Mücver – Kartoffeldeller, børn (og voksne) er vilde med

Egentlig var min plan, da jeg gik igang med bloggen, at jeg vile dele en masse lækker tyrkisk mad, da jeg under min graviditet fik en stor lyst til min mors mad og begyndte at dyrke det tyrkiske meget mere. Jeg elsker virkelig, når man kan få smagen af selve grøntsagerne frem i retter, og det er tit meget simple retter bestående af én grøntsag, som man tilbereder med respekt for grøntsagen uden alt for mange krydderier.
Faktisk er det tyrkiske køkken ikke særlig krydret forstået på den måde, at man ikke bruger en masse tørrede krydderier. Det er mest med friske urter som dild, persille, forårsløg at man fremhæver smagen.
Jeg sagde derfor igår til min svigermor, at jeg gerne vil lave de her mücver med den daglige høst af kartofler. Uffe er vild med dem og det blev svigermor også – igen, for ikke at nævne Munira, som er helt væk i dem. Det er virkelig noget børn kan lide, så en stor anbefaling til børefamilier herfra :-).
Opskrift på mücver med kartofler (man kan nemlig også lave det med squash)
3 mellemstore kartofler
En lille potte dild
En lille potte persille
1 stk forårsløg
2 dl revet ost (mindre kan også gøre det)
2 æg
3 spsk mel
½ tsk. chilipulver/flager
ca. 1 tsk salt
ca. 1 tsk peber
Kruspersille og dild i små potter, som man kan få i supermarkedet, smager ikke af så meget. Jeg bruger næsten altid bredbladet persille og dild, som man kan købe i den lokale “araber-grønthandler”, da det smager af mere. I så fald brug ca. 3-4 stilke af hver).
Kartoflerne rives på den grove side og væden vrides fra. Dild, persille og forårsløg hakkes fint og vendes i kartoflerne sammen med æg, revet ost og krydderier. Til sidst blandes mel i. Hæld lidt olie på panden og fordel massen med en spiseske på panden. Steg ved svag varme indtil de får en gylden farve.
Jeg er nomineret til Børn i Byens pris som “Bedste blog”. Klik herunder og stem på 2verdener inden 10. oktober 2015, hvis du synes, jeg skal vinde 🙂
Du kan følge mig på Instagram på @2verdener og min nye private profil @esra.ap
Like min Facebook-side her.
Følg mig på Bloglovin? her, så du kan få en mail, når der er nyt på bloggen ?
Hej Esra, Jeg ved ikke hvor aktiv du er på bloggen, men jeg vil bare sige, det er har været en fornøjelse at følge dig. Har i dag igen serveret dine kartoffeldeller og det er bare en succes. Har også sendt opskriften til min mor. De bedste ønsker for fremtiden. KH Solveig