Nu' det Eid igen!

Mücver – Kartoffeldeller, børn (og voksne) er vilde med

Egentlig var min plan, da jeg gik igang med bloggen, at jeg vile dele en masse lækker tyrkisk mad, da jeg under min graviditet fik en stor lyst til min mors mad og begyndte at dyrke det tyrkiske meget mere. Jeg elsker virkelig, når man kan få smagen af selve grøntsagerne frem i retter, og det er tit meget simple retter bestående af én grøntsag, som man tilbereder med respekt for grøntsagen uden alt for mange krydderier.

Faktisk er det tyrkiske køkken ikke særlig krydret forstået på den måde, at man ikke bruger en masse tørrede krydderier. Det er mest med friske urter som dild, persille, forårsløg at man fremhæver smagen.

Jeg sagde derfor igår til min svigermor, at jeg gerne vil lave de her mücver med den daglige høst af kartofler. Uffe er vild med dem og det blev svigermor også – igen, for ikke at nævne Munira, som er helt væk i dem. Det er virkelig noget børn kan lide, så en stor anbefaling til børefamilier herfra :-).

Opskrift på mücver med kartofler (man kan nemlig også lave det med squash)

3 mellemstore kartofler
En lille potte dild
En lille potte persille
1 stk forårsløg
2 dl revet ost (mindre kan også gøre det)
2 æg
3 spsk mel
½ tsk. chilipulver/flager
ca. 1 tsk salt
ca. 1 tsk peber

Kruspersille og dild i små potter, som man kan få i supermarkedet, smager ikke af så meget. Jeg bruger næsten altid bredbladet persille og dild, som man kan købe i den lokale “araber-grønthandler”, da det smager af mere. I så fald brug ca. 3-4 stilke af hver).

Kartoflerne rives på den grove side og væden vrides fra. Dild, persille og forårsløg hakkes fint og vendes i kartoflerne sammen med æg, revet ost og krydderier. Til sidst blandes mel i. Hæld lidt olie på panden og fordel massen med en spiseske på panden. Steg ved svag varme indtil de får en gylden farve.

mücver kartofler kartoffeldeller

mücver kartofler kartoffeldeller

mücver kartofler kartoffeldeller

Jeg er nomineret til Børn i Byens pris som “Bedste blog”. Klik herunder og stem på 2verdener inden 10. oktober 2015, hvis du synes, jeg skal vinde 🙂

2.6

Du kan følge mig på Instagram på @2verdener og min nye private profil @esra.ap
Like min Facebook-side her.
Følg mig på Bloglovin? her, så du kan få en mail, når der er nyt på bloggen ?

13 kommentarer

 • Solveig Bjørshol

  Hej Esra, Jeg ved ikke hvor aktiv du er på bloggen, men jeg vil bare sige, det er har været en fornøjelse at følge dig. Har i dag igen serveret dine kartoffeldeller og det er bare en succes. Har også sendt opskriften til min mor. De bedste ønsker for fremtiden. KH Solveig

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   Hej Solveig
   Mange tak for din kommentar – altid dejligt at høre, at det kan bruges. Er ikke så aktiv mere 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] til om lørdagen, men jeg kunne simpelthen ikke tænke. Jeg ville også have lavet de her lækre tyrkiske grøntsagdeller (mücver), men opdagede for sent, at vi ikke have mozarellaost, og det går virkelig ikke uden – de […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilia

   Wauw! Hvor ser de dog lækre ud de deller. Jeg påtænker at lave dem til min familie-middag på fredag med alt godt fra verden meza. Morrokansk couscous salat med abrikoser, hjemmelavede fladbrød, baba ganous, tzatziki og rødbedesalat med grønne linser. De passer lige ind synes jeg. Men er kartoflerne rå eller er de kogte inden de skal rives og steges?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • 2verdener

   TAK! Og hold da op det lyder lækkert med alt det, du skal lave. Jeg elsker bare rødbedesalat, og laver det alt for lidt. Nej ikke noget med at koge – det er dejlig nemt – helt rå skal de være :-D.
   Go’ middag til jer! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser de bare lækre ud! Utrolig flotte billeder – kan næsten smage de sprøde deller 😉
  – Anna
  anna-mad.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Mange tak Anna! Du skal virkelig prøve dem – de er også lækre ;-). Hyggeligt at “møde” dig. Var lige inde på din flotte blog. Glæder mig til at kigge nærmere på den ;-).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ole dalager

  Hej Esra
  Har lige lavet min förste tyrkiske ret ! – Mücver – efter din opskrift – og de smager himmelsk. Dog tror jeg at jeg naeste gang vil forsöge mig med, enten en dansk skaereost, eller parmesan , da tyrkiske skaereoste ikke er noget (for en dansker ) at skrive hjem om. Hils Uffe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Hej Ole!
   Hvor lyder det dejligt. Er glad for at høre, at du kunne lide dem. De er virkelig gode og ja, kan godt give dig ret i, at oste i Tyrkiet ikke smager af særligt meget :-). Lyder spændende med den variation, så de får lidt mere smag ;-). Skal også hilse fra Uffe!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • margit

   kan man spise dem kolde? jeg skal have en lille familiefest, og maden skal helst være noget jeg kan have lavet et par timer inden de kommer, så det er lige til at sætte på bordet?
   mvh Margit

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Hej Margit
   De smager selvfølgelig bedst, når de er varme og sprøde, og som Ole siger, så bliver de mindre sprøde, men det gør absolut ingenting. Du kan eventuelt varme dem op på en plade i ovnen i fem minutter, hvis det er.
   Det vil ikke afholde mig fra at lave dem, og kolde kan de sagtens spises!

   Vh
   Esra

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Günes

  Teşekkürler fıstık 😉 kabak mücver denemiştim ama patatesi yeni deniycem 🙂 karıştırdım, kızartıcam şimdi.. drengene (Ozan og Kerem) venter 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Esra

   Rica ederim canim, ne güzel, sevindim yaptigina :-). Evet cogu kisi kabakliyi biliyor, ama benim bunlar daha cok hosuma gidiyor. Nasil begendilermi? Glæder mig til at høre, hvad de syntes 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu' det Eid igen!