Vi finder os selv igennem fællesskab - når de små ting er de store ting

Vi er klar! 10 legestuer på 10 plejehjem i Aarhus – møde mellem generationer, smil på læber, gratis rytmik og kaffe – hver uge

Legestue på plejehjem

Jeg står klar med flere stakke flyers, og jeg tør næsten ikke sige, hvor mange der er. Der er ingen grund til at vente længere med at offentliggøre og sende nyheden ud i verden. De 10 legestuer på 10 plejehjem i Aarhus står klar til at tage imod jer med jeres babyer på de åbne legestuer på plejehjemmene fra 1. november. Der bliver ved med at dukke uventede udfordringer op, men det er heldigvis udfordringer, der kan løses. Det vigtigste er på plads! Hjemmesiden www.legpaaplejehjem.dk er klikke-klar, næsten alle rytmiklærerne til alle plejehjemmene er fundet, SÅ hvorfor vente? Vi skyder legestuerne i gang én efter én fra 1. november 2017, så det er bare om at gå ind på hjemmesiden og se oversigten over alle 10 plejehjem, der ligger fint spredt i hele Aarhus Kommune. Jeg har også fået en smart søge-funktion på forsiden, så du kan indtaste din adresse i søgefeltet og se hvilket plejehjem med en legestue, der ligger tættest på dig. Gå derfor endelig ind og se, hvornår der er legestue for første gang på dit “lokale” plejehjem, og sig lige til, hvis der er noget, der driller.

Det fungerer helt enkelt, helt uforpligtende og helt gratis. De 10 plejehjem holder åben legestue samme dag om formiddagen HVER uge, hvor du kan hygge med de ældre, lade dit barn tumle rundt i legetunnellen eller bObles tumlemøbler, som de har doneret til alle plejehjemmene (TAK!). Der er rasleæg og chiffontørklæder, og der er hygge og smil på læberne, når du møder op på plejehjemmene, når det passer dig i det tidsrum, der er angivet under hvert plejehjem på hjemmesiden. Udover selve legestuen kommer der en rytmiklærer igennem Musikskolen Laura eller anden freelancer, som underholder både de ældre og babyerne med rytmik i 45 minutter. Jeg kan love jer for, at det bliver en helt særlig oplevelse for jer forældre også, da det skaber en fantastisk stemning og energi at se, hvordan vi kan være fælles om leg og hygge på tværs af hele tre generationer.

Jeg har sagt det før og siger det igen: Du skal ikke komme til legestuen, fordi du vil have gratis kaffe, gratis rytmik, hoppe på motionscyklen eller få en tur med ladcyklen. Du skal komme fordi, du vil gøre noget godt både for dig selv, men også andre. Jeg er igennem den sidste tid på mine besøg på alle plejehjemmene blevet ikke kun klogere på livet, men også mere moden. Jeg troede ikke, at jeg kunne blive mere moden med al den bagage, jeg har bag mig. Jeg har tit grinet på vej hjem fra mine plejehjemsbesøg og har haft lyst til  at skrige ud til erhvervsverdenen, at jeg synes de skal droppe alle der dyre mindfuldness-kurser eller lær-dig-selv-bedre-at-kende-workshops. Tag på plejehjem! Tag ud og mød de mennesker, der har et helt livs erfaring, slid og skønhed med sig og bliv klogere på hvem du selv er, og hvem du vil være. Hvordan du vil leve resten af dit liv, og hvad du fremover ikke vil bruge tid på.
Det her sted giver dig indblik i, hvordan hverdagen også kan se ud, og hvor givende det er, at vi mødes og skaber et naturligt samvær mellem mennesker, vi ikke kender. At vi bidrager til et fælleskab, og at vi lige minder os selv om, hvordan livet i sekunder tager form i en fart, og måske får os til at huske at værdsætte nuet, familien, vennerne og vores unge kroppe endnu mere. At vi husker at være gode ved vores sunde og sprudlende krop og husker at bruge den mere fornuftigt.

Skal vi ikke sammen være med til at ændre vores syn på plejehjemmene fra at være de lukkede og låste og ikke-relevante institutioner, til at være mødesteder for alle lokale sjæle, som er velkomne til at stikke hovedet ind, når det lige passer? Måske komme med lidt af æblekagen eller spise aftensmaden sammen? Kigge forbi på vej hjem fra skolen med det store skolebarn og overlade det til en hyggestund med hr. Jensen, som er gammel lokomotivfører, frem for fjernsynsskærmen derhjemme? Og har du travlt med aftensmaden? Heller ingen undskyldninger her, for mange steder kan du enten spise med eller købe ernæringsassistent-anrettet varm mad (:-P) med hjem, hvis du bestiller på forhånd (tjek hjemmesiden for hvert plejehjem ;-)).
Jeg kan love jer for, at der er stille på plejehjemmene, men hvis det ikke er os, der skal gøre noget ved det, hvem så?

Min svoger, der ejer Deletrykkeriet, og som jeg selvfølgelig fik til at trykke de flere tusind flyers, advarede mig mod antallet. “ALT for mange, og du får dem aldrig delt ud”. Han kan have ret i, at tiden er knap, og det er begrænset, hvor meget jeg selv når ud med alle de flyers og A4-plakater på biblioteker, indkøbscentre eller andre oplagte “opholdsteder” for familier med børn, men er det ikke derfor, sociale medier findes? 🙂 Jeg håber virkelig, at I vil være med til at sprede ordet digitalt, mund til mund, og hvis I kan: med den fysiske flyer, jeg har liggende i bunkevis herhjemme.

Jeg vil gerne gøre det lidt ægte-hyggeligt også og inviterer jer derfor ALLE til en kop kaffe og ikke-hjemmebagte boller til åbent hus herhjemme hos mig på Tranebærvej 18 D her på torsdag (d. 19. oktober) imellem kl. 12-17, hvor jeg håber du vil kigge forbi til vi-bakker-initiativet-op-hygge og til at tage en bunke flyers med dig, som du kan smide i postkasserne i dit eget hood. Er du hjemme med ungerne i ferien eller arbejder og lige kan nå at kigge forbi mig her i Brabrand, så KOM!

Og ellers ligger der en helt ny Facebook-side klar under navnet “Leg på plejehjem”, og jeg har også oprettet mit flyer-event som en begivenhed, så jeg vil hjertens gerne (ingen krav), at du giver besked via FB-begivenheden, om du er interesseret eller kan deltage, så jeg kan have en ide om, hvor mange poser kaffe, jeg skal købe :-D.

Er så spændt. Det er NU, det sker. Jeg er så spændt på at se, hvordan det hele kommer til at gå, og hvor håber jeg, at legestuerne kommer til sprede sig til andre plejehjem og leve for evigt!

Lad os gøre det sammen.

10 kommentarer

 • Elizabeth

  Er det muligt at udvide til flere plejecentre i Århus hvis man fandt et som var interesseret😊. Eller kan rytmiklæren kun nå de 13 som pt er med i projektet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   Hej Elizabeth
   Beklager det sene svar! Du er velkommen til at skrive til info@samværd.dk, hvis du har et andet plejehjem i tankerne. Der er flere musikværter koblet på, og man kan altid undersøge muligheden for at udvide til andre plejehjem, hvis det passer med de dygtige musikværter, vi har i netværket.
   kh
   Esra

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Brina

  Hej Esra.
  Jeg er tilfældigvis faldet over din blog, da jeg søgte inspiration for netop at opstarte sådan et projekt i nord.sjælland.
  Hvor igennem har du præcis søgt tilskud til bla rytmiklære? Jeg har fået et privat ejet plejehjem med på ideen om opstart af legegruppe, men mangler netop midler.
  Stor respekt for dit arbejde og brobygning mellem generationer. Jeg håber på, at kunne stable noget ligeså meningsfuldt på benene❤️
  De bedste hilsner Brina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   Hej Brina
   Jeg har svaret dig på Facebook 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Hvor er det bare et godt projekt! Det er folk som dig, der er brug for i vores samfund😊Har virkelig ønsket sådan en mulighed siden jeg fødte i marts. Glæder mig til at gøre brug af det. Vil dele det med resten af mødregruppen og håbe at de vil med. Er der forresten stadig mulighed for at få fat i nogle af dine flyers, så jeg kan dele det her?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   Hej Helle
   TUSIND tak for opbakningen, det er så fedt, og sig det endelig bare videre – til alle! :-D. Jeg har masser af flyers, og de står faktisk i en kasser under den åbne carport. Kom når det passer dig og bare tag, og ellers skriv en dag og tidspunkt, så sørger jeg får at være hjemme 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • anette

  Det er da bare en så god ide. Håber det bliver en kæmpe succes. Det fortjener du med det kæmpe arbejde du har lagt i processen. Knus og knæk og bræk. Anette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   Tusind tak Anette. Ja, der har godt nok været meget, men også utroligt spændende det hele. Kæmpe krammer til dig <3<3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bente

  Tillykke med det fine projekt, du har stablet på benene! Du er sej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   Tusind tak Bente 🙂 Det varmer utroligt meget med jeres opbakning <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi finder os selv igennem fællesskab - når de små ting er de store ting