdagen (al den ros må være en fødselsdagsgave nok til ham :-P).

Når alt kommer til alt, så var det altså et fedt sted med solen lige foran os som en glødende kugle ved solnedgang med 300 meter til havet, huset omringet af flade marker, og hele fornemmelsen af bar natur og stilheden (udenfor :-D) var ren terapi. Jeg følte nærmest, at jeg fik renset mine øjne ved stirre ud over markerne uden forstyrrende elementer som bygninger, skilte, lysreguleringer eller andet menneskeskabt. En lille tur ned til vandet, hvor jeg bare nød lyden af sten blive opslugt af vandet hver gang jeg kastede dem i vandet, var musik til ørerne. Der er en helt anden ro, når man er 14 km fra den nærmeste købmand, og gudskelov for at vi havde handlet ind til ugen, så vi ikke skulle tænke på indkøb. Vi lavede faktisk en madplan med navne på to personer, der havde ansvaret for hvert måltid, hvilket fungerede supergodt, og der var ingen tvivl om, at det føltes som den nemme opgave at lave maden frem for at tage sig at hele børneflokken. Vi havde købt ind for 1600 kr til 3 ½ dage, og der var masser af varer, vi fik med hjem igen, in case du kunne finde på at gøre det samme.

Selvom det hele kan lyde lidt overvældende, så er det faktisk et sted, jeg rigtig godt kunne tænke mig at tage hen igen med færre mennesker, hvor jeg absolut har Uffe med og måske nogle lidt ældre børn :-). Det var virkelig fedt ved swimming poolen, hvor både vandet og rumtemperaturen var rar, så man kunne være der i flere timer uden at fryse.

Bilturen derop er heller ikke så gal, selvom der ikke er motorvej hele vejen, og en 1 ½-2 time kunne klare den. Jeg har åbenbart vænnet mig alt for meget til min Uffe-chauffør, for jeg var helt smadret, da jeg kom hjem og faldt i søvn siddende med Nora i armene, mens hun blev ammet :-D. Jeg er ikke vant til at køre på motorvej!

Fik jeg overhovet fortalt hvor det var? :-). Jo, omkring Lemvig, Struer, Thyholm, hvis det skulle sige dig noget. Og nej, er faktisk slet ikke vant til at bo i sommerhus, men er helt med på den igen, hvis nogen tager sig sammen til at arrangere det og så på lidt andre betingelser, hah!

Vi lejede det igennem poolhuse.dk, og hvis du vil se huset nærmere, så kan du se billeder og det hele lige her. Vi betalte ca. 2500 kr for et ophold fra mandag-fredag, og det er billigt! Ja, man kan være heldig med last minut-tilbud, når man er sådan én, der ikke planlægger i god tid. Man skal så lige huske at regne varme/vandforbrug oveni, og et ekstra pooltjek til hvis éns barn lige er kommet til at lave lidt i poolen :-D. Åh, det er godt at være hjemme igen.

Rigtig god dag til jer venner – jeg er så glad for at jeg er ved at få kræfterne tilbage igen :-).

poolhuse.dk sommerhus poolhuse.dk sommerhus
Minder da lidt om Møns Klint 😀
poolhuse.dk sommerhus 2-13

6 kommentarer

 • Rita

  Åh søde Esra du skriver bare godt om jeres tur til det skønne Vestjylland-altid er det fedt at kigge til dig på Insta🌟

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   SÅ dejligt at have dig på min insta og her på bloggen! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • anette elming nielsen

  Da vores børn var små tog vi slet ikke udenlands, måske en lille tur til Sverige.Det var også alt. Vores ferier var ofte hjemme og så udflugter herfra. Det var hyggeligt og til at overskue for alle. Mine børn er voksne nu, så min mand og jeg er begyndt at rejse og se verdenen. Men når vi rejser, møder vi tit familier med småbørn. Og må indrømme, at jeg tit tænker om det er for børnenes skyld med disse rejser. Det tror jeg desværre ikke altid det er, ihvertfald ikke når man har helt små børn. Det ser hyggeligt ud der hvor i var på ferie, men fornemmer det har været lidt anstrengende. Håber dog i nød det. Kunne godt finde på at leje sådan et sted til hele vores familie.Prisen er meget fair. Håber du får en god dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   Søde Anette! Jeg kan netop også lige overskue det, når det er tæt på, og man ikke skal flyve, men synes nu at jeg alligevel skulle pakke en del. Når man rejser ud af landet på hotel, skal man jo faktisk ikke tænke på håndklæder og sengelinned, og det fylder faktisk også en del. Til gengæld er det jo ikke noget problem, hvis man har plads i bilen, men der var godt noget meget, der skulle vaskes da vi kom hjem. Jeg synes også bare, at det er ærgerligt hvis man skal vente så mange år med at rejse, så det er med at indse at det bare handler om at nyde enhver tid med dens “udfordringer”. Jeg sad seriøst forleden og begyndte at tude over tanken om, at de (børnene) var blevet så stor, at de ikke boede hjemme mere. Vi må nyde det hele NU, også 🙂
   Rigtig god dag til dig søde!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • anette

   Det var måske også lidt fordi der er 7 års forskel på vores 3 børn. Så der var altid en der var lille. Vi begyndte så vidt jeg husker at rejse til udlandet da den mindste var 3 år. På det tidspunkt var de 2 andre jo ved at være store.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   Ja, det betyder vild meget at have de store børn ved siden af. Munira er jo bare en kæmpe hjælp, selvom jeg ikke overlader det store til hende, men som du siger, så betyder den store aldersforskel meget 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad kan stikke en iPad? Kan noget stikke den? Måske. Lidt.