Sygdom, hygge og kanelsnegl :-)

Marokkansk hammam på Frederiksberg kurbad – lækker lækker oplevelse!

I lørdags var jeg så heldig at blive forkælet med en Hammam-oplevelse i Frederiksberg kurbad. Jeg tænkte faktisk, at jeg ville nævne det herinde, men ville helst ikke anbefale noget, jeg ikke har prøvet før. MEN jeg kan sige nu: Det var bare en DRØM!! Næste gang der bliver noget, lover jeg at spamme jer med det på forhånd, for det ER virkelig noget enhver kvinde SKAL opleve! 😀

Jeg frygtede jo virkelig, at min sygdom ville stå i vejen for eventet, men heldigvis nåede jeg at blive rask og har nået at få Isak til at vænne sig til grød (også på tide, han er jo blevet 6 måneder!), så Uffe skulle nok klare den, tænkte jeg. Ikke nok med en masse planægning af min mors ankomst fra Tyrkiet i fredags og søskende-mor-tam-tam hos mig lørdag plus efter-sygdoms-reaktioner, så fik jeg stresset og smittet Uffe lidt og var faktisk tæt på at opgive min billet til aftenens oplevelse. MEN godt at jeg ikke gav op, og Uffe var så sød at klare det!

I skulle seriøst have se mig i fredags, hvor jeg havde en hel dag til at finde ud af, hvad vi manglede til den kage, jeg nu skulle bage til om lørdagen, men jeg kunne simpelthen ikke tænke. Jeg ville også have lavet de her lækre tyrkiske grøntsagdeller (mücver), men opdagede for sent, at vi ikke have mozarellaost, og det går virkelig ikke uden – de bliver nemlig tørre i det. Og kagen? Klokken blev over tolv om natten, og jeg kunne ikke komme på noget med de ingredienser, vi nu havde. Uffe var jo halvsløj, og jeg ville ikke have, at han skulle ud efter noget, selvom han insisterede på det halvsovende på sofaen :-D.

Nogle gange savner jeg virkelig en “kap?c?”, som findes i mange lejligheder i Tyrkiet – en dørmand, som lige kan smutte over og købe ind for én :-D. Jeg mener det seriøst. Nogle gange når jeg er alene hjemme med Isak om formiddagen og får lyst til at lave noget og opdager, at jeg lige mangler noget mælk, kan mine planer gå helt i stå, fordi han måske er faldet i søvn på sengen, og jeg ikke bare lige kan smutte ud efter noget mælk – nå, men kan altså blive ved med det brokkeri og må hellere fortsætte med det i et andet indlæg, for det her skulle altså handle om marokkansk hammam! 🙂

Hvor var det godt, at jeg tog til det! Det var med min søster, som havde købt en billet til sin svigermor for at forkæle hende, og da min mor også var her, overraskede vi også hende med en billet. Det er Moroccan Hammam, som står bag eventet, og som har lånt Frederiksberg Kurbad og forvandlet det til en traditionel marokkansk hammam med adgang kun for kvinder! Vi var omkring 50 mennesker, som frit kunne benytte os af næsten alle aktiviteter derinde.

Vi startede i kurbadsafdelingen, hvor vi kunne slappe af og flyde i vægtløs tilstand i saltbassinet. Hvor var det en dejlig oplevelse at give helt slip på sig selv, lukke øjnene og alt for omverdenen og bare flyde. Derefter hoppede jeg ind i en dampsauna og sad og slappede virkelig af i tågen af damparoma på marmorbænken. En smut i massageboble-jaccuzzien, hvor de kraftige vandbobler sprøjtede ud og masserede fødder, læn og skuldrene… Jeg drømmer stadig om det 🙂

Derefter nød vi en kropsmassage på en massagestol, og jeg nåede også at hoppe på en briks med infrarød sauna og prøvede virkelig at lade være med at tænke på familien hjemme 😀 (lykkedes kun lidt hehe).

Jeg nåede hele to omgange af den populære lækre saunagus-oplevelse, hvor bademesteren lader dampen af tre forskellige æteriske olier danse i saunaen og lader udrensningen begynde ved sætte gang i svedprocessen og lade hudens porer åbne sig.

Herefter gik turen til dampbadet i luksusafdelingen, hvor vi fik masseret hinanden med en salt-olie-blanding med en Kessa-handske for at fjerne de døde hudceller. Vi fik lagt en Ghassoul-pasta-maske på kroppen, som er en naturlig mineral-ler, der indeholder høje procenter af silicium, jern, magnesium, kalium, natrium og lithium. Den skulle gerne absorbere fedt, urenheder og toksiner fra huden og øge dannelsen af kollagen, som opstrammer huden :-D.

Ghassoul Body er en naturlig mineraller som udvindes i Atlasbjergene i Marokko.

Mudret til gik vi ind i dampbadet og lod alle mineralerne trænge ind i kroppen. Det samme gjorde man med Savon Beldi, som er en fugtgivende og eksfolierende olivensæbe.

hammam

Savon Beldi Noir er en fugtgivende og eksfolierende olivensæbe, som bruges med en kessa-handske til at fjerne døde hudceller.

Til sidst kunne man smøre løs med lækker økologisk argan-olie, og sådan var tre timers forkælelse forbi. Jeg håber VIRKELIG, at de gentager eventet, for der er ingen tvivl om, at min stakkels ammekrop sagtens kunne trænge til sådan en lækker oplevelse igen!

arganolie

Marokkansk økologisk arganolie, som udvindes fra argantræets (kaldes for Livets træ i Marokko) frugter.

Nååh, jeg fik slet ikke nævn hvilken kage, jeg endte med at bage. Jeg må simpelthen lave den igen. Det blev en lagkage-agtig kage med mascarponecreme!

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sygdom, hygge og kanelsnegl :-)