Kan man forstå folk, der foretrækker vinter frem for sommer? :-D

Hvorfra får vores børn mad, tøj og leg fra, og hvorfor jeg ikke bryder mig om yndlingsting

børn skal ikke bestemme alt

Jeg har fundet ud af, at jeg måske ikke er den rette person at interviewe, hvis man vil vide alt om mine yndlings-ting :-D. Jeg kan simpelthen ikke holde mig til én “bedste” ting, og jeg har ikke rigtig noget yndlings. Er det kedeligt? Haha. Nu handlede det ikke kun om mig, men hele familien, og mest i forhold til børn, og allermest Aarhus-børn, for jeg skulle fortælle om, hvor vores børn får deres tøj fra, altså yndlingstøjbutikken, deres legetøj – bedste legetøjsbutik – eller hvor vi spiser med børn, yndlingsrestauranten. Og især med restauranten tænkte jeg: mad ude i byen med alle tre børn? Haha, ellers tak – selv når jeg er hjemme, får jeg knap nok varm varm, fordi Nora bliver utålmodig, når hun er færdig, og så kan jeg hygge mig med hende på skødet, hvis jeg ikke orker at tage kampen, for det SKAL være mig, far er ikke god nok ved bordet :-D. Så nej, ingen yndlingsrestauranter med børn, fordi vi ALDRIG tager ud og spiser med alle børn. Vi køber nærmest heller aldrig tøj, fordi de arver fra andre, og jeg elsker tanken om genbrug. Det må selvfølgelig gerne se pænt ud, tak, men jeg synes ikke, at børn behøver at skulle tage stilling til en bestemt måde at klæde sig på i så tidligt et stadie og gøres opmærksomme på mærkevare-tøj eller have en holdning til, at kun noget bestemt tøj er pænt. Det er tit, at Munira vælger en meget – ifølge mig – kikset sammensætning af tøj, og jeg arbejder meget på og holder mig virkelig tilbage for ikke at fortælle hende, at det er flottere med noget andet, fordi jeg faktisk dér er med til at underkende og undervurdere hendes valg og smag – okay, jo hvis vi skal til bryllup eller andet særligt arrangement, men udover det prøver jeg virkelig ikke at gøre tøjvalget til et issue, og hun må helt selv bestemme, hvor “kikset” hun vil se ud. Jeg bliver endda lidt stolt over, at hendes valg af tøj er mere styret af, hvad hun selv synes er pænt, end hvad hun tror, andre i klassen vil tænke. Jeg ved, at den tid nok skal komme, men jeg vil ikke selv være med til at give hende værktøjerne til det, for der er da ingen tvivl om, at vi selv er med til at gøre tøjet til et issue ved at gå op i, at der er noget mere pænt end andet.

Jeg havde faktisk generelt lidt svært ved at svare på spørgsmålene hos Kids Aarhus. Måske er det betegnelsen “yndlings”, der ikke helt falder i min smag – ikke for at kritisere søde Mais “10 hotspot i børnehøjde”-koncept <3 :-). “Yndlings” lyder måske bare lidt “snobbet” for mig. Forstå mig ret. Uhh, vi har så mange muligheder og valg, og så er vi så priviligerede til at skulle vælge en “yndlings”. Jeg vil så gerne have en yndlingsret, men jeg kan ikke. Jeg er præget for meget af min opvækst, hvor vi tit blev mindet om, hvor taknemmelige vi skulle være for overhovedet at have noget på bordet. Vi havde ikke så mange valg, og der var faktisk heller ingen grund til det, når jeg tænker tilbage. Der var ingen, der spurgte os om, hvad vi ønskede af legetøj, og jeg husker ikke noget om alle de valg, jeg skulle træffe i forhold til at vælge mellem det ene par sko eller et andet, for det var ikke et issue. Jeg griner også lidt over, at børnene i dag bliver spurgt til, om de vil have den grønne eller røde kop til aftensmaden, ja, selv farven på koppen beder man dem om at tage stilling til, og jeg synes, det er helt unødvendigt og forkælet. Det er måske en den fine balance mellem at give dem medbestemmelse og vise dem, at man aktivt inkludere dem i situationerne, men det må ikke tage overhånd, og jeg tænker ikke, at det behøver at dyrkes igennem materielle ting. I kan læse mere om det i mit tidligere indlæg om, hvordan jeg fik lov at drømme 🙂. Jeg har det derfor svært med at skulle pege på noget “yndlings”, fordi jeg faktisk ikke bryder mig om, at vi skal vælge og mene, at vi føler størst glæde ved én bestemt ting. Vi kan selvfølgelig føle større glæde ved noget, for det er klart, at der vil være noget, vi bedre kan lide end andet, men jeg vil ikke i min underbevidsthed bilde mig ind, at jeg ikke er ligeså glad, som hvis jeg fik min yndlingsting. Det handler meget om kunsten at acceptere dét, vi bliver præsenteret for, og jeg tror bare, at selvom det kan lyde belærende, når jeg siger det, så er det faktisk bare et udtryk for, at vi skal være bevidste om den indstilling og tilgang til dét, vi bliver præsenteret for igennem livet.

Men jeg fik da svaret på alle 10 spørgsmål og tænker, I sagtens kan bruge svarene :-D. Det er et fedt univers inde på Kids Aarhus, hvor man kan blive inspireret til, hvad der er af aktiviteter i Aarhus generelt, og jeg vil meget gerne høre fra dig, hvis du har bedre forslag til bedste/yndlings/gode legepladser, butikker eller andet, du vil anbefale :-P:-)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan man forstå folk, der foretrækker vinter frem for sommer? :-D